ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
На косъм от трагедия: Шофьор за малко не мина през краката на семейство с детска количка в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:56 / 18.07.2023Коментари (5)9798
© Plovdiv24.bg
За изключително опасна маневра на шофьор сигнализира читател на Plovdiv24.bg. От видеото, което той ни изпрати се вижда, че пред Мол Пловдви Плаза на една от пешеходните пътеки вместо водач на шкода да спре и да направи път на хората, които са с предимство и които всъщност вече са на пътеката, той ги заобикаля, влиза в насрещното и продължава.

Подобни случки точно на това място са доста чести, твърдят живущи. Шофьори на автомобили масово паркират пред входа на магазина, с което ограничават видимостта на останалите участници в движението. Там са обособени и две Т-образни кръстовища и има поставени знаци за забрана за паркиране, които обаче масово не се спазват.

Ето силните думи на нашия читател:

Днес историята, която ще ви разкажа, ни потапя в свят на безразсъдство и потенциална трагедия. Точно пред МОЛ Плаза, един баща бавно се придвижва с количката на своето дете, захожда да пресече на пешеходната пътека. Докато всички останали шофьори отстъпват, дават предимство на уязвимия пешеходец, един безразсъден шофьор с "Шкода" със регистрация РВ5643СН реши да действа по съвсем друг начин. За шофьора с Шкодата, предимството на живот явно е незначителна цена за бързината и безразсъдството му.

Все повече шофьори следват идеологията: "Вашето право на живот не ми интересува, аз съм господар на пътя!" Това става все по-често в нашето суетно и безмилостно ежедневие, където уважението към пешеходците заема второстепенна роля.

Нека тази история да ни напомни за значимостта на един човешки живот, който със сигурност надхвърля всичко останало. Нека си припомним и за хората, които вече не са сред нас, заради подобно поведение. Нека се покажем по-отговорни и състрадателни на пътя, като придадем на безопасността и уважението предимство пред всеки друг интерес.

Преди да натиснем газта, нека си спомним за тази тежка история. Дали ще изберем да бъдем по-търпеливи и по-внимателни, или да продължим да се държим като безразсъдни господари на пътя, е решение, което всеки един от нас трябва да вземе. Защото зад всеки живот стои семейство, което го обича, и безценните мигове, които ни носят радост. И веднъж изгубени, те никога няма да се върнат.

Може би време е да се събудим и да направим пътищата по-безопасни, като изпълним сърцата си с разбиране и състрадание към всички около нас. Нека споделим историята, за да привлечем вниманието към проблема и да се стремим заедно към по-благоразумно и безопасно утре за всички нас

А ти, който шофираше, ако четеш това, искам да ти припомня, че на пътя не сме сами. Твоето решение да нарушиш правилата за движение беше безотговорно и изключително рисково. Бащата беше с гръб и по никакъв начин нямаше как да те види. Бих използвал учтива форма, но за теб уважение нямам. Надявам се да си стигнал там, за където си бързал.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Тук е така,но утре когато той е пешеходец ще мрънка и ще се възмущава. Защо когато напуснем границите на милата ни родина всички спазват правилата,а тук е някакво "геройство" да ги нарушаваш безцеремонно.
+5
 
 
Не спира даже на детска количка,боклука му с боклук !Къде е контролния орган да глобява подобни шипманзета с по 1000-2000лв ,както е по чужбина?За нула време ще спре,не спирането на пешеходни пътеки от бг маймуни
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: