ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нова система за контрол на катастрофите ще заработи пилотно в Пловдивско
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:10 / 14.03.2010Коментари (25)7481
© Plovdiv24.bg
Нова система за контрол на катастрофите ще заработи пилотно в Пловдивския регион, обяви в предаваннето на БНТ "Местно време" народният представител от ГЕРБ Стефан Дедев.

Около Пловдив ще бъдат изградени пунктове за видеонаблюдение, чрез което ще се следи за спазването на правилата за движение по пътищата. "Ще се следи освен скоростта и дали автомобилите имат платени винетки, Гражданска отговорност и дали няма открадната автомобили", обясни Стефан Дедев, като уточни, че моделът, който се ползва е немски. Проектът ще струва около 5,5 милиона евро. 80 процента от средствата ще бъдат осигурени по европейска програма, която подкрепа проекти свързани с различни мерки за намаляване на жертвите от катастрофи. Бенефициент ще бъде МВР. Вече са водени разговори с директора на Дирекция "Европейска интеграция" в МВР, с депутати от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, както и с директора на ОДП Пловдив комисар Тодор Чонов. Според Стефан Дедев, за да стартира проектът, ще бъде необходимо да бъдат направени и някои законодателни промени - като например: глобата за превишена скорост /до 50 километра в час/ да се налага с фиш, който автоматично да се получава на домашен адрес и да има възможност да се обжалва едва след като глобата бъде платена. "Все още се проучват и техническите параметри на системата", уточни Стефан Дедев.



Още по темата: общо новини по темата: 11
10.03.2012 »
21.02.2011 »
02.08.2010 »
16.06.2010 »
01.02.2010 »
05.01.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Идеята не е лоша ,тъкмо с камерите ще си гледат дупките по пътя онлайн.? е ако с цел избягване на ПТП решиш да направиш странна маневра дали ще има преглед на записа или Бам най-напред плати си а после евентуално да ти върнат пари.Само че някой да е видял кравата да суче от телето ?!?
0
 
 
Могат ли ме глобят сега, че си карам из градо без винетка :D :D :D Кво стана с темата за икономичните светофари ала бала :) Все почваме отзад напред деа :) Много фишове ще изядем с тези камери --- това да караш с 50 по некои булеварди....---- , ама давай, нали е за каузата :) ще го ядем всички :)
0
 
 
Айде сега на всички - честито! :) По по-широките улици и по големите булеварди е един вид нормално да се кара с над 60 км/ч. Но разрешената скорост в населени места е 50 км/ч. Машината обаче е безкрайно обективна, и като половината град получи "честитка" за превишена скорост ще има екшън после... :)
+1
 
 
Някой юрист би ли могъл да качи като отделна тема информация какво трябва да направи човек,ако си строши колата в окопите по улиците на града ни,за да може всеки,който бъде сполетян от подобна беда да даде под съд крадливата община,която дере с убийствени данъци шофьорите,а за оправяне на пътищата не отделя и лев?
+2
 
 
не е важен правописа в коментара ВАЖНО Е СЪГЛАСИЕТО НА ХОРАТА И ТОВА ЧЕ ЩЕ НАМАЛЕЯТ КАТАСТРОФИТЕ ПО ПЪТИЩАТА
0
 
 
БРАВО КАМЕРАТА МУ Е МАЙКАТА СРЕщУ СЕЛЯЦИТЕ И КОМПЛЕКСАРИТЕ ..... РАЗХОДИТЕ щЕ СЕ ИЗБИЯТ МАКСИМУМ ЗА ПОЛУВИН ГОДИНА
+2
 
 
Това определено е добра стъпка в правилната посока относно контролирането на терористите по пътищата. Другото което трябва да се върже към системата е застраховките. Неможе, а и не е справедливо и коректно, хората с 25 години стаж зад волана да плащат същата застраховка както някой нов шофьор с 4 месеца стаж. Просто не е логично. Също така когато системата хване нарушител, превишена скорост, неспиране на червено, знак СТОП, и другите фрапиращи нарушения, просто това директно да отива на застраховката. Ако пък нарушението е фрапиращо, да се налага дисциплинарно задължително посещаване на училище или лекция за безопасното схофиране, КОЯТО ПАК НАРУШИТЕЛЯ ДА СИ ПЛАЩА. Има начини, Българина да шофира в България, така както шофира в Германия, Англия, Канада...
на 14.03.2010 г.
0
 
 
Най после нещо за озаптяване на джигитите по градските улици При 10 дневно закъснение за плащане на глобата трябва да тръгва много висока лихва както е в полицейските западни демокрации и тогава да видим дали в България и чужбина нашенеца ще шофира по различен начин С въвеждането на тази система не откриваме нищо ново просто копираме положителният опит за ред по пътищата
+2
 
 
и аз подкрепям взетото решение БРАВО!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
БК Академик Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: