ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Намаляват таксата за гаражи, рекламата поскъпва
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:45 / 04.01.2012Коментари (14)6111
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив ще внесе предложение в ОбС за намаляване на таксите за гаражите с 1 лев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи ресорният заместник-кмет Розалин Петков на пресконференция днес.

Предвижда се, при плащане на цялата годишна сума накуп, да има 5 процента отстъпка. Срокът за плащане остава непроменен - до 31 март на всяка календарна година, както беше и досега. Към настоящия момент въпросната такса е в размер на 30 лева с включено ДДС. 

Кметът Иван Тотев съобщи още, че се връщат старите нива на таксите, касаещи т.нар. "тротоарно право", както и наемите за разполагане на рекламни материали и съоръжения на територията на община Пловдив. Тоест те ще се увеличат с от 20 до 30 процента. Припомняме, че тези такси бяха занижени в последните месеци от мандата на бившия градоначалник Славчо Атанасов.

"Има големи очаквания от страна на пловдивчани към сегашното управление на града. За да ги изпълним, се нуждаем от средства", мотивира кметът връщането на старите такси. Той беше категоричен, че "филмът" на празните обещания, игран 4 години от старото управление на Пловдив, е свършил.

Предложенията ще бъдат гласувани на предстоящата сесия на Общинския съвет на Пловдив, която ще се проведе на 19 януари.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
хахахах смешници 1 лев 1 лев искате ли да ги сабираме за тотев умният кмет как не ви е срам ще ми направи градината 50лв,а децките 35 и как става предполагам жена му се работи като нас за 350лв.
+2
 
 
НЯМАМ ДУМИ ,И ТАЗИ ВЛАСТ Е СЪщАТА!!!НИщО НОВО,А НА КМЕТА МОГА ДА МУ ДАРЯ ТОЗИ ЛЕВ!!!НАПРАВО Е СМЕШНО!!!
-2
 
 
Разкарайте грозните тенекии от града , че от високо изглежда като гетото на Кейптаун .
+2
 
 
На базата на КАКВО се определя цената за наем на гаражната клетка? Извинявам се, имах в предвид, не на гаражната клетка (защото тя си е моя), имах в предвид площа пръст под нея? Много ми е интересно как за площ пръст 2,5м х 4м плащаме 30лв., на базата на КАКВО ???????? И ще я свалят с 1лв. ... За каква подигравка си говорим!
+4
 
 
Принципно симпатизирам на Ванката, но тия два дни нещо не ме кефи много как мисли... първо - това "намаляне" на таксите с един лев е повече от смехотворно. По-добре да си оставят лева в таксата, но да обадят 10, вместо 5% отстъпка. По този начи може и да загубят по една месечна такса от всеки собственик, но със сигурност ще привлекат много по-голяма сума свежи пари от схемата "плащаш 11, получаваш 12".Второ - четох вчера една новина за Античния, как дървените пейки било по-добре да стоят, поради по-голямата икономическа изгода от тях. Доколкото си спомням сагата с тия пейки започна, когато бяха специално сложени за шоуто на Лорд ъф дъ Денс през юли 2010, след което точно темата относно чий бил демонтажа, и прехвърляне на отговорности за пореден път скара Община и Областна администрация, а в крайна сметка казуса си остана нерешен.По тоя повод искам да направя следното изявление. По-голямата икономическа изгода от тия пейки е пълен фуш, щото ако трябва да сме честни - Античния съм го виждал фрашкан пълен само при "празни" събития - т.е. такива, които не изискват вход - най-блестящ пример са предизборните кампании веднъж на четири години. Тук изключвам Международния фоклорен фестивал, понеже това беше емблемата на Пловдив (който се надявам отново да се възроди след нелепото му спиране от Славчо), макар и отново с вход свободен. Като се изключат мега събития като гостуването на Джон Лорд, Лорд ъф дъ Денс, Таря Турунен и тук таме някоя друга филхармония при която театъра се пръска, то просто е смешно да се говори за икономическа изгода, ако такива неща се случват веднъж годишно... А никой не може да ме накара да мисля, че монтажа и демонтажа на пейките за едно такова събитие струва милиони левове, а в същото време стоейки си там безпричинно са тотално но сенс със заобикалящата ги екстериорна среда..
+11
 
 
Каква е тази смехория, намаляли таксите с 1 лев хахаха
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: