ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Няма мърдане! Пловдивската полиция лови нарушителите с най-новата си техника!
Автор: Мариана Панчева 12:15 / 16.06.2017Коментари (12)23090
Полицаи, "въоръжени" с таблети, демонстрираха възможностите на новите патрулки по време на голямата специализирана операция по линия на пътния контрол и безопасността на движението на "Кукленско шосе" днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Проверяваме всяко едно явно нарушение, с новата система - таблетните устройства пък се изкарва цялата история на водача - има ли връчени електронни фишове, има ли неплатени глоби и ако да, тогава на място му се връчва фиш. Това разказа гл. инспектор Росен Рапчев от отдел "Пътна полиция" на ГД "Национална полиция".

При наличието на неплатени глоби - дори и само на една, без значение на сумата, полицаите имат право да отнемат книжката на водача. Този контрол е широкообхватен, защото покрива цялата гама от закона за движението по пътищата, проверки се извършват дори на пътниците - включително и за бежанци.

И още - пасажерите също могат да "изгорят" заради електронни фишове за скорост. "Вместо служителите да обикалят и да търсят лицето на адрес, така и така сме го спрели, макар и да не е водач, връчваме фиша на място", разказа инспектор Рапчев.

Що се отнася до камерите за скорост, то новите патрулки не са оборудвани с такива, призна той, но посочи, че в момента не се работи за скорост.

"Патрулките са оборудвани за видеозаснемане и документиране на проверката. Всички полицаи са с микрофони, записите пазят полицаите от нерегламентирани действия срещу тях. Тук говорим за сериозен антикорупционен елемент", коментира инспекторът. 

Проверката в Пловдив официално продължи 2 часа. Неколцина от водачите успяха да усетят как работи системата. Така например шофьор без валидна "Гражданска отговорност" получи на място електронен акт, размерът на глобата ще бъде определен до 3 дни. Паралелно с акцията на "Кукленско шосе" тече подобна и при 155-ти километър на магистрала "Тракия". 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вситцко за пари..."Пловдивската полиция на лов"
0
 
 
То вече стана ясно, че с новите патрулки не могат да ползват старите камери. Ама сега не били оборудвани, щото не работили за скорост. :ДДД Ми то като не работите за скорост - гладни ще Омрете! Особено с тези микрофони и видеонаблюдение.
+1
 
 
В момента не се работило за скорост, а се гледало за някакви стари фишове... Все едно на раково болен приоритетно да се лекува пърхота в косата. Освен, че си правят някакъв измислен пиар, практическа полза почти никаква.
+1
 
 
Важно е да ловят за превишена скорост на изхода на града ... само това ще ни спаси от "ВОЙНАТАТАТА ПО ПЪТИЩАТАТАТ"
+1
 
 
Да се готвят пешеходци и посетителите на близкото барче - така и така са там поне и на тях да им връчат по една разпечатка за глоби. Пълна порнография за пореден път - не могат да ти определят скоростта и те спират да те проверят за стари глобички. И като нямаш те пускат по живо, по здраво дори и да си минал с 200 покрай тях.
+1
 
 
Смисъла от цялата система е нулев. Защо ли ? Защото изисква човешки ресурс, за да се прави нещо, което лесно може да прави машина. Примерно, ГО в България се прави на автомобила, като имаш номера винаги можеш да провериш дали има ГО. Същото е с прегледа и данъка. Ако нещо не е платено - камерата ти праща снимка кога си минал от някъде без да си си платил дължимото и готово. Обаче проблема не е в това, че пак похарчихте едни пари без да има смисъл. Проблема е, че из града КАТ не налагат глоби за неща, които са много по-опасни нарушения от това някой да кара с 10-20 километра над позволеното. Масово се правят леви завой от средна лента, масово никой не спазва маркировката, масово се минава на червено. За предимства изобщо няма да говорим. Мигачите ги няма. А КАТ липсват. Няма да стане, докато не се автоматизира всичко като в белите държави - като направиш някоя глупост (като ляв от средна лента, когато маркировката НЕ го позволява), директно си получаваш честитката и толкова - ходи се жалвай където искаш после. Българина е нагло животно, само суровите наказания го оправят. А що се отнася до заснемането на проверките - това няма да спре корупцията.
+2
 
 
Хубаво правят, но кога ще почнат да правят нещо по въпроса с безобразията по кръстовищата.. лентите и червените светофари понякога си мисля, че само аз ги спазвам..
-5
 
 
Пълни Мършии,ако могат и така да ме уловят и за Х.Я
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Женски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: