Нощните гонки настъпват към центъра на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:48 / 11.11.2017
10094
Гонките по булевардите между младежи с коли и мотори вече завземат центъра на Пловдив, алармират граждани живеещи на бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "България" и край бул. "Цар Борис III Обединител". От набезите на "състезателите" често пропищяват и живеещите в ЖР "Тракия". Джигитите най-често шпорят по улица "Цар Симеон", но мощните им автомобили будят всички живеещи на няколко пресечки от нея.

Преди време участниците в незаконните надпревари по градските улици си имаха утвърдени трасета и за полицията не бе трудно да ги разгони, когато все пак реши. Сега обаче безумците с бензин в кръвта си дават среща на най-различни места. На практика те са неуловими, защото никой не ги търси. Нощните гонки в центъра изглежда са проблем единствено за разбудените от рева на моторите граждани, но не и за институциите, които съществуват, за да осигуряват спазването на реда и законите.

През последните 3 години за участие в надпревари по улиците в ареста са попаднали едва петима души, а с присъди са се сдобили трима. Според младежи, които познават процеса, целият невъобразим шум нощем се вдига от две дузини пътни хулигани. Никой обаче няма за цел да ги лови. Самите участници в гонките и дрифта по градските улици и булеварди твърдят, че на практика не правят кой знае какво по отношение на закона. Смятат, че не е възможно да влезеш в затвора за няколкостотин метра газ до дупка, от които не се е случило нищо страшно и няма щети за никого. Според тях дрифтовете се правят с под 40 и няма почти никаква опасност. Гонките пък стават през нощта и групите внимавали в съответния час на трасето да няма други коли.

Според живеещите край нелегалните писти обаче проблемът е сериозен и е време отговорните институции да започнат целенасочени действия срещу джигитите.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (7)

Още по темата (88):
15.04.2024 Участници в организирани гонки видяха приближаващи униформени, МВР остана с пръст в устата
08.04.2024 Пловдивската полиция показа мускули
13.09.2023 Шумът от мотори - най-големият терор за пловдивчани
31.07.2023 Шумни мотори продължават да тормозят пловдивчани
26.06.2023 Пловдивчанин за гонките: Въпрос на време е да има жертви
11.06.2023 Притеснителен сигнал: Докога ще застрашават живота ни в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).