ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Лют скандал в БСП заради другаря Гергов! Пловдивски социалисти заговориха за самоунижение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:09 / 23.04.2020Коментари (11)13174
© Дневник
Позиция на ИБ на ГС на БСП – Пловдив относно разпространена позиция на четирима народни представители:

Във връзка с разпространената позиция на депутатите от Пловдив-област: Веска Ненчева, Манол Генов и Димитър Аргиров, и на пловдивския народен представител Георги Йорданов, заявяваме следното:

Парламентът трябва да работи конструктивно, дисциплинирано, давайки пример за институционална отговорност. Опозицията е призвана да бъде ярка, смислена и адекватна на времето и пространството, вместо охотен съучастник в превръщането на Народното събрание в цирк. Пряката работа на народното представителство е законотворчество, а не вътрешнопартийни интриги.

Чрез законодателни инициативи депутатите материализират политическо поведение, а не участват в сплетни, за да направят добро впечатление на националното ръководство. Никой никъде и никога не е отричал парламентарния характер на републиката, най-малко областният председател  на БСП, затова в позицията на четиримата прозира нещо по-дълбоко и нелицеприятно, мотивирано от собствен интерес.


Един политически лидер като другаря Гергов има право и на политическо, и на лично мнение. Макар че в конкретния случай той изрази единствено и само персонална оценка по повод взетите мерки в условията на пандемия. Надяваме се, че личното мнение все още не е забранено в БСП от другарката Нинова.

Парламентарното поведение на нашата група не е унижение, а самоунижение, особено с предложението, на което президентът дори наложи вето. Това повдига въпроса за качеството и капацитета на хората, които сме изпратили да ни представляват. Вместо да губят време в пространни съобщения до медиите с характер на осъдителни присъди, можеха да работят по преките си задължения да бъдат практически алтернатива, а не псевдо такава.

Етикетите "самоовластяване“, "тоталитарност“ и "слугинаж“, които употребяват другарите депутати, само потвърждават втория план на тяхната медийна изява. Всеизвестната е максимата, че най-добрата защита е атаката, затова ясно разбираме какво се крие зад акта им. Да се измести темата, да се постави друг акцент в общественото пространство, за да се скрият реалните процеси, които вървят под повърхността. А тези процеси се очертават от кръг въпроси като:

1. Защо БСП в парламента непрекъснато е в режим на махленски скандали?

2. Защо БСП в парламента постоянно предпочита конфликтното поведение?

3. Защо предложенията на БСП в парламента не са реално и обективно алтернативни?

4. Защо популизмът е взел връх в реториката на парламентарните говорители?

5. Защо демагогията е предпочитаната линия на поведение в парламентарната група пред диалог с единствена грижа – състоянието и перспективите на България и българите?

6. Кой и защо има интерес от това поведение?

7. Кому е изгодно това състояние на опозиция с ниско качество на законодателни инициативи?

8. Кой умишлено държи парламентарната група в тази кондиция? Защо я държи?  

Отговорите на горните въпроси дават основание за обоснованото предположение, че договорки, колабориране и "заиграване“ с ГЕРБ има, но то не е в Пловдив. Адресът е в столицата и кабинетът е на "Позитано“ 20, където властва принципа "Разделяй и владей“.

В заключение – медийните постановки на четиримата другари депутати именно са откровен слугинаж, подчинен на лична изгода с надеждата да им бъде осигурен още един мандат на депутатските банки. Ако бяха използвали времето и усилията си, отделени за реакция срещу областния председател, в пряка законодателна работа, вероятно БСП щеше да бъде действената алтернатива, която претендира, че е.

Ако бяха отделили и време да бъдат сред хората, щяха да разберат настроението и мнението им. И това са критичните бележки в писмото на др. Гергов до членовете на Националния съвет. За разлика от четиримата другари депутати, той не си позволи да го оповести в медиите, защото както каза и в интервюто си, вътрешнопартийните теми са за партийните форуми.

Тази ремарка отбягва на другарите депутати, защото поставената им задача е да инициират конфликт на партийния терен. Изпълнението на тази задача, както знаем всички, носи точки пред националното ръководство. Този терен е познат и безопасен, поради което предпочитан за играчите, на които липсват мащаби и хоризонти за правене на политика в интерес на обществото.

И съвсем накрая – към другарите депутати: Разбираме мотивацията ви, но поне избягвайте да говорите за достойнство и чест, защото това не са празни думи! Но, ако може, не участвайте в стратегията за отслабване на партията и превръщането й в посредствена опозиция.

Ние, членовете на Изпълнителното бюро, единодушно се обявяваме за консолидацията вътре в Партията; ще се противопоставим на всички опити за вътрешнопартийно разделение и взаимно противопоставяне. Точно такава е основната идея от позицията на др. Гергов, а тя се съдържа в думите му : "В условията на криза политиците трябва да се обединяват, да дават предложения и решения, а не да търсят дребни политически дивиденти“.

Приета с Решение № 196 на Заседание на ИБ от 23.04.2020 г.

ИБ на БСП – Пловдив:

Красимир Трифонов, председател на ГС на БСП - Пловдив

Николай Радев, зам.-председател, председател на ППГОС в ОбС - Пловдив

Теодора Халачева, зам.-председател, народен представител

Георги Търновалийски, член, народен представител

Димитрина Вакрилова, секретар "Организационни дейности“

Петя Манева, секретар "Финанси“

Нина Чавдарова, член, Медийна политика

доц. Ангел Иванов, член, зам.-председател на ОбС - Пловдив

д-р Любомир Паунов, член, координатор на МО на БСП - Пловдив

Тодор Стоилов, член и председател на РС - "Централен"

д-р Атанас Баташки, член и председател на РС - "Северен"

Добромира Тошева, член и председател на РС - "Тракия"

инж. Йордан Василев, член и председател на РС - "Източен"

Костадин Беларев, председател на РС - "Южен"


Още по темата: общо новини по темата: 30
09.01.2021 »
11.12.2020 »
26.07.2020 »
23.06.2020 »
22.06.2020 »
21.06.2020 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
На Р.Радев и БСП, не им стига да са милионерчета! Те искат да са ЦАРЕ, а Българите да са им безправни РОБИ и да правят в БГ каквото си искат! Доказателство е АНТИБЪЛГАРСКАТА, АНТИНАРОДНА И ПРОРУСКА политика, която водят! Вече явно трябва да ги забраним със закон!
+2
 
 
А сега.... Кой ще си напазарува повече "почитатели"....!!??
+1
 
 
Хаха ха.Самоизяжте се с тази барикадна партийна война. Мор по време на чума ;) Къде са помнещия,milkoviv,мунчо2 или hopkins да коментират кочината и свинарите си ;) Ахахаха.
+1
 
 
Определено гергов е по-адекватен, конструктивен от сегашното поведение на "столетницата". Поне той е доказал, че можа да гради, а не да стой отстрани и само да критикува, плюе и търси за какво да се заяде, като " дама" в критическата...
-3
 
 
Същия този селски тарикат Г.Св. в периода 1997-2001 г. ходеше със синя риза и се кълнеше в СДС..... и говореше, че бил за СДС, защото комунистите ако дойдели на власт щели да му вземат активите и имотите. На, какви мимикрии са способни някои хора... А за плужека Тръновалийски въобще не ми се говори... Мекотело на N-та степен.... Но оня "отгоре" гледа....
+1
 
 
Родните социалисти ще ядат още много време пожарникарския маркуч.Нищо че плащат на червени тролчета да плюят Герб.Все ще е между филиите им отзад
+4
 
 
Родните социалисти са двуличници всичките. Значи може да лаят срещу гроб но е ок и ако са си милионерчета и те.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: