ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Областният управител се срещна с делегации от китайски провинции
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 22.10.2018Коментари (1)2392
©
След успешното провеждане на Четвъртата среща на местните лидери на страните от Инициативата 16+1, която се проведе в София, областният управител Здравко Димитров посрещна делегация от китайската провинция Тиендзин и подписа Меморандум за разбирателство, укрепване на бизнес сътрудничеството и Писмо за намерение за побратимяване между провинция Ляонин и област Пловдив.

Разговорите с представителите на двете китайски провинции бяха насочени към засилване и разширяване на сътрудничеството в областта на инвестициите в селското стопанство, леката промишленост, индустриално партньорство, високите технологии, науката, образованието и културата.

Делегацията от Тиензин беше ръководена от г-н Шан Бини - Заместник-председател на Общинския комитет на ККП на Тиендзин. В състава й влизаха г-жа Ли Липин - Заместник-началник на отдел "Международна търговия и икономическа дейност" на търговската комисия на Тиендзин и г-жа Джан Дзин - Заместник-началник на отдела по въпросите на външните работи с Америка и Океания на Народното правителство на община Тиендзин. На срещата присъстваха и заместник областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин, главният секретар на Областна администрация Борислав Димов, председателят на Тракия икономическа зона  инж. Пламен Панчев, Ирина Белева, генерален консул в Шанхай (2011-2015) и старши съветник в Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и Кръстю Белев, представител в Пекин на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Тиендзин е един от четирите градове-провинции в Китайската народна република, чиито муниципалитет е още през 1927 година. Градската агломерация на Тиендзин е третата най-голяма в Китай, след Шанхай и Пекин и там е разположено най-голямото пристанище в Китай. Най-развитият и бързорастящ сектор на икономиката на Тиендзин е индустриалният с водещи подотрасли нефтохимическата и текстилната индустрия, автомобилостроенето, машиностроенето и металургията. Срещата с представителите на провинция Тиендзин бе продължение и развитие на добрите партньорски взаимоотношения с област Пловдив, които имат подписано споразумение за побратимени отношения още през 1989 година.

Делегацията от Ляонин, с която областният управител подписа Меморандум за разбирателство и укрепване на бизнес сътрудничеството между провинция Ляонин и област Пловдив, беше ръководена от г-н Ли Худонг – генерален директор на комисията за развитие в провинция Ляонин. На подписването на Меморандума присъстваха представители на клъстер "Тракия икономическа зона“ и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, както и представители от различни сектори на бизнеса. Гостите от Китай имаха възможност да се запознаят с качествата на някой стоки от хранително-вкусовата промишленост, като ябълки и лютеница от първомайско и вина от избата в Съединение.

Ляонин е североизточна провинция с територия 148 000 кв.км. и 43 милиона население. Провинцията е една от най-старите индустриални бази в Китай, с развити пристанища,  пионер в тежката промишленост и високите технологии. Споразумението определи приоритетните области, в които ще се търсят партньори - електроника, автомобилни части, нови технологии, фуражи, селско стопанство.

Двустранните срещи дадоха старт на изграждането в Китай на демонстрационен център за стоки от страните от Инициативата на държавите от Централна и Източна Европа 16+1. Вече е изградена и зона  за свободна търговия - платформа за безмитна търговия между България и Китай.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това е чудесна новина за област Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: