ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кръгово на Баня "Старинна" и светофари на Водната палата иска Дани Каназирева
Автор: Мария Морунова 14:13 / 21.10.2014Коментари (24)9051
© Plovdiv24.bg
"Категорично кръговото кръстовище до Водната палата трябва да бъде премахнато. То сериозно затруднява движението и създава предпоставки за катастрофи, а не ми се мисли какво ще е, когато завали сняг". Това заяви на пресконференция председателят на ПП "Обединение за Пловдив" Дани Каназирева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Тя подчерта, че "Обединение за Пловдив" е "за" разтоварването на трафика, но не и "за" кръговото до Водната палата. То трябва да бъде премахнато, за съжаление това означава вложените за колелото пари да отидат на вятъра.

Според Каназирева кръговото кръстовище до Водната палата не е заложено като транспортно-комуникационно решение в Генералния план за организация на движението в Пловдив. В него е предвиден вариант, разделен на два етапа. Първият е кръстовище със светлинно регулиране, т.е. светофар, вторият - подлез.

Изграждане на това колело не фигурира и в Общия устройствен план на Пловдив.

"Следователно колелото до Водната палата трябва да бъде премахнато. Предлагаме и два варианта - краткосрочен и дългосрочен, за решаването на проблема с трафика. Варианти в дългосрочен план:

1. Изграждане на колело на кръстовището на Баня "Старинна". Пространството е достатъчно, включително е решен проблемът с пешеходците чрез съществуващите пешеходни подлези. Светофарна уредба до Водната палата за ляв и десен завой по бул. "Марица - юг" съгласно генералния план за организация на движение.

2. Транспортен подлез на бул. "Марица - юг" е начинът за реално решаване на проблема с трафика в тази част на града. Това е и мнението на инж. Димитър Попов от Камарата на инженерите от инвестиционното проектиране. Инж. Попов е един от авторите на Общия устройствен план на Пловдив и, в частност, в областта на транспортните комуникации. 

В краткосрочен план предложението ни е незабавно решение за премахване на паважа около колелото и то сега,

АНКЕТА:
Трябва ли да има кръгово кръстовище до Водната палата?

Да, ще облекчи трафика
Не, ще стане по-зле

преди зимата, за да се разширят пътните платна.

При този вариант радиусът на колелото не противоречи на Наредба 2 на МРРБ за планиране и проектиране на комуникационно - транспортните системи", коментира Каназирева.

Тя подсили думите си с резултатите от анкета, която са провели от "Обединение за Пловдив". Тези резултати сочат 84% неодобрение на кръговото кръстовище до Водната палата.

Лидерът на "Обединение за Пловдив" припомни, че групата непрестанно лобира 12-те млн. лв. на пловдивчани от данък "МПС" да се използват целесъобразно за пътища. Тогава няма да има нито една дупка по улиците и няма да се налага "разтоварване на трафика" или да се теглят заеми за инфраструктурни обекти.

"Още днес ще търсим среща с кмета Иван Тотев, на която да се обсъдят възможностите за решаване на проблемите със задръстванията на новоизграденото кръгово кръстовище до Водната палата", завърши Дани Каназирева.




Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Права си е Дани Каназирева! Малко пари се усвоиха! Сега трябва на всяко кръстовище кръгово и на всяко кръгово светофар! Чудя се някой от тези хора мисли ли преди да си отвори устата или просто трябва да го отразят за деня.
-1
 
 
До оправлаващата да е наречем ЛЕИДИ КАНАЗИРЕВА как успя да измислиш думата светофар на водната палата то е изречение ама няма нищо или да бадем точни ВАПРОС е ама караи та да питам сега едно крагово супер малко сас шанс от застаргване 200% и излишни легнали полицаи преди него нестигат ли та и светофари искаш ИЛИ ИСКАСХ ДА ГУСХНЕСХ ОСХТЕ ПАРИЦХКИ ОТ НЕГО А???????? Даите на сяко малко крастовище или патечка да сатворяваме крагово или светофари мойе и в гратската градина да слойиш светфари че туковиш някои маики с колички да се бласнат ..... ЛЕЛЕ колко са нагли само тези управници
+3
 
 
Някяк не мисля, че светофара ще спомогне кой знае колко за облекчаване на трафика. Иначе наличието на това кръгово доведе до доста плюсове. Разбира се има и недостатъци. Нека просто да намалят диаметъра на този вътрешен певажен кръг и да разширят платното, но пък кога ще го правят това? Един ремонт ще означава още два месеца затваряне на Цар Борис III и куп главоболия на шофьорите. Като знам нашите строители с каква скорост ремонтират. Петко Д. Петков до Гранда вече почти трети месец е затворен а става въпрос за един участък около 300 метра. Някакви си 300 метра вече трети месец не могат да асвалтират. Хората в други държави за 3 месеца строят десетки километри магистрали на сред пущинака а нашите за това време едни 300 метра от градска улица не могат да ремонтират.
+1
 
 
Повече се притеснявам, защо някакви си 800 хил лв отидоха на вятъра. И има ли кой да поеме отговорност, след като огромна част от гражданите си дадоха своето мнение да няма колело, но ТЪПАНАРИТЕ от общината противно на суверена го направиха. Кмете нали живеем в демокрация, анкетата е все едно референдум. Та нали НИЕ ви избираме и ТРЯБВА да решавате в наш интерес. Нали вие трябва да сте проводници на нашите идеи.
+1
 
 
Тази пък коя беше,че не мога да се сетя?Специалист по всичко!Такива в държавата ни с лопата да ги ринеш!
+1
 
 
:-))))) По цял свят кръговите били решения на проблемите с трафика. Явно "целият свят" е гледан по Discovery или National Geographic... Лошо няма. Кръговите кръстовища са идеални за средна натовареност. Те в никакъв случай не са панацея. Трябват си светофари. Но преди всичко трябват кадри, които много правилно да направят регулировката на съответните кръстовища. В САЩ ненатоварените кръстовища са регулирани с 4 знаки STOP - катастрофа там е рядкост да видиш. Кръгови поне в южните щати не видЕх. Всичко е със светофари. Трафик си има, но някой е мислил. Тук първо се строи, за да имат нашите приятели - строителните предприемачи - работа, а след това се мисли. Кръговото на Водната вече не ми се вижда чак толкова тясно, но наблюдавам следния "феномен" - умишлено влизам в задръстването, което е от първото колело на Панаира. До Водната палата е кошмар. И след светофара на банята вече се живее. Говоря за промеждутъка от 17.00 до 18.00.. И предприемам заобиколни маршрути.
-3
 
 
Тази Каназирева въобще не разбира от Правилника за движение.Това кръгово е добро и спомага за по-спокойно преминаване през това кръстовище.
+1
 
 
Пробив на водната палата и кръгово на Баня "Старинна", за да се раздвижи трафика
+3
 
 
Как може светофар да е решение? Виждаме и на сточна гара и на кръстовището на ВСИ и на кръстовището до ресторант-стадиона и къде ли не в Пловдив, че стават огромни задръствания, на които се чака по поне 6-10минути за да минеш... В цял свят кръговото е с най-голяма пропускливост само в Пловдив дето от край време имаме кръгови не може да се научим да ги ползваме? Я не знае кой е с предимство я като му дойде реда да мине дреме и чака да се изпразни цялото че да мине. Вярно е... тясно е... и оправданията на архитектите, че това бил минимума на кръга в средата са пълни глупости...може да се мисли за подлез там пък неможело да се разшири.. да бе да. Ама си е вярно че културата на шофиьорите, ако ни е такава никакви технологии няма да ни спасят от задръстванията.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: