ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общинският съвет ще преговаря с правителството за боклука
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:42 / 16.09.2010Коментари (11)3700
© Plovdiv24.bg
Комисия от 10 общински съветници - по един от политическите групи и нечленуващите в група Даниела Кинова, Любозар Фратев, Спас Гърневски, Дани Каназирева, Николай Караиванов и Тодор Христев, водена от председателя Илко Илиев ще преговаря с правителството за интересите на Пловдив. Това решиха пловдивските избраници на днешната си извънредна общинска сесия, предаде репортер Plovdiv24.bg.

Те отмениха взетото на 4 февруари принципно съгласие за приемането на 30 000 тона боклук. Задължиха кмета също да се включи активно в преговорите с кабинета. Илко Илиев и Дани Каназирева пък ще представляват общинския съвет пред министерския съвет за изясняване на спор за компетентността на взетото онзи ден решение от централната власт, за депониране на отпадъци в пловдивското сметище. Ако въпросът не бъде решен, ще бъде сезиран конституционния съд, по спора за компетентност между министерския съвет и кмета, тъй като управлението на битовите отпадъци е елемент от местното самоуправление и по конституция е в правомощията на кмета на общината. Министерското решение или постановление за силово депониране на отпадъци ще бъде оспорено и във Върховния административен съд.

Общинските съветници приеха и предложението на Спас Гърневски: до 30 дни кметът да внесе предложение за затваряне на депото в Цалапица като преди това се вземат мерки да бъде осигурен резервен капацитет за отпадъците на Пловдив и съседните общини. Междувременно те да бъдат пренасочени към завода в Шишманци, а депото да се използва само при извънредни аварийни ситуации. Всички предложения бяха приети с впечатляващо мнозинство, като съветниците от ГЕРБ предимно гласуваха "въздаржал се", а само неколцина - "против".


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Подкрепям Резон, и Иван Тотев се доказа като пълния мишок, никаква позиция, вечно от 3-та линия гледа, без каквото и да е мнение по важните въпроси, предполагам за да не ядоса пожарникаря-мутра.
-1
 
 
Абе тя идеята е много хубава и дано постигнат нещо... но... нещо ме кара да си мисля, че ПАК ще трябва да ходим за вазелин от аптеката...
0
 
 
Освен това десетки стари камиони , собственост на баджанака на мутрата , или на Бойко-Мухобойко , ще бръмчат по 300 -400 км всеки ден до майната си , и обратно , с какви пари ? кой плаща ? откъде взима ? от руската фирма лукойл " ?? Та нали руснаците писаха в наръчник за окупираните источни държави ПРЕЗ 1944г , че ,,,,,,, " ВОДАТА Е СТРАТЕГИЧЕСКА , ДА СЕ ЗАМЪРСЯВА --ДА СЕ СТРОЯТ СТАРИ ЗАВОДИ ДО ЧИСТИ РЕКИ !! " Кой е Б. Борисов , да си позволява да изпълнява чужди заповеди , и да работи против България ? НАПУДРЕН БОДИГАРД , РУСКИ ПУДЕЛ НА КАИШКА !! ДАНО СЕ ЗАДАВИШ С РУБЛИ , КОГАТО ПОЧНЕШ ДА СЕ НАСИРАШ , и последното , когато си отиваш , да видиш руски агент , наведен над леглото ти !! Гомньо !!
0
 
 
защо да разваляме плодородна земя , 40% от територията са планини , а орната земя храни хиляди безработни семейства --това едно !! 2--- към Сърбия е планински терен , ние няма да ви ядем лайната , да се изградят преработвателни термални фабрики за отпадъци , защото в Япония и Европа получават електричество ,топла вода и пазят природата--- у нас тия оядени чиновници и хрантутници за 20,30 години трябваше да го уредят този проблем !! Все едно , да дойда у вас , да се изакам на двора ти , и да ти хлопна вратата !
+4
 
 
Съветниците от ГЕРБ показаха, че са дресирани мишки на ББ. Такива хора не са пловдивчани и за това да си хващат багажа и да се изнасят в София. Нямат никаква работа тук. Не ни трябват шопски троянски коне.
-1
 
 
Доста градивно решение на Общинския съвет и най-вече на бившия кмет.В спора (диалога) се ражда истината.Единственно ме озадачава гласуването на общинските съветници от ГЕРБ,но така е като се гласува под "дамоклиев меч".
+1
 
 
Илко Илиев да вземе да се обръсне, иначе в парламента няма да го допуснат с тая брада, ще го помислят за Осама!!! Колкото до предложението на Спас Гърневски, това е най-добрият вариянт за Пловдив. Цалапица да бъде затворено като резервен краен вариянт, и да започне да се пълни гушата на онова ненаситното Гигов !!!
+3
 
 
Ей, колко е бил прав Бай ви Ганя, казвайки, че всички са маскари...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: