ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Невиждан скандал с участието на наш бизнесмен и общинарка
Автор: Георги Василев 22:20 / 16.05.2020Коментари (8)53851
© Фейсбук
Бизнесменът Здравко Ангелов, който лично подаде сигнал до премиера за нередностите в район "Северен“, заради който бившият рай.-кмет Ральо Ралев беше арестуван и престоя три месеца в ареста, е сътворил невиждан скандал в администрацията на района в Пловдив, научи Plovdiv24.bg.

Той се е завърнал в кметството в "Северен“ на 15 октомври м.г. Около 13:30 ч. в Ангелов влязъл в бараките на администрацията. Искал да говори с главния архитект на района Михаил Богданов, който бил в отпуск. Затова се срещнал с неговата заместничка Ана Войнова, чието име също беше замесено в скандала "Ралев". Тя била в кабинета си, заедно с други две колежки.

В ръката си бизнесменът държал принтиран лист формат АЗ, представляващ виза за проектиране на строителния обект, заради който се стигна до ареста. Ангелов поискал визата да му бъде заверена с печат "Вярно с оригинала“. Войнова му отговорила, че не може да завери това копие, тъй като оригиналът се намирал в Специализираната прокуратура, като веществено доказателство по дело срещу бившия рай.-кмет Ральо Ралев.

Ангелов отговорил, че знае – бил подал заявление да му бъде върната от прокуратурата, но му казали, че за да получи визата си обратно, трябва да представи заверено копие на същата.

В отговор на това жената отвърнала, че тя лично се подписала пред обвинението, за да предаде цялата документация по сигнала му срещу Ралев, като сред тези документи бил именно и оригиналът на визата му за проектиране по строителен обект, както и че много се съмнявала, че скицата виза ще му бъде върната.

Този отговор силно афектирал Ангелов и в резултат той й казал на висок тон "Ти прокурор ли си, съдия ли си?“, тъй като бил озадачен как така служителката ще се произнася по въпроси, по които следва да се произнесе прокурор. В отговор на това служителката го помолила да напусне кабинета.

Това още повече ядосало и без това изнервения по ходене от институция в институция човек, в резултат на което той се обърнал към нея като продължил да крещи на висок тон че следващия път сигналът ще е срещу нея, тъй като служителите на района са една организирана група.

Последвали псувни по родственост за всички, Ангелов напуснал кабинета, като треснал вратата. Служителката много се разстроила от случилото се. След около 10 минути излязла със своите колежки навън и видяла нарушителя, който бил седнал на една от пейките пред входа на кметството, тъй като от разправията го заболяла главата.

Войнова седнала на друга пейка - на разстояние около 10 метра от него. Нарушителя я забелязал, отишъл до пейката, надвесил се над нея и започнал да й крещи със силен глас. Упреквал служителките, че жена му родила по-рано заради тях. Заплашвал и обиждал, при което жената се изплашила да не й посегне физически. Колежките ѝ, които били с нея, го изблъскали назад. Всички останали възмутени.

Служителката подала жалба за случилото се в полицията. Намесила се и прокуратурата, която пратила наказателното производство на 5 март. Документацията била върната в Трето РУ за съставяне на акт за дребно хулиганство, който нарушителят подписал без възражения.

След това бил изправен пред съда за определяне на наказанието. Заявил, че в момент на афект е възможно да е отправил нецензурни думи и изрази, но съжалява за стореното.

Заради липсата на данни за предходни налагани наказания по УБДХ и чистото съдебно минало на Ангелов, както и семейната му ангажираност, магистратите му наложили глоба в минимален размер – 100 лева.

Plovdiv24.bg потърси гледната точка на служителката Ана Войнова, но от район "Северен" заявиха, че тя е в отпуск по майчинство.

Здравко Ангелов: Администрацията трябва да отговаря за действията или бездействията си!

"След ареста на въпросния кмет и целия стрес, който преживях, прекарах цялото лято на морето и планината, и след това си възобновихме работата. Отидох в кметството, за да ми издадат един документ скица-виза, а не разрешение за строеж, на който да пише: "Вярно с оригинала", за да мога да си взема от прокуратурата оригинала и да мога да си продължа работата.

Подходих културно, без никаква агресия към Войнова, помолих я да ми сложи печат на документа. Тя първо каза, че няма да го направи. Подразни ме първо отношението на въпросната служителка, която не разбира от собствената си работа, а се изказва от името на прокуратура и съдии.

Понеже стреса, който преживяхме със семейството, ми дойде в повече, й казах, че следващия сигнал, който ще подам е прокуратурата ще е за нея. Казах и нещо от сорта: "Като си некадърна нямаш място в администрацията" и на излизане тряснах вратата.

Сутринта на въпросната дата бях в София във всички служби, в които съм давал показания, те поискаха този документ, запалих колата и отидох директно в района. И тази госпожица казва, че няма да ми го завери - тръгна да се заяжда от самото начало. След като тряснах врата отидох на една пейка пред кметството. Нито съм бил арестуван, както пишат в някои медии, нито пък имам ограничителна заповед. Няколко дни след въпросната случка ми се обади служител на Трето районно, за да ида и да дам показания. Обясних им каква е ситуацията, написаха ми един предупредителен протокол и нищо повече. Благодаря на съда за минималното наказание от 100 лева.

Време  де администрацията започне да носи финансова отговорност за действията или бездействията си. С адвокатката ми обсъждаме варианта да заведем дело за пропуснати щети, за имуществени и неимуществени вреди".


Още по темата: общо новини по темата: 48
19.03.2024 »
30.01.2024 »
30.01.2024 »
22.11.2023 »
11.10.2023 »
11.10.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не оправдавам действията на администрацията, но напоследък забелязвам една друга тенденция. Някой има ли представа, колко са нагли бизнесмените, които всячески се опитват да заобиколят закона. Колко врътки правят със ЗУТ и колко агресивно се държат. Мислят си, че като имат пари им е позволено всичко. И определено пред формално чистите им досиета са абсолютно непочтени и арогантни. Ако нещата продължават така, Пловдив ще се превърне в едно голямо гето. Вече почти не остана незастроен терен. Няма къде да се паркира. Децата няма къде да играят. Никой не смее да противоречи на предприемачите, защото започват да заплащат с телевизии или уволнения, защото винаги имат зад гърба си висшестоящи фигури в ръководната власт, а ако това не се получи ти спретват някой номер. Законите трябва да се барнат, това е. Ясни наредби. Забрана за поголовно застрояване на площите. И яки санкции за нарушаването им. Но нали сами разбирате, че това няма как да се случи… Много по удобно и по лесно е да е виновна администрацията…
0
 
 
Кво да коментира човек.Била на работа ...ама излязла в оппуска ...причини само да искаш да намериш .ЧИНОВНИЧЕСКИ ПРОИЗВОЛ И РЕКЕТ НА ДРЕБНИЯ БИЗНЕС ....ЕТО ТОВА Е СКЪПАТА НИ РОДИНА
0
 
 
С уговорката, че наистина повечето държавни 'служители' са абсолютно безотговорни, некадърни и злоупотребяващи с длъжноста си, но в случая дамата има основание. При положение, че не разполага с оригинала и не може да сравни с него копието, как да каже, че е 'вярно с оригинала'? Това също е престъпление и то много лесно доказуемо.
+5
 
 
Браво, това заслужават. Аман от институционален произвол.
+5
 
 
Само така! А колко лесно ще е всичко да става по електронен път без нуждата от всички тези търтеи на хранилка в администрацията!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 16.05.2020 г.
+5
 
 
Прав е човека. Една служителка в районно кметство не може да коментира това или онова, длъжна е да извърши административната услуга, за която отговаря и получава заплата. Иначе - да си ходи у тях.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: