ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новият директор на "Паркиране и репатриране" обясни за многоетажния паркинг в "Смирненски"
Автор: Ивет Калчишкова 08:50 / 18.03.2024Коментари (1)9366
© Plovdiv24.bg
Потребител на паркинг "Звезда" в район "Западен" се свърза с екипа на Plovdiv24.bg, за да разкаже за нередностите, които забелязва там.

Публикуваме целия сигнал на гражданина без редакторска намеса: 

"Пиша Ви във връзка със паркинг "Звезда" в "Смирненски". За пореден път се убеждавам, че се плащат всеки месец по 100 лв на вятъра. Този паркинг все повече заприличва на обществен битак, на който всеки може да си прави каквото иска. Няма контрол, няма охрана, няма нищо. Просто купчина бетон, изградена да побира колите на хората. Случва се често бариерата да не работи, въпреки че си плащаш месечния наем за паркомястото, но това не е проблем.

Постоянно смърди на цигари, мръсотията е налице, а най-голямата наглост е да ти спрат на мястото, за което плащаш всеки месец по 100 лв., иначе казано по 1200 на година! 

Прибирайки се от работа, установявам, че паркомястото ми е заето от друг автомобил, който е решил да се намести там, въпреки че има бележка, на която е упоменато, че почасовият паркинг е на ниво 3 (в случая аз съм на ниво 2).

Предишния път отново бях се свързал с вашата медия, тогава колата ми беше залята с някаква розова лепкава течност и с вдигнати чистачки, поисках записите от камерите, но една любезна жена от ОП "Паркиране и репатриране" ми каза да си гледам работата, най-общо казано. 

Откакто се вдигна месечният наем, и започнаха изненадите. Хората масово напуснаха паркинга и се принудиха да си спират колите някъде из квартала и да се молят да нямат щети, ако въобще намерят място. От 60 на 100 лева, струва ли си? Не! 

Надеждата ми е новият кмет, който аз харесвам поради успехите му като кмет на "Тракия", да успее да наложи към съответната организация контрол, а още по-добре би било да се помисли и за цената на месечния наем.

Репортер на Plovdiv24.bg потърси директора на ОП "Паркиране и репатриране" Нъшан Деркалестаниан, за да го запознае с проблема. Той назначи незабавна проверка и дни по-късно изпрати официално становище свързано с казуса.

"Паркинг "Звезда“ е на три нива, като всяко едно от тях разполага с 49 паркоместа или общо 147 места.

Процесът на паркирането е изцяло автоматизирано – автомати за самотаксуване, бариери с видеокамери за достъп, както и цялостно видео наблюдение на паркинга.

На всяко ниво на многоетажния паркинг са обособени по две паркоместа за хора с увреждания или общо 6 броя.

Първите две нива са разпределени за абонаментно ползване за физически или юридически лица, като стойността на абонамента за месец е в размер на 100 лв. с ДДС , съгласно Наредба на ОБС Пловдив за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Пловдив.

Заплащането може да бъде направено по банков път, както и на каса в сградата на институцията, находяща се на ул. "Христо Г. Данов" №28.

От страна на предприятието се извършва ежемесечна актуализация за ползваните служебни абонаменти.

Достъпът за абонаментното ползване се извършва с електронни карти и всеки един абонат има обособено място в паркинга, като към днешна дата на паркинга има 78 абонамента.

Последното ниво на паркинга се използва за почасово паркиране, като заплащането се осъществява посредством автоматизирана система за таксуване.

По мое нареждане за повишаване на контрола и подобряване на качеството на услугата от няколко дни има и физическо присъствие от служител на общинското предприятие."


Още по темата: общо новини по темата: 76
25.10.2022 »
11.04.2022 »
09.04.2022 »
17.01.2022 »
09.11.2021 »
05.11.2021 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С други думи отговорено е шаблонно и с факти, които са известни на пострадалият читател и нищо конкретно какво ще бъде направено за решаване на проблемите - дано физическото присъствие да направи нещо положително.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Алексей Навални почина
Великден 2024 г.
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: