ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новите карти за рейса в Пловдив - като МВР документи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 18.11.2014Коментари (13)11440
© Plovdiv24.bg
Край на фалшификациите и измамите слага новата защита на картите за градския транспорт, предназначени за ученици, студенти и пенсионери в Пловдив. 

"Те ще наподобяват личните документи, издавани от МВР. Имат холограма като на банкнотите, което прави почти невъзможно тяхната имитация", съобщи шефът на "Автобусни превози" Петко Ангелов.

Гишетата, където ще ги издават, са оборудвани с компютри, на които има камери за снимка. Всеки ученик, студент и пенсионер ще бъде фотографиран и автоматично ще си получава картата, като данните с имената и ЕГН-то се запазват в софтуера.

Останалите превозвачи ще имат непрекъснат онлайн достъп до гишетата и по този начин ще следят колко документа са издадени. По същия начин ще се информира и общината.

"Така тя ще знае реалния пътникопоток", допълни Ангелов.

Той припомни, че досега превозвачите не са разполагали с точни данни колко карти се купуват месечно, а някои от тях водят дела за това, че са били ощетени финансово заради фалшификации. 

"Новата система е перфектна", коментира управителят на "Хеброс бус" Веселин Дошков.

Според Ангелов издаването на новите карти ще започне от следващия месец на съществуващите шест гишета в Пловдив. Шефът на "Автобусни превози" възнамерява да разкрие още две бюра.



Източник: в. "24 часа"


Още по темата: общо новини по темата: 42
04.01.2024 »
28.12.2023 »
21.12.2023 »
18.12.2023 »
03.10.2023 »
20.05.2023 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
А някога дали в Пловдив ще може да има и "истински" карти за градски транспорт, за нас простосмъртните работещи хора, така както е във всеки друг норомален голям град в Европа И В България?? Всички мрънкаме, че няма места за паркиране, оплакваме се от синята зона и от мръсния въздух ( все с основание), а от общината (за N-ти пореден мандат) доунищожават градския транспорт в Пловдив с всички сили, като не създават абсолютно никаква алтернатива за гражданите, да оставят ключовете от колите и да се ориентират към спирката!!! За какъв дявол, гаспода общинари, ще ме накарате да оставя 30-годишният си ЕКО-МОБИЛ, за да си хвана рейсчето и да ида на работа с него? Ще го предпочета, затова че ще ми се наложи да седя 40 минути на спирката, после още 20 минути на другата( няма директен транспорт от вкъщи до работа, и не съществуват карти като в другите градове, за да мога да прехвърля, без да плащам 2 пъти, така както е навсякъде другаде по света!). Като цяло е почти задължително в рейсовете ауспуха да е изведен някъде между последните редове седалки,ВЪТРЕ В РЕЙСА, поне едната врата да не се отваря, а свежата кондукторка въте да се е надъхала от рано сутринта срещу пътниците, затова че са такива "неблагодарници"!!! Средната седалкова база на автобусите в гр. транспорт пък е около 15 места ( половината возила по "автобусните линии" всъщност са микробуси с по 7-8 седящи места), което със сигурност в час пик ще ми причини невероятно уютен комфорт!! Последният автобус за повечето места обикновенно е накаде около 20 часа следобяд, какво се случва с останалите след този час "несретници"? В общи линии, никой навършил 18 г. няма да предпочете автобус пред собственият си автомобил, защото излиза по-скъпо, мръсно е , студено, неудобно, нередовно,тясно, некомфортно!
+4
 
 
Хора, как няма да са големи опашките, като всеки чака края на месеца или началото, аз лично, винаги си вадя карти за следващия месец, около средата на текущия и повече от 5-10минути не съм чакал, така че има си начини да избегнете опашките, дори и да работите, в обедната си почивка посредата на месеца, ако е възможно, да отидете няма да ви отнеме повече от 10 минути в гишето... Отделно искам да попитам защо няма намаление, като се купуват карти за повече от 1 месец?
+3
 
 
Ужас, ако досега имаше опашки то сега ще са голЕЕЕЕмиии опашки. От 7-8 години купувам на децата си карти, на опашката се редях само аз. Сега ще трябва и двете деца да се наредят отделно. Както и това означава, че няма да могат баби или други да ги купуват. Досега можеше един ученик да купи и на още други съученици, значи и това няма да стане. Просто опашките ще са безумни. И защо да не може да се купуват карти за повече от 3 месеца, досега четири пъти в годината, аз трябваше да си взимам ден отпуска защото работя със същото раб.време /от 8 до 17ч./, или да пратим бабата да вземе за двете внучки. Безкрайно неудобно е и точно това работно време, трябва да е по разчупено. Гишетата да работят поне от 7 до 19ч., на обяд може да не стоят три лелки и да чоплят семки, а една да е от 7 друга до 19ч. има начини. МОЛЯ, потърсете г-н Петко Ангелов за коментар, да видим как ги вижда нещата, много лесно да се похвали че са сложени вече компютрите с камерите, а после..... нерви.
+9
 
 
Идеята е добра, но опашките ще се още по-големи и нещата ще се случват още по-бавно... Надявам се скоро да се открият и нови бюра за издаване на карти, защото с това снимаме ще е още по-бавно, освен това пак ще има: "Компютърът се развали", "Камерата не работи", "Какво му стана пак на този софтуер" и т.н. Друг проблем е, че не мисля, че цената за картите ще остане същата... Все пак е модернизирано, те ни снимат не знам си какво... Почти 100% е сигурно, че цената ще се повиши... а качеството - същото
-2
 
 
Ами да вземе да ги разкрие ама да не са пак само за пенсионери в целият град има сумасти офиси всички офиси могат пенсионерите и инвалидите да си изкарват ама студентите и учениците само на две и после , защо се получавали огромни опашки септември и другите възлови месеци
0
 
 
това означава, че аз не мога да отида взема карта на детето си, защото трябва да го снимат ли? Хайде пак опашки и куп неприятности ... поне това да можеше да става на повече от едно място в града.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: