ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Милиони евросредства потичат към Пловдив още тази година!
Автор: Мариана Панчева 12:30 / 12.01.2016Коментари (15)10646
© Plovdiv24.bg
През май започва инвестирането на евросредства в Пловдив по ОП "Региони в растеж". Такива са очакванията на местната власт, след като с решение от 4 януари Пловдив е единственият град в страната с одобрена инвестиционна програма по оперативната програма. Това заяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че Пловдив по ОП "Региони в растеж" ще получи малко над 80 млн. лева. За усвояване на средствата местната администрация направи редица проекти, които да се реализират в трите зони за въздействие в града според Интегралния план за развитие на Пловдив.

"Предвиждаме до края на месец май да имаме сключени договори за 50% от изготвените проекти по ОП "Региони в растеж". Това ни дава сигурност, че до 2018 г. ще имаме 50% завършени проекти от планираните по програмата. Надявам се дори и на повече", коментира градоначалникът.

Той обясни, че Пловдив е избран сред 39 града, 9 от тях са представили инвестиционни програми и само пловдивската е одобрена. Така през първата половина на програмния период Пловдив ще работи по половината от проектите си. 

През 2018 г. ще се направи преразпределение на средствата по програмата, което ще е на конкурентен принцип и градовете с повече реализирани проекти ще имат шанс за повече средства при преразпределението.

Тотев припомни и в кои зони ще бъдат инвестирани парите. Това са т. нар. "Социална зона" или зоната между  булевардите "Шести септември", "Източен" и "Княгиня Мария Луиза". В нея са предвидени благоустрояването на десния бряг на река Марица заедно с премахването на паважа по бул. "Марица-юг" и премахването на гаражните клетки; реконструкция на улици, на тротоари, на междублокови пространства; облагородяване пространството около Източната порта; енергийна ефективност за несанираните детски и учебни заведения в Пловдив.

"Това е най-голямата зона, с издадени строителни разрешения и до края на годината физическото им изпълнение може да започне", каза още кметът.

Втората зона е тази с обществен характер или зоната около Централна гара. Тук ще се работят два основни проекта - благоустрояване на предгаровия площад, както и бул. "Христо Ботев".

Третата зона е т. нар. Икономическа зона или кв. "Гладно поле". В нея ще се инвестират средства за изграждането на улична мрежа, което ще подобри инвестициите в зоната.

През следващите 20 години всяка зона ще се разширява, за да обхване целия град.

Цялата рамка на програмата трябва да бъде разходвана в 5 основни направления - енергийна ефективност (около 18 млн. лева), градска среда (24 млн. лева), зони с потенциал за икономическо развитие (16 млн. лева), социална инфраструктура (5 млн. лева) и образователна инфраструктура (15 млн. лева).




Още по темата: общо новини по темата: 24
13.09.2017 »
04.07.2017 »
18.04.2017 »
25.01.2016 »
15.10.2015 »
23.06.2015 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе 30% да откраднат 70% да вложат пак ще е добре само да не е обратното.
-1
 
 
И една администрация с нисък управленски капацитет и липса на хора, можещи да работят по ОП.
-1
 
 
И естествено тези пари няма да отидат за болни и изоставени хора и за подобряването на живота на хората като цяло... За каква културна столица говорим като живота на хората е толкова мизерен. Хора ровят по кофите и то не само цигани, хора умират в болници без да има кой да ги погледне и то само ако са имали осигуровки а тези които не са имали този късмет умират сами в дома си или на улицата.... и на никой не му дреме но пък от друга страна даваме хиляди лева за букви на центъра на Пловдив за това че един ден ще сме културна столица..... а между временно завземаме имоти на други хора на безценица и си строим хотели....
-2
 
 
Хора спрете се !Хората са казали дай на глупака пари и ми гледай сиира,дай на Тотев пари и ще направи живота ти ат в Пловдив
+2
 
 
Както в една песен на вечните клуб НЛО - "Идвайте пари от запад, политиците ще лапат, а пък лихвите ще връща, внучето на моята тъща"
+4
 
 
това беше причината за ,,инфарктните" избори
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: