ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нова организация на движението по "Никола Вапцаров" след серията катастрофи
Автор: Мариана Панчева 08:29 / 22.10.2016Коментари (17)21113
© Plovdiv24.bg
Нова организация на движението ще бъде въведена по булевард "Никола Вапцаров" в Пловдив като спешна реакция на серията инциденти, един от които завърши фатално, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Зам.-кметът по транспорт Златин Велев съобщи за читателите ни, че следващата седмица по булеварда ще се въведе т.нар. "полутурбинно движение". Това означава, че ще се извърши разделяне на потоците - движещите се в посока запад - изток по булеварда ще попаднат в един интервал на зеленото и ще могат да се движат във всички направления. Следва зелен сигнал за движещите се в посока изток - запад. 

Движението ще е полутурбинно, защото по "Димитър Талев" и другите пресечки зелените сигнали ще са едновременни, както досега. 

Велев обяви също, че през следващата година ще се възложи сериозна работа по кръстовищата в "Южен", ще се модернизират и светофарите. 

"Там обаче положението с обособяване на специални секции за леви завои е сложно заради инфраструктурни ограничения", коментира той.

Велев сподели, че според анализ на експерти от ОП "Организация и контрол на транспорта" най-големият проблем и най-честите нарушения особено по "Никола Вапцаров" са свързани точно със завиването на червено и при висока скорост наляво.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Здравейте, Кога платната за движение на бул"Ник.Вапцаров" ще се изчистят от паркирали коли НЕПРАВИЛНО? Такива има в двата края на булеварда и пред кметството!!! Нека не забравяме и такситата до "Камела". Нека органите на реда не си затварят очите...
+13
 
 
Проблема изобщо не е в организацията на движението. Всичко идва от хората - пешеходците пресичат където си искат и както си искат, много примери от последните дни ми се събраха/на кръстовището на Стефан Стамболов и Кондолов-трима възрастни с 4 деца пресякоха точно пред мен кръстовището по диагонал, на всичкото отгоре гледаха нагло и високомерно, по улицата пред СУ"Св.К.К.Философ", където малоумните родители спират на отсрещната страна на улицата срещу огражденията пред главния вход и пускат децата да пресичат-нито се оглеждат, нито внимават, да не говорим, че там няма начин да се влезе безопасно в училищния двор, а трябва децата да ходят по улицата измежду колите, на последния светофар на Вапцаров пък една откачена оня ден пресече между светофара и задигнатата пешеходна пътека срещу втора градска - да точно в нищото/ след това шофьорите изнервени от вечните задръствания, и не знам все още за къде толкова се бърза, ама никаква толерантност и търпимост. В крайна сметка града не е голям и от единия до другия му край се стига за 30минути в лек и 50 в тежък трафик - изключвам когато има порои и проходимостта е много кофти. Та не знам с каране като на писта колко точно се спестява, но съм имала случаи да ме изпреварват с мръсна газ и след два светофара същата кола да се оказва точно пред мен. Та не точно светофарите са ни криви - криво ни е разбирането за предимство и движение по пътищата. P.s. И като направиха на Михалаки Георгиев и Вапцаров задължително само на дясно кръстовището, защо аджеба нито един от излизащите от двете посоки не спазва знака. Вече два или три месеца стои. Не е сложен за кеф само, ами защото там се случваха на месец по 5 катастрофи поне. Всяка сутрин минавам от там и чакам минимум две коли, които са или за на ляво или за направо.
+2
 
 
Най-сетне някой да се замисли. Жалко че трябваше кръв за да се случи. Следващото е да се направи еднопосочно по малките улици. Там разминаването е на принципа "спри да мина"
+10
 
 
И катаджия да има оправия няма докато селянина и простите празни глави не се научът да карат!!!
0
 
 
Трябваше ли да станат катастрофи , че да са сетите бе преди 6 месеца също беше казал , че ще се смени движението обаче още го чакаме . Толкова ли не можете на двете най големи кръстовища по Никола Вапцаров , а именно на Камела и на Марса да сложите едни 360 градусови камери и да се вижда какво става .
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 22.10.2016 г.
+6
 
 
Абе преди да сложат тия модерните нямаше толкоз инцидент ама и селяните бяха по-малко Благодаря
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: