ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Майки пак висяха цяла нощ на опашка за детска градина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 01.10.2011Коментари (9)2276
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Близо 40 майки висяха цяла нощ на оградата на ЦДГ "Албена", за да подадат молба за прием в забавачката, и то за догодина. Родителите сами се организирали и направили списък, тъй като по правилник детската градина започвала прием на заявления от 1 октомври. И тъй като се оказало съботен ден, те не искали да рискуват и да чакат до понеделник, затова заформили опашката още в четвъртък вечерта. "Директорката Славка Попова остана изумена, като ни видя рано-рано сутринта, но нямаше как да ни върне и започна да приема документи. Моят входящ номер беше 647, но на обяд, когато отидох да проверя как върви опашката, срещнах родители, които се оказаха с по-нисък от моя номер. Едва след като вдигнах скандал, се оказа, че имало грешка, и ми дадоха номер 615", жалва се пред "Марица" Магдалена Николова. Тя е подала жалба в район "Южен" и настоява за промени в правилата на прием.

Същата ситуация се разигра на 1 септември пред ОДЗ "8 март", тъй като там от тази дата започва подаването на молби за 3-годишните. В "Светлина" - от 1 ноември. В район "Северен", където също има криза за места в забавачките, опашките се извиват по Нова година, защото приемът на документи стартира на 1 януари.

В резултат на създалата се ситуация шефът на общинския отдел "Образование" Георги Янев пусна вчера писмо до всички директори на детски градини да променят правилата и да приемат молби целогодишно, за да не се стига до безумните денонощни опашки. В годината, в която детето навърши три години обаче, родителят трябва да препотвърди желанието си, че е избрал именно тази забавачка.

"Входящият номер е само един от критериите за класиране, и то не водещият. Сигурен съм, че тези, които вчера са подали за "Албена", са внесли молба и за "8 март", но ние имаме система за изчистване на дублажите. Сега майката, ако иска, може да подаде документи още когато детето є е на един месец, та даже и на един ден. Разпоредил съм молбите да се събират в класьори и когато хлапето стане на 3, родителят да потвърди пред директора желанието си", обясни Георги Янев.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.10.2011 г.
0
 
 
УЖАС! Та детските градини ще се заринат от класьори пълни с молби!Какво е това безумие!? В 21 век живеем все пак !Нека е електронно и да се спестят всички тези неудобства ! Всички сме чували за единна система или може би някои не са??? По добре да се назначи един ,който да приеме и обработи на едно място всички молби ,отколкото да карате майките да тичат на сто места ,че после отново ,за да потвърдят. Ами като имате система -използвайте я по -рационално !!!
Aнонимен
на 01.10.2011 г.
0
 
 
СТИГА ИСТЕРИИ!ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА В ГРАДА НИ ИМА МЕСТА....
Aнонимен
на 01.10.2011 г.
0
 
 
Аз също чаках, но 40 майки не видях!
Бисмарк е казал: "Не ни трябва 5 милионна армия за да завладеем Европа... дайте ни 2 000 българи и ще завладеем света!"
на 01.10.2011 г.
0
 
 
Субсидиите просто са притегателна цел на всички онези хора, които са свикнали да трупат богатство не с инициатива, а със контрол над политици и хора отговарящи за различни институции. Хората със сивата власт имащи основния пакет акции на това, което ние наричаме Република България ! Това просто трябва да спре, трябва да се превъзпитаме някак си, че това са нашите права и ние трябва да ги отстояваме.
+2
 
 
Безумно е в 21-ви век някой да се реди на ОПАШКА, за да запише децата си в Целодневно детско заведение... Какви опашки, какви пет лева? Конституционните права на всички граждани в детска възраст се нарушават още при приема им в детска градина! Няма класация, няма такива принципи в конституцията ни!!! Държавата и общините трябва, да започнат активни действия по решаването на проблема и строителството на достатъчно детски заведения, за да могат родителите да работят и да изкарват парите за ежедневното оцеляване на семействата си. Държавата грубо погазва принципа на равнопоставеност, залегнал в конституцията! Къде са парите за субсидии, които се полагат на децата за детски ясли или детски градини и за които няма места в детските заведения? Защо се мълчи по въпроса и защо парите не се дават на родителите, за да могат да поемат грижите за децата, за които няма места в детските заведения??? След като три години съм се опитвал, да запиша детето си в шест различни детски градини в Пловдив и нямаше места никъде се принудих, да го запиша на 6 години в първи клас и не съжалявам. докога ще скатавате парите на децата - бъдещето на България?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: