ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обновен е парк в район "Западен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:58 / 15.10.2015Коментари (3)3203
Кандидатът за кмет на Пловдив Иван Тотев, кандидатът за кмет на район "Западен" Димитър Колев и и.д. кмет на района Нонка Симеонова представиха днес обновената градина "Еталонна". 

Ремонтът е обхванал приблизително две трети от градина "Еталонна", като са изградени нови алеи и площадки на площ от 1200 квадратни метра. Освен това са монтирани 18 пейки и е възстановена чешмата, която не е функционирала от 1990-та година. В парка има и детска площадка и фитнес на открито, а за удобство на посетителите са поставени и химически тоалетни. 

Кандидатът за нов мандат кмет на район "Западен" Димитър Колев уточни, че стойността на реконструкцията е едва 20 000 лева, тъй като за ремонта са помогнали от ОП "Градини и паркове". 

"Ако трябваше да правим всичко сами, тази реконструкция щеше да излезе поне двойно по-скъпо", категоричен бе Димитър Колев

Той благодари на директора на "Градини и паркове" Стоян Алексиев за съдействието, както и на директора на ВиК Спартак Николов, който е оказал помощ при поставянето на чешмата в градина "Еталонна". 

Освен това е монтирана и подземна система за капково напояване, с която да се поддържат зелените площи. Димитър Колев уточни, че през цялото време на ремонта от местната администрация са поддържали връзка с хората от квартала и са съобразили реконструкцията с техните желания. 

Предстои напролет да бъде завършена и останалата част от градината. Предвижда се да бъдат подменени още около 300 квадратни метра плочи и да се направи нов пясъчник.

Димитър Колев припомни, че по време на управлението си е обърнал сериозно внимание на парковата среда, като предвижда тази политика да продължи и през новия мандат. 

Той вече обяви намерението си да изгради три нови парка през следващите години - на мястото на бившата Гарнизонна фурна, на Акациева горичка и на мястото на старата детска градина в квартал "Прослав".

При представянето на градина "Еталонна" днес кандидатът на ПП ГЕРБ за втори мандат кмет на Пловдив Иван Тотев лансира интересна идея за поддръжката на парковете в града. Обсъжда се през следващия мандат да се създаде общинска програма, според която всяка етажна собственост на блоковете да определи човек, който да отговаря и да се грижи за междублоковото пространство. Тези стопани ще получават и средства за работата, която вършат от изграден за целта фонд.

"Само през тази година от ОП "Градини и паркове" поискаха 300 щатни бройки за парковете в Пловдив, тъй като през този мандат сме възстановили 70-80 парка. Това се компенсираше през годините с наемането по временна заетост по оперативните програми. 

Тази година такава програма няма, за догодина също не е сигурно, че ще има. Затова в хода на предизборната кампания на ГЕРБ възникна идеята община Пловдив да отвори общинска програма, която да подпомага граждани, които да бъдат избрани от етажните собствености и да се грижат за междублоковите пространства", обяви Иван Тотев, който е под №3 в бюлетината за вота на 25 октомври.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Добре, че са изборите, та се сещат да направят нещо. Сега остава да си оправят спирките о всичко е ОК! / Особено на Обръщателната на "Юндола"/Кмета знае ли къде е сложена и защо е сложена на крайна спирка, където хората слизат. Може би за да си почиват от дългото пътуване.
0
 
 
Никой в район Западен не може да ми обясни защо беше унищожено игрището с реални футболни размери до парк Ружа и то беше превърнато в автомивка, шумотевицата от която се чува из целия парк и близките блокове. Как стана това, кой го позволи и кой смукна комисионната?
+3
 
 
Браво г-н Колев,а на продажниците ще им сипеш след изборите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Закупуване на самолети F-16
Купа на България, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: