ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Още 14 къщи в Стария град пред рухване всеки момент
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:07 / 09.09.2010Коментари (10)4441
"Господин Атанасов, още една къща падна в Стария град. Падат една по една къщите. Три години за тази къща говорим. Пратете веднага да я бутнат, защото така е много опасна". 

Този кратък разговор по мобилния си телефон проведе кметът на "Централен" Райна Петрова със Славчо Атанасов пред журналистите, насъбрали се около нея и самосрутилата се къща на ул. "П. Р. Славейков", за което Plovdiv24.bg съобщи по-рано. 

"Каза, че ще вземе мерки", препредаде тя краткия кметски отговор.

"3,18 ч. беше, когато ме събуди страшният шум от срутването. Не съм мигнал, излезе ми херпес от притеснение. Покрай тази къща вдигнах кръвно. Колко пъти къде ли не писах и предупреждавах, че ще падне и има опасност да убие човек. Малки деца се събират под нея", описа преживeния ужас собственикът на отсрещната къща Атанас Михайлов. Той и други съседи всъщност разчистили улицата от отломките. 

За Петрова, сигнализирана тази сутрин от граждани, случката не била изненада. Очаквала къщата да се самосрути поне от три години. Две години в общината вече отлежавала изпратена от нея заповед за събарянето на сградата, потвърдена дори от НИПК. През пролетта и лятото нови три преписки била внесла в общината все за същата къща. /Последното й официално писмо от края на юли може да се види в галерията./ Така и не получила никакъв отговор.

"Дълъг е списъкът на опасните сгради в Стария град. 14 къщи могат да паднат всеки момент, за още 90 също трябва да се вземат мерки. Задължително трябва да се налагат сериозни санкции на собствениците, които нехаят за своите имоти", отбеляза Петрова.

Заместник-кметът Александър Долев междувременно вече беше разпоредил досъбарянето на къщата. Тази есен се очаква местният парламент да приеме специална наредба за къщите в Стария град, която да отвърже ръцете на общината да предприема необходимите мерки спрямо рушащите се къщи, а после да си търси вложените средства от собствениците по съдебен път.


Още по темата: общо новини по темата: 13
20.09.2010 »
10.09.2010 »
10.09.2010 »
09.09.2010 »
09.09.2010 »
13.04.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
СРАМ! Сегашните управници, явно не са ПЛОВДИВЧАНИ.... НЕ ГИ ЛИ БОЛИ СЪРЦЕТО, като виждат какво става???
на 10.09.2010 г.
+2
 
 
Хора!Надявам се, че всички разбрахте - от селяци граждани не стават.Некадърността, простотиятя, наглостта и духовната слепта в управляващата клика е това, което ще затрие града.Роден съм в София, но живея Пловдив.Не ми е приятно да виждам как група полумаймуни съсипват града.Пловдив ще се оправи тогава, когато има кмет като кметът на Каварна.Който е ходил там ще потвърди, че това забутано село преди 6-7 години в момента е едно доста добре стопанисвано и поддържано градче.Няма да видите дупки и боклук по улиците.Няма и неосветена улица.Това не се е постигнало само заради концертите.Голяма част е заслуга на г-н Ц.Цонев, който знае как да контактува с всяка власт и да получава това което е добро за Каварна.
+4
 
 
Мястото на кметамай наистина трябваше да е на покрива на онази къща, а не да ми се показва по медиите как Пловдив бил с най-много и най-запазени паметници на кОл-турата. За жалост с един по-малко вече......
+2
 
 
"Срам за ученика,който не надмине учителя си" е казал Леонардо да Винчи преди стотици години и е бил прав.По безочие и арогантност др. атанасов направо надмина "духовните си учители" - червени прасета - гергов,баташки,чомаков и пр.
+4
 
 
Трябваше умния ни кмет Славчо Атанасов да бъде в къщата като пада и да го тресне една греда по празната глава!И да не забравяме , че за всяко прасе идва коледа!
+3
 
 
Старият град се срутва, онзи ден прочетохме, че се сриват и тепетата, за духа и атмосферата на Пловдив всичко отдавна е спомен.....само "народната власт" продължава да разцъфтява в ръцете на свинарчета, лъжепатриотчета-воеводчета, доносничета и прочие боклучета. Да им е честит днес празникът на всички терористи, активисти, онанисти и т.н.!
+4
 
 
Ми кво му е лошото, че падали къщите? Таман тов. Гергов, на когото са всичките тези непотребни паметници на културата, ще има да си направи на тяхно място било свинарничета, било молчета, било още две-три панаирчета. И ще назначи Чомаков да събира парсата за вход към тепето, да къса билетчетата. Ми нали то тва беше целта на мероприятията, човекът да стане чорбаджия на Стария град и най-сетне да му види сметката, как може такъв град още от турско да седи в центъра на Пловдив, а? Голям праз, че щели да паднат, той ако ще може да премести целия град в Ягодово, барабар с тепетата, вие ли ще му казвате кво да прави?
+4
 
 
Ами ще се изчака още 2 - 3 години и тогава може и да се оправи положението, но това едва ли ще стане , най - много да се срутят всички опасни къщи да убият някого и тогава ще се обвиняват помежду си и ще се чудят защо така е станало. Но какво ли да очакваме от България, нищо ново под слънцето.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електротранспорт в Пловдив?
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: