ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-важното в Пловдив през 2006-та (част 5)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 28.12.2006Коментари (0)2858
©
В края на годината е време за развеносметка и празници. Празниците ги оставяме на Вас. Както винаги екипът на Plovdiv24.com ще работи денонощно без прекъсване в празничните дни, за да има все пак от къде пловдивчани да се информират за най-актуалните събития в града им. Но освен снабдяването с информация ще се заемам и с още една важна задача. Ще се опитаме всеки ден в осем части до края на годината да ви припомним най-интересните, важни и скандални неща, които се случиха в Пловдив, региона, България и света.

Днес е ред на четвърта част. Кои бяха най-важните новини през месец юли.

За съжаление войната по пловдивските улици продължи а сраженията бяха едни от най-кървавите.

02.07.2006 - Младеж загина, а момиче е тежко пострадало при катастрофа тази сутрин
Младеж загина на място, а 17-годишно момиче е със счупени крака, след като двамата бяха блъснати от лек автомобил рано тази сутрин на пътя между селата Кадиево и Златитрап. Около 05 часа днес лек автомобил “ВАЗ”, управляван от А.Н./ 21 г./ от Куртово Конаре, ударил В.Х./24 г./ и 17-годишната К.А. от Стамболийски, които седели до спрял на пътното платно мотоциклет “Хонда” без регистрационни табели. В.Х. е починал на място, а момичето е настанено с опасност за живота в болница. Тестът с дрегер е показал, че водачът на лекия автомобил не е употребил алкохол. По първоначални данни причините за инцидента са движение с несъобразена скорост на колата и неправилно спиране на мотоциклета на пътното платно.

12.07.2006 - Двама загинали и 7 ранени в катастрофа
Мъж и жена са починали на място, а 7 души са ранени при жестока катастрофа, станала вчера на новия обходен път за с. Белащица.
В 17.20 часа лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от Д.Т./54/ от с. Белащица, навлиза в лентата за насрещно движение се удря челно в товарен автомобил “Ивеко” с водач Ю.К./33/ от Пловдив, постоянно пребиваващ руски гражданин. След силния сблъсък “Голф”-ът се самозапалва. Шофьорът Д.Т. и пътничката с него Й.В./50/ са починали на място. Водачът на товарния автомобил е получил контузии по тялото, а пътуващите с него- И.М./37/- фрактура на таза, Ю.Б./21/-фрактура на стъпало, Г.А./47/ -фрактура на ребро, Б.М./44/, Н.К./40/ и В.М./39/- контузии по тялото. Всички пострадали са от гр. Септември, настанени са в болница под лекарско наблюдение. По първоначални данни причината за катастрофата е движение с несъобразена скорост при намалена видимост- задимено пътно платно от запалена тревна крайпътна площ, от страна на водача на “Голф”-а.

13.07.2006 - Нови две жертви на катастрофа в Пловдивско
Две момичета на 18 и 20 години са загинали на място вчера след катастрофа на пътя с. Ръжево Конаре- с. Главатар на около 2 км от с. Главатар. Около 20.30 часа лек автомобил “Мерцедес-190Д”, управляван от 18-годишната М.И. от с. Ръжево Конаре, излиза извън пътното платно и се удря в крайпътно дърво. При сблъсъка водачката и пътуващата на предната седалка- Р.Т./20/ от същото село, са починали на място. По първоначални данни причината за инцидента е движение с несъобразена скорост.

15.07.2006 - Автомобил с 4 човека се взриви
Четирима мъже-Л.Т./22/, И.Т./49/, Н.Н./27/ и С.К./35/, са настанени вчера в болница с изгаряния след експлозия в лек автомобил “Мазда” в с. Труд. Сигналът за инцидента е бил подаден в 20.32 часа. По първоначални данни колата е спряла да зареди на газстанция в селото, след което е потеглила. Чул се гръм и автомобилът бил обхванат от пламъци. До пристигането на пожарникарите “Мазда”-та е била загасена от граждани. Евентуалната причина за случилото се е техническа неизправност.

25.07.2006 - И днес Пловдив даде жертва при катастрофа
Мъж загина, а съпругата и дъщеря му са ранени при катастрофа, станала тази сутрин на пътя Пловдив-Пазарджик. Тази сутрин, около 7 ч. лек автомобил "Фиат Темпра", управляван от 22-годишна пловдивчанка, при изпреварване и движение с несъобразена скорост се блъснал в крайпътно дърво. Пътуващият на предната седалка 51-годишен мъж е починал в болница от нараняванията си. С множество фрактури и опасност за живота са шофьорката на колата и нейната 48-годишна майка. Припомням, че вчера край карловското с. Кърнаре загина моторист, а 4-ма души бяха тежко ранени при катастрофа край Първомай. Само за последната седмица убитите при катастрофи в Пловдивско са 4-ма души.

28.07.2006 - 1 убит и 4 ранени по пътищата в Пловдивско
Четири пътни произшествия станаха вчера в Пловдивския регион с 1 убит и петима ранени. Софиянец загина при катастрофа на автомагистрала “Тракия” край Пловдив.Около 14 часа товарен автомобил “Мерцедес”, управляван от К.С./ 28 г./ от Любимец, поради отвличане на внимание блъснал отзад спрелия в аварийната лента с включени аварийни светлини товарен “Мерцедес” с водач Д.Ц./ 30 г./, който бил пред камиона. Автомобилът се придвижил напреди повлякъл 30-годишния мъж. Д.Ц. е починал на място. К.С. с фрактура на ребрата и руптура на далака е настанен в болница в Пловдив с опасност за живота. В 8.45 часа в Пловдив на бул.”Христо Ботев” лек автомобил “Рено Клио”, управляван от 54-годишната М.А., се блъснал в лек автомобил “Опел Омега” с водач И.Л./ 49 г./. Причините за инцидента се изясняват. Жената е настанена в болница с контузии по тялото. В 14 часа на Голямоконарско шосе са се блъснали “Вартбург” с водач Л.П./ 36 г./ и “Ауди”, управлявано от Д.М./ 42 г./ от София. По първоначални данни вартбургът при ляв завой отнел предимството на аудито. Л.П. е с фрактури на носа и скулата. Лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от А.Н./ 19 г./ от Раковски, в 17.30 часа в село Маноле при завой навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил във “Волво” с водач З.А./ 36 г./. Пътуващата в опела М.Г./ 30 г./ от Белозем е с контузии по тялото. Водач на автомобил пострада при катастрофа, станала снощи в 21.15 часа на пътя Пловдив – Карлово. “Форд Орион” с водач К.В./ 33 г./ от Карлово блъснал отзад движещия се пред него “Опел кадет”, управляван от Л.Х./28 г./ от Пловдив. Пострадал е шофьорът на форд
©
а.

Месец юли ще се запомни и със сключването ан една от най-големите сделки в пловдивското бизнес общество. Най-големият кабелен оператор в града и региона бе продаден на софийския си съименник.

22.07.2006 - Продадоха Еуроком Пловдив
Лидерът на пазара на каблени услуги под тепетата Еуроком Пловдив бе погълнат от софийския си съименник. Сделката вече получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията. От двете компании отказват да назоват сумата за която лидерът сред кабелните оператори и интернет доставчици в Пловдив бе продаден. Все още не е ясно как сделката ще се отрази на пазара на кабелни услуги в Пловдив. Продажбата на Еуроком Пловдив, съответно и на ТВ Евроком България ще доведе до масови съкращения в екипа на телевизията и най-вече нейният новинарски екип. Не е ясно и самото бъдеще на телевизията.

Лъч надежда се появи и за пловдивските шофьори. Новината за отпускането на заем за крупна реконструкция на пътната инфраструктура на Пловдив накара притежателите на автомобили да замечтаят за улици по които не се налага да слаломираш между дупките.

24.07.2006 - Казаха "ДА" на заемът за улиците
С 34 гласа "За" общинският съвет на Пловдив определи Райфайзенбанк за кредитираща институция. 14 те съветници от Коалиция за Пловдив се въздържаха при гласуването. 50 милиона лева ще бъдат използвани за ремонт на пловдивската инфраструктура. Общинските съветници отхвърлиха предложението на левицата да бъде създаден обществен съвет за контрол на разходваните средствата. По- рано днес лидерът на Коалиция за Пловдив Николай Радев заяви, че обмислят възможността да сезират Апелативна прокуратура за твърденията, че съветници са искали подкуп от 20 хиляди лева, за да подкрепят кредита от 50 милиона лева. Изявлението на Радев дойде след отказа на Окръжна прокуратура да образува дело по този случай. Юнион билд печели търга за продажба на терен от над 3 декара на капитан Райчо на стойност 3 милиона и 30 хиляди - решиха още съветниците. Инвестицията, която трябва да се направи е 10 милиона лева. Купувачът трябва да построи подземни и надземни гаражи, магазини, офиси за около 140 търговци. Левицата в Пловдивския общински съвет обмисля да сезира Апелативна прокуратура, след като Окръжна прокуратура отказа да образува дело по информациите, че общински съветници са искали подкуп от по 20 хиляди лева, за да подкрепят заема от 50 милиона лева за ремонт на градската инфраструктура. Това заяви лидерът на Коалиция за Пловдив Николай Радев с настояване избора на кредитираща институция за кредита да бъде отложен за следващата сесия на местния парламент. Всяко вдигане на ръка в този момент може да бъде изтълкувано като продиктувано от други внушения, а не от това, че кредита действително е необходим на Пловдив - каза Радев. Ние смятаме, че общинската администрация трябва да кандидатства с проекти за финансиране и от държавата, и от различни фондове, за да облекчи това голямо задължение на града с този кредит - добави лидерът на Коалиция за Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 7
31.12.2006 »
30.12.2006 »
29.12.2006 »
27.12.2006 »
26.12.2006 »
25.12.2006 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: