ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Млад пловдивски бизнесмен с изненадващ маньовър
Автор: Диана Бикова 20:04 / 18.02.2021Коментари (0)16911
© Фейсбук
Общинският съветник от ОбС - Пловдив Кирил Търев, който се прочу с шумен купон в пловдивско заведение за рождения си ден въпреки строгите ограничителни мерки заради коронавируса, купува нова фирма, която оперира в областта на отпадъците, научи Plovdiv24.bg.

Търев е подал уведомление в Комисията за защита на конкуренцията, че предстои концентрация между него като физическо лице и "Уейст Солюшънс" ООД, която е регистрирана с капитал 2 лева.

"Уейст Солюшънс" ООД е новоучредено дружество, което от учредяването си не е извършвало самостоятелна търговска дейност. ООД-то е едноличен собственик на "Уейст Солюшънс България" ЕООД, което пък има капитал в размер на 9 230 000 лева. Второто дружество развива търговска дейност в областта на управление на отпадъците. Двете фирми са на Антон Севдалинов Стратиев, като първата е със седалище Варна и оперира на територията на Североизточна България, а централата на втората е в София.

Антон Стратиев пък е по-известен като един от основателите на разрастващия се коуъркинг Puzl. В класацията на Forbes Bulgaria за 2020 г. "Кои са българските компании, привлекли най-големи инвестиции" пише:

"PUZL COWORKING

Индустрия: Споделени офиси

Набрани средства: 1.7 млн. долара

Още когато през 2015 г. Антон Стратиев и Тибо Тетинджер инвестират в собствено споделено пространство, те имат мащабни планове. Искат да отворят обширни споделени офиси в България и в чужбина.

Началото е обещаващо. Наемат изоставена фабрика, даваща им предимства като близост до спирка на метрото, търговски център Южен парк и централната градска част. Постепенно отварят три споделени пространства, които се наемат основно от малки ИТ компании.

Следващата им цел е експанзия в чужбина, като първото избрано място е Будапеща."

Данните от Търговския регистър показват, че "Уейст Солюшънс България" ЕООД е регистрирано през 1994 г., "Уейст Солюшънс" ООД - на 27 февруари 2020 г. Второто дружество е създадено с цел придобиване дяловете на "Еф Си Си България" ЕООД и към момента не извършва търговска дейност в България или извън нея.

Едноличен собственик на капитала на "Еф Си Си България“ ЕООД е "Еф Си Си Енвайрънмент" СЕЕ ГмбХ, дружество с ограничена отговорност, учредено и съществуващо съгласно законите на Република Австрия. Основната дейност на "Еф Си Си България" ЕООД включва събиране, транспортиране и оползотворяване на битови отпадъци на територията на общините София – град, Добрич, Разград, Плевен, Попово, Исперих, Генерал Тошево, Етрополе, Ветово и Руен. Дружеството предоставя комунални услуги като зимно и лятно почистване, поддържане на улици, тротоари, площади и други зони за обществено ползване към различни общини.

След придобиването на "Еф Си Си България" ЕООД, "Уейст Солюшънс" ООД влезе на негово място като съдружник и водещ партньор в следните консорциуми, регистрирани по Закона за задълженията и договорите:

- РСУО Добрич ДЗЗД (ЕИК 176740723), което е изпълнител по договор за възлагане на обществена поръчка за изпълнение на дейности по експлоатация на регионално депо за отпадъци в девет общини в област Добрич и е извършвало оперативна дейност до 01.09.2019 г.;

- ЕКОЕФЕКТ Плевен ДЗЗД с ЕИК 177311350, което е изпълнител по договор чрез обществена поръчка за поддържане на чистотата – миене, метене и почистване на улици и площадни пространства в гр. Плевен.

Според антимонополната комисия, не се очаква сделката да окаже въздействие върху конкуренцията в България и не се идентифицират засегнати продуктори пазари, тъй като Кирил Търев и дружествата от неговата група не осъществяват стопанска дейност на пазарите, на които “Уейст Солюшънс България“ ЕООД оперира. 

КЗК трябва да извърши оценка на концентрацията и да излезе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка. Междувременно заинтересовани лица могат да представят информация или да изразят писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: