Обещаха: Основното трасе от пътя Пловдив – Асеновград ще бъде завършено в срок

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:33 / 21.08.2018
12841
Областният управител свика поредната оперативка за  пътните проекти, на която присъстваха Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на АПИ, Юлиян Инджов - "ИСА – 2000“, директорът на Областно пътно управление – Пловдив – Валентина Бакърджиева, архитекти, проектанти и експерти от общините Родопи и Куклен.

Основното трасе от пътя Пловдив – Асеновград ще бъде завършено в срок, като ще бъдат поставени мантинели в средата, а достъпът до обектите, които са покрай пътя, ще бъде осигурен с  временни входове и изходи, и временна пътна маркировка. Проектът за временна организация на движението ще бъде съгласуван с Пътна полиция – Пловдив.

Подготвя се разрешителното за строеж за кръговото кръстовище на изхода да Пловдив в посока Асеновград, за да започне неговото изграждане. Стана ясно, че по време на сесия на Общинския съвет на Община Родопи, на която е било гласувано предложението за дарение на части от три общински имота на държавата, в лицето на АПИ, за изграждането на кръговото кръстовище, двама от общинските съветници – София Калинова (Обединени земеделци) и Васил Гюрдиев (ФОРОР) са гласували "въздържал се“. Въпреки това, решението е прието с 23 гласа "за“. Обектът трябва да е готов до края на годината.

До края на месец септември се очаква да бъде съгласува проектът и ПУП за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград, за да започнат отчуждителите процедури.

Все още се очаква експертите от Община Пловдив да дарят на АПИ проекта Югоизточен обходен път от Ягодовско шосе до връзката Пловдив - Асеновград, за да започнат процедурите по ПУП. Изграждането на пътната артерия е от изключително важно значение, за да започне и работата по проекта  за рехабилитация на Околовръстен път на Пловдив.

Виж коментарите (1)

Още по темата (408):
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
13.03.2024 Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от "Джъмбо" до пътен възел Царацово
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).