ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-важното в Пловдив през 2006-та (част 6)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:38 / 29.12.2006Коментари (43)3629
©
В края на годината е време за развеносметка и празници. Празниците ги оставяме на Вас. Както винаги екипът на Plovdiv24.com ще работи денонощно без прекъсване в празничните дни, за да има все пак от къде пловдивчани да се информират за най-актуалните събития в града им. Но освен снабдяването с информация ще се заемам и с още една важна задача. Ще се опитаме всеки ден в осем части до края на годината да ви припомним най-интересните, важни и скандални неща, които се случиха в Пловдив, региона, България и света.

Днес е ред на шеста част. Кои бяха най-важните новини през месеците август и септември.

Безспорно най-значимото събитие през август бе победата на Ботев над Локомотив след 9 годишно отсъствие.

26.08.2006 - Зрелище и 3:2 за Ботев
В истинско зрелище се превърна футболната среща между отборите на Ботев и Локомотив. Пловдивските отбори за пореден път показаха защо дербито под тепетата отдавна е футболна среща номер едно в страната ни. "Битката за Пловдив" както преди време Plovdiv24.com нарече мача а след това тази фраза стана нарицателна за дербито, бе спечелена от символичните домакини с 3:2. Срещата започна изключително вихрено и още в първата минута с Халими пропусна да открие резултата. Той се оказа непокрит в наказателното поле на домакините, но не успя да насочи топката във вратата. Домакините също отвърнаха на вихреното начало и на свой ред заредиха атаки към вратата на Локомотив. При най-опасната от тях в 6-та минута Видолов откри резултата. След разбъркване в наказателното поле на Колев топката бе отбита и попадна във Видолов и той с топовен шут е прати под гредата. "Смърфовете" бързо съумяха да се отърсят от шока и на свой ред върнаха попадението. В 10-та минута Даксон проби от дясно преодолявайки двама защитници пусна към Халими, той подаде триково към Въндев из а голмайстора на символичните гости не бе проблем да изравни. В 30-та минута бе най-чистото положение за Локомотив. Тогава след пас на Халими Димитър Илиев излезе сам срещу вратаря Арсов, но не супя да го преодолее. Девет минути по-късно след нов хубав пробив на Даксон топката бе подадена към Халими, който нахлу и бе подкосен от защитниците на домакините и съдията свирна дузпа. Златински реализира 11-метровия удар. Пострадалия при нарушението Халими бе изнесен на носилка и не можа да продължи срещата. На негово място в игра влезе Радослав Анев. Минута преди края на първото полувреме бе и най-сериозната грешка на арбитъра. Той спря голова атака на Локомотив за нарушение срещу Йошев вместо да пусне авантаж. Това предизвика гнева на цялото спортно-техническо ръководство на "смърфовете". Второто полувреме започна със смяна в редиците на домакините. Кръстев отстъпи мястото си на Борислав Караматев. В 52-та минута Въндев без изведен сам срещу Лилчо Арсов, но прехвърлящият му удар бе париран от блестящия вратар на Ботев. в 55-та минута Самокишев скочи за една висока топка в наказателното поле на Локомотив, но изби топката с ръка и съдията бе принуден да свирни втора дузпа този път в полза на домакините. Видолов бе за втори път безпощаден и изравни резултата. В 77-та минута падна и победното попадение за домакините. Централният защитник на Локомотив Алекс не увладя добре една топка, Видолов му е открадна, подаде на Саидходжа и той с тейничен удар покрай Колев донесе първата победа за Ботев в дербито от 9 години насам.

Служителите на държавните институции за пореден път доказаха, че с действията и нехайството си повече ни вредят, отколкото помагат.

04.08.2006 - ВиК изкърти чисто нов булевард
Най-новият булевард в Пловдив - „Пещерско шосе", от завчера е разкопан от ВиК, е друга тема във “24 часа Пловдив”. „Срамота, още не сме се нарадвали на този перфектен път и вече го съсипаха", изсипа се лавина от шофьорско недоволство в редакцията. Чисто новата настилка е разкопана на две места. "Пещерско" отцепено заради смяна на прогнил водопровод.

Август бе белязан под знака на епидемията. Вирусът на хепатит се разпространи из всички малцинствени квартали в Пловдив и заплаши с епидемичен взрив града ни.

15.08.2006 - Още 25 болни от хепатит в Пловдивско
25 нови случаи на хепатит А са регистрирани за ден в Пловдив и областа, информира доктор Моника Троянчева от РИОКОЗ-Пловдив. Най-много са заболелите от "Столипиново", като там вече общият брой на болните е 207. Само за ден в този квартал са заболели 10 души. Новооткритите случаи в Шекер махала са три, като от началото на взрива до сега са заболели 38 души. Общо в Пловдив болните са 292-ма, а в областта 412. По един нов случай, е регистриран в Строево и Дрангово, а два са в Динк.

28.09.2006 - Хепатитът плъзна из целия Пловдив
Епидемията от хепатит А се разраства и вече засяга деца извън етническите квартали в Пловдив. Болни има във всички училища и детски градини, без тези в районите "Южен", "Западен" и "Тракия", съобщи директорът на РИОКОЗ д-р Ани Егинлиян. Според информация на „Сега" обаче болно от хепатит 10-годишно момиче има и в училище от район „Южен". Д-р Егинлиян твърди, че децата са се заразили преди началото на учебната година. Случаите не са свързани, болни от хепатит деца има и в София например, обясни и шефът на противоепидемичния отдел на здравното министерство Ангел Кунчев. Според него няма как не ромските деца да са се заразили в училище, тъй като инкубационният период на болестта е поне месец, а учебната година започна преди по-малко от 2 седмици. Със симптоми на хепатит е и 1-годишно бебе в дом "Майка и дете". Наредено е спешно изследване на кърмаческия сектор и персонала на заведението. Детето е от пловдивското село Христо Милево, където е живяло при много лоши условия. Общият брой на болните в Пловдив вече е почти 1000 души. 701 са заразените в „Столипиново", като най-засегнати са децата от 5 до 9 години. Вчера там са регистрирани нови 19 заболели, в „Шекер махала" - 9, 14 случая има и в другата ромска махала в Пловдив - "Хаджи Хасан". Увеличават се болните от Кричим, Перущица и Карлово. 9 деца от садовското село Богданица са хоспитализирани. Междувременно родителите на учениците от ОУ „Христо Ботев" в Пловдив поискаха здравното министерство да раздаде ваксини за всички деца в града. Вчера едва 7 от 20 деца в III "А" клас са били на училище. Родителите искат 13-те ромчета, които са записани в ОУ „Христо Ботев", да бъдат временно преместени. Санкции за отсъствията няма да има, каза вчера началникът на просветния инспекторат Александър Буздрев. Ще бъдат разгледани молбите на децата, които желаят да продължат обучението си като частни ученици, допълни той. Буздрев е изпратил писма до семействата на всички ученици, като гарантира, че са предприети извънредни хигиенни мерки, и призова родителите да върнат децата в класните стаи. Все още няма точна информация кога ще пристигнат ваксините за имунизацията на близо 12 500 деца от ромските квартали на Пловдив, каза вчера д-р Ани Егинлиян. "Днес или утре се очакват ваксините, но не мога да кажа със 100% сигурност, докато не видя самолетът с доставките да каца", обясни Ангел Кунчев. Епидемията от хепатит в Пловдив започна през юли. Ваксините бяха договорени след търг, който отне около месец.

Традиционните летни горещини под тепетата взеха поредните си жертви.

18.08.2006 - Жегата уби пловдивчанин вчера
72-годишен мъж получи инфаркт на спирката на автогара "Родопи" заради тропическата жега вчера, съобщава в."Марица. Инцидентът е станал около 14 часа, когато термометрите отчетоха 33,5 градуса на сянка. Очевидци забелязали минути по-рано мъжът да излиза от магазин "Билла", до спирката той се залюлял, хванал се за сърцето и се строполил на земята. Случайни минувачи се опитали да му помогнат. Те повикали екип на Бърза помощ. Когато лекаря пристигнал обаче, мъжът бил мъртъв. По първоначални данни причината за смъртта е инфаркт. Мъжът е страдал от хронични заболявания, но високите температури вчера са предизвикали инфаркта. Лекарите препоръчват стоенето на сянка и ползването на климатици в критичните часове от 12 до 16 часа. Това особено важи за хипертоници и хора със сърдечни заболявания. Също така трябва да се поемат много течности и да се увеличи употребата на сол.

21.08.2006 - Пловдивчанин почина от жегите
Жегите причиниха смъртта на 65 годишен мъж, който почина на автобусна спирка в Пловдив, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ. Няма данни възрастният човек да е страдал от хронично заболяване. Полицията издирва близките на починалия мъж. От горещината жена е колабирала пред църквата "Света Богородица". Няма опасност за живота й. Междувременно стана ясно, че проблем с високите температури днес имаха и лекарските екипи на Центъра за спешна медицинска помощ. В линейките беше отчетена температура 50 градуса. По тази причина персоналът е увеличен, за да може да се осигури необходимата почивка на медиците.

Войната по пътищата в Пловдив не стихна и през август и септември.

30.08.2006 - Автобус от градския транспорт катастрофира тежко, има пострадали пътници
Както Plovdiv24.com вече писа, днес следобед на централен пловдивски булевард автобус по линия номер 44 катастрофира тежко. Автобусът, който се движил в посока ресторант “Стадиона”, се блъснал в ел. стълб, съобщиха от пресцентъра на МВР по-рано днес. По тяхна информация има и пострадали. Според шофьора на возилото причината за тежкия инцидент е причинен от неизправност на автобуса.

18.09.2006 - Вчера в Пловдивска област станаха седем пътни произшествия с един убит и шестима ранени
Велосипедист загина , след като бе блъснат от автомобил в Раковски близо до бензиностанция “Егер”. Инцидентът е станал около 20.30 часа. Лек автомобил “ВАЗ”, управляван от П.Д./36 г./ от Скутаре, ударил движещия се пред него колоездач П.К./ 58 г./. П.К. е починал на място.
Около 17 часа в Стамболийски лек автомобил “Опел Корса” с водач К.Ю. при заобикаляне на паркирана кола навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал 6-годишния Д.Т. Детето е с охлузни рани. Жена пострада, след като автомобилът й се преобърна вдясно от пътя вчера край Карлово. Катастрофата е станала около 20.30 часа., а причината лекият автомобил “Форд Фиеста” с водач 28-годишната П.М. от Кърнаре да се преобърне е движение с несъобразена скорост. Мотоциклетист е настанен в болница след катастрофа между с. Московец и сопотския квартал “Анево”. Около 20.30 часа мотоциклет “Априлия” с водач Г.С./ 24 г./ се блъснал в крайпътна еластична ограда. Младежът е със счупени крак и ребра. Има опасност за живота му. Спътникът му М.И./ 31 г./ е с фрактура на таза. По първоначални данни причината за инцидента е движение с несъобразена скорост при преминаване на жп прелез. Другите три пътни произшествия са станали в землището на Михилци, край Калояново и на пътя Бургас-София край Карлово.

В средата на септември на пазара се появи и пловдивски спортен седмичник.

18.09.2006 - Излезе първият брой на „Пловдив Спорт”
На 16-те страници в броя четете – защо според Кубрат Пулев боксът е пълен с курви, представяне на автопистата в Калояново, кой развали „чорбата”, какво е Матайоши Кобудо, какво да направим при контузия във фитнес-залата, един работен ден на Домакинов, прогнози и система за игра в Еврофутбол, пълни репортажи и снимки от мачовете на Ботев, Локомотив, Спартак, Марица, „В” група, детски футбол... Четете „Пловдив Спорт”, за да сте информирани! 16 страници за пловдивския спорт, плюс най-важното от България и света - всичко това на цена 50 стотинки!

Нелепа ситуация предизвикана от престъпна небрежност едва не отне живота ан две жени.

23.09.2006 - Фасада на стара къща в Пловдив се срути върху две жени
Броени дни след трагедията в Столицата, когато къща се срути и уби две млади момичета, тази сутрин в Пловдив стана подобен инцидент. Малко преди девет часа, на ул. Гурко-13, пред баничарницата на 30 метра от сградата на Общината, големи парчета от фасадата на стара къща се откъртиха и удариха две жени. По щастлива случайност, те не са пострадали, но са в шок. Спасила ги е опънатата над баничарницата тента, която е омекотила удара от големите парчета мазилка. По думите им, първата им реакция след случилото се, е била да потърсят съдействие от дежурния екпи на Радио Пловдив. Една от пострадалите - Мария Богданова каза - "Изведнъж върху мен се стовари мазилка и вода, след което върху главата ми падна част от корниза. В началото нищо не усетих, но и загиналите момичета в София, едва ли са усетили нещо." Пострадалата пловдивчанка смята да съди собствениците на сградата. В следващата емисия очаквайте и становището на кмета на район Централен Александър Дяков, за марките, които ще се предприемат след ужасния, макар и по-малкъ инцидент, който обаче можеше да завърши трагично за двете жени, случайно озовали се под опсанат асграда на ул. Гурко 13.




Още по темата: общо новини по темата: 7
31.12.2006 »
30.12.2006 »
28.12.2006 »
27.12.2006 »
26.12.2006 »
25.12.2006 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.12.2006 г.
0
 
 
защо жълтите ку... и педр.. са на снимката?
Aнонимен
на 30.12.2006 г.
0
 
 
i 7-3 ne e kato 5-0 nqkolko pyti po 5-0
obraz
на 30.12.2006 г.
0
 
 
поне като пишете нещо го проверявайте за грешки ве майна. направо е смешно на всеки параграф да има по 2-3 правописни грешки. така статията ви изглежда като съчинение на тийнейджър!
vurl fen
на 30.12.2006 г.
0
 
 
Eiiiii teq 4erno-belite sa ebahti naglite kopeleta. Kak e vazmojno poluvinata ot futbolnata ti istoriq da e preminala v "B" grupa i pak da da se biesh v gardite i da kreshtish kolko si velik i nepobedim. Dragi mi gospoda lokomotiv4eta, polojenieto na Botev ot poslednite 7-8 godini e edno malko otklonenie na fona na 95 godishnata ni istoriq. Po-loshoto e, 4e vie nqma s kakvo da budete zapomneni, osven s ednata si kupena titla i nqkolko medal4eta. Sajelqvam no imenno poslednite nqkolko godini sa vashiqt liri4en problqsuk, kojto otiva kum svoq kraj i Lokomotiv otnovo shte zaeme normalnoto si mestopolovenie v tablicata - po sredata mevdi "A" i "B" grupa. I vse pak ne ste za "B" shtoto nqma da e interesno :).
JALT
на 29.12.2006 г.
0
 
 
Eiii bahti novinata,tva pak go iskaraha senzaciq tctct mnogo ste zle...I kakvo kato sme gi bili,tova e napalno normalno.bahti i ciganskata senzaciq.tctct SMARAT ZA CIGANITE!!!!!
Aнонимен
на 29.12.2006 г.
0
 
 
Nai-vajnoto e,4e Botev rano ili kasno pak 6te izpadne i tova vsi4ki si go znaem.Dovijdane.:))))
до буферчето
на 29.12.2006 г.
0
 
 
Това, че вашето журналистче се прави на умен не значи нищо. А предишните години. И от колко време нямате победа над Ботев?
прав ли съм,папи?
на 29.12.2006 г.
0
 
 
Ей папагал!Малоумен ли си? За това казвам , че събитието на Пловдив за последните 10 г. е победата на Афд ботяф .
Aнонимен
на 29.12.2006 г.
0
 
 
Не ба сельо, майтап .
Aнонимен
на 29.12.2006 г.
0
 
 
От колко време Доко няма победа над Ботев?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: