Още една добра новина за летище "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:12 / 05.10.2022
10222
Нова среща за разширяване на Фонда за развитие на летище "Пловдив" се проведе днес. Част от Фонда вече е и "Феникс фонд", който е бил създаден преди 10 години с идеята да не дублира, но да извършва аналогична дейност на Фонда за развитие на летище "Пловдив" - южната врата на България.

"Колегите са преценили във времето, че по-успешна ще бъде дейността им, ако се присъединят към Фонда за развитие на летището, тъй като предметите като дейност са аналогични и така ще бъдат по-полезни", коментира председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

От няколко месеца усилено се работи за откриване на редовни авиолинии до Турция, като все още се очаква окончателен отговор от авиокомпанията.

"Очакваме отговор към края на октомври за връзката с Бурса, като очакваме да се лети от Пловдив до Анталия и също така да имаме връзка Истанбул-Пловдив, като самолетите ще кацат на летище "Сабиха Гьокчен Истанбул", съобщи още Дойчин Ангелов.

След като се направи заседание за присъединението на "Феникс фонд", се очаква още по-сериозно разширение на Фонда за развитие на летището, като по тази тема се работи усилено и вече са проведени две срещи с няколко общини и с партньорската фирма, с която разработват пълна дигитализация на сайта на летище Пловдив.

"Целта е да има по-съвременно представяне на нещата, които съответните общини могат да рекламират на територията си, както и даденостите си. Това е още една крачка напред в тази посока", добави председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).