ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Осъдиха болница "Селена" за нарушаване правата на потребителите!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:54 / 06.10.2020Коментари (52)65834
Върховният административен съд осъди болница "Селена". Делото е образувано по жалба на МЦ "Афродита", а като причина за това се посочва, че УСБАЛАГ "Селена" ООД на 26.06.2018 г. увеличава възнаграждението за вземане на стволови клетки от МЦ "Афродита" 8 пъти, без да са налице каквито и да било пазарни аргументи за това. Безспорно е установено от административния съд , че болница "Селена" вече е подписала договор с друг доставчик на същите услуги – "Селена Целс". Справка в институциите, показва, че д-р Ставрев е управител на тъканна банка "Селена Целс" и в същото време съдружник в УСБАЛАГ "Селена“ ООД.

От особено значение е да се подчертае, че на база констатираните недобросъвестни търговски практики, породени от личните и финансови интереси на д-р Ставрев, потенциално са застрашени не само интересите на МЦ "Афродита“, но и тези на потребителите. Доказано е, че това е насочено към по-слабата страна, търговски партньор, като целта е да се извлекат облаги извън обичайните за търговските взаимоотношения и конкурентът да бъде притиснат да се оттегли от съответния пазар.

Съдът приема, че УСБАЛАГ "Селена" ООД застрашава не само интересите на МЦ "Афродита", но и на потребителите. Законът забранява такова пазарно поведение, което е в противоречие с добрите търговски практики. С други думи болница "Селена" задължава семейст
©
Д-р Ставрев - акционер в болница "Селена" и тъканна банка "Селена Целс"
вата да нямат право да използват услугите на най-голямата фирма МЦ "Афродита" за съхранение на стволови клетки, ощетявайки така потребителите и правото на избор.

Решението на ВАС от август 2020 година постановява, че е извършено нарушение по чл.37а, ал.1 от Закона за защита на конкуренцията и се очаква Комисията за защита на конкуренцията да обяви нивото на глобата, което УСБАЛАГ "Селена" ООД ще трябва да заплати, като най-често те са в огромни размери. Освен това ВАС осъди окончателно болница "Селена" да заплати всички разноски по делото на МЦ "Афродита". С интерес се очаква реакцията на семействата, които бяха ощетени от неетичните методи на болница "Селена".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да и на мен познаха пола на детето женско казаха тои се роди пицх
0
 
 
Платих скъпа интервенция, която трябваше да ми бъде извършена от д- р Ставрев. Изпрати някакво момче да се учи на мен... уж ,че бил и той добър . Хахаха.... След това се усложних... едни възпаления едни чудесии, хубаво че попаднах в Свети Георги на д- р Ilian Traianov - златен Човек ,за да се оправя,понеже от Селена не поеха никаква отговорност затова,че не съм ок след извършената от тях манупалация. Отделно със съпруга ми когато заплащахме на касата МИ ПРАВЕШЕ ВПЕЧАТЛЕНИЕ , че ни се издава касов бон за половината платена сума само. МОШЕНИЦИ !!!!!
0
 
 
Баща ми го мотаеха по разни клинични пътеки!Ценно време за лечение изгубихме!!Само за пари мислят, разхождат се като в някой рапърски долнопробен клип със златните им вериги на врата!!!Говорят ви с голямо пренебрежение, все едно са на рибен пазар!!Страшно много съм разочарована от отношението и лечението!!!Но един ден всеки получава това което е заслужил!!!!Баща ми си отиде тази година!!!Може никой да не прочете това което съм написала, но в негова памет и защото му обещах , казах това което мисля-една малка част от това , което мисля за тях!!!
0
 
 
През 2010г. бях очарована от Селена. През 2018г. се отвратих!
0
 
 
В днешно време медицината е станала търговия. Повечето лекари гледат да измъкнат колкото се може повече от пациентите възползвайки се от тяхното отчаяние и проблеми,буквално те карат да избираш дали да живееш или не и за съжаление все по зле става.
0
 
 
В Селена родих второто и третото ми деца. 2014г. и 2017г. Много съм доволна от екипът на д-р Велевски и от отношението му към мен. Прегледите и през двете ми бременности бяха по ЗК и не съм дала и 1л. за частен преглед или излишна манипулация. Благодарение на него в начални седмици на втората бременност разбрах, че нося дете с аномалия! Само и единствено ражданията съм си плащала в Селена и всичко ми не описано във фактурите. Единственото което не ми хареса беше, че след второто ми раждане неонатоложка и акушерка бяха подали фалшив сигнал в отдел "Закрила на детето" само защото съм родила дете с аномалия. Винаги ще съм благодарна на д-р Велевски за професионализма и грижите му към мен!
0
 
 
Много справедливо решение! Всяко семейство трябва да има право да избере къде да съхрани стволовите клетки на детето си. И струва ми се по-добре това да не е в България. Още по-малко в банка съществуваща отскоро....
0
 
 
Само името й е голямо ! На какво ли учат студентите...нали Университетска ? Сигурно още от стажанските години ги учат, че всичко там се върти...от забременяване, раждане, та и дори вече стволови клетки....а фирмата им е от 2 години..колко ли да е читава ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: