ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Медицинският център в "Тракия икономическа зона" предлага иновативна профилактика за персонала на фирмите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:01 / 11.11.2021Коментари (0)2166
©
"Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/ е стожер за инвеститорите, не само заради пътната и комунална инфраструктура, която предлага, но и социалната такава.“ С тези думи Областният управител на Област Пловдив Ангел Стоев приветства днес откриването на медицински център "Тракия Медикал – Марица“ - първият в страната, разположен в индустриална зона. "Тук ще бъдат обслужвани не само служителите на заводите в зона Марица, част от ТИЗ, но и жителите на околните населени места. Досега те получаваха добро препитание, а сега и социална, и здравна грижа. В скоро време ще бъдем свидетели и на първото общежитие в индустриална зона“, подсказа част от бъдещите проекти на ръководството на ТИЗ г-н Стоев.

Според заместник-кмета на Община Пловдив Стефан Стоянов откриването на МЦ е важна стъпка, която се надява да бъде последвана от градски транспорт и градска железница, свързващи Пловдив с различните подзони на Тракия икономическа зона. Това е начинът да се развиват устойчиво и равномерно градът и региона. "Над 25 000 са новозаселилите се в областта през миналата година – това е един малък град. Успешното развитие на ТИЗ дава по-добро качество на живот на хората“, смята заместник-кметът.

"Медицинското обслужване е продължение на социалната ни програма“, обърна се към присъстващите на откриването на "Тракия Медикал“ в зона Марица журналисти и мениджъри на фирми инициаторът инж. Пламен Панчев, основател и управител на Тракия икономическа зона. Той припомни, че преди 2 години в зона Раковски, част от ТИЗ, бе открит Център за професионално обучение, в който се квалифицират и преквалифицират не само работници от предприятията, но практически занятия с най-съвременната техника и технологии водят учениците от 5 професионални гимназии от областта. "В момента започваме и изграждането на детска градина в близкото с. Радиново за персонала на заводите в зона Марица“, посочи още инж. Панчев. Кметът на Радиново Трайчо Кардашев добави, че вече основите са поставени и до една година детската градина с физкултурен салон трябва да отвори врати.

"Тракия Медикал – Марица“ е не само първият в страната медицински център, обслужващ индустриална зона, но в него ще се прилага и нов стандарт в здравеопазването“, изтъкна д-р Васил Маргаритов. Специалистът по термография /неинвазивна диагностика с инфрачервена камера и специализиран софтуер/ е част от екипа на центъра. "Ще стъпим на иновацията - телемедицина с електронни здравни досиета на пациентите, което ще засили профилактиката на персонала“, посочи лекарят. Мобилността - възможност да се работи с различни здравни специалисти в зависимост от спецификата на рисковете от професионални заболявания, е друг от важните аспекти в дейността на новия МЦ. За първи път в страната ще се прави скрининг на персонала на фирмите за наличие на последствия от коронавируса, ще има и експресни тестове за COVID-19 с проба от слюнка.

Директорът на френската компания Schneider Electric Мария Топчийска подчерта, че те подкрепят инициативата още от нейния старт. "МЦ ще облекчи профилактичните ни прегледи, но най-вече ще засили превенцията на заболяванията на служителите. За нас, от "Шнайдер електрик“, е изключително важна иновацията, която предлага "Тракия Медикал“ - нов модел на здравеопазване. Дигиталните досиета, които ще са достъпни само за съответния човек, но ще предоставят обобщена здравна статистика на ръководството на фирмата, ще дадат възможност да се предприемат превантивни мерки срещу заболяванията. Така се надяваме да се намали и ползването на болнични“, каза още г-жа Топчийска.

Явор Николов, генералният мениджър в американската Sensata Technologies, посочи, че за тях е улеснение разположението на медицинския център буквално на метри от завода. Друго предимство е и възможността за партньорство не само чрез директни договори за медицинско обслужване, но и чрез фондовете за допълнително здравно осигуряване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: