ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Криза с парите за бул. "Руски"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:50 / 20.11.2009Коментари (19)6712
© Plovdiv24.bg
Парите за реконструкцията на "Руски" са свършили, научи Plovdiv24.bg. Затова след стихийното бързо начало работата зацикли. 

Преди седмици още трябваше да бъде пуснато движението в участъка от "Шести септември" до "Янко Сакъзов". Не стана, защото нахлулите да паркират в полуготовото пътно платно автомобили попречиха на строителите да си довършат работата. После със стълбове и други препятствия препречиха пътя на колите. "Не можем да пуснем движението, още го няма последният асфалтов слой", обясни оправдателно заместник-кметът Руси Панчев пред нашия репортер.

"Наистина има проблем с финансирането. Търсим спешно решение", лаконично призна колегата му Петко Атанасов и хукна да оправя нещата. Обмисля се вариант да се прави нов конкурс за фирма, която да довърши реконструкцията на "Руски" от "Янко Сакъзов" до моста на Герджика.

От градската управа са в пълна офанзива да спазят обещаното пред пловдивчани откриване за 15 декември. Атанасов вижда лъч светлина в тунела - след поредни преговори днес, от "Мостстрой" са дали надежда, че и те ще са готови с новия мост към същата дата. Под моста - на бул. "Марица-юг", е предвидено да бъдат изградени паркоместа.


Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
23.08.2020 »
03.08.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Аз пък за малко им повярвах,че найстина всичко ще се оправи,както го бяха предвидили но уви,за момент явно съм забравил,че живеа не в нормална страна а в Абсурдистан. Жалко е найстина и вече банално :(((
+4
 
 
Да видим какво имаме на сметката на сегашната администрация. Започва се бул. България - оказва се, че е "започнат" преди да е трябвало да се започне работа по него. В следствие на това в момент е спрян и затворен. Една затворена ОСНОВНА пътна артерия. Започва се бул. Руски и се работи половин година, може би и повече. Един месец преди завършването му се разбира, че и той е започнат преди да е трябвало да бъде започнат, т.е. преди да се направи една хубава разбивка на финансовата част. Втори затворен ОСНОВЕН булевард. Ако финанси няма в общината, ми е интересно как се започва голям булевард без да са направени сметките? Как се правят сметки без кръчмаря?! Не можеш да поръчаш на една фирма да ти построи голяма 3 етажна къща като предварително не сте подписали едно договорче колко ще ти струва тази къща и ти да си приготвиш тези пари. Това е просто абсурдно! Къде са сега мекеретата от ВМРО да ни кажат колко големи мрънкала са пловдивчани и как не оценявали прекрасния си кмет и свитата му от некадърници? Къде сте, мишки?
+1
 
 
Нима този целият проект е започнат слепешката, без да са изчислени необходимите средства за да се довърши докрай?!!Защо се започва тогава е по-добрия въпрос, чии интереси се обслужват, на гражданите или на фирмата която трябвало да усвои общнските средства в определен срок? Аз лично чух разговор между работниците работещи там, още при започването на строежа, при спора на "природозащитниците" за дърветата;работниците коментираха- "абе изтичал срока в който фирмата трябва да започне работа за да не изпуснат парите"! Нима този проект е започнат, само за идеята да се вземат някакви пари и да се изрежат многогодишните дървета пазещи от мръсотията и шума живеещите в големия блок и околните къщи ?А защо започна строежа преди да са минали докрай всички отчуждителни процедури? По каква причина? Това е безпрецедентно поведение на управляващите, нагло и арогантно за което заслужават да бъдат свалени веднага! Явно гражданите са смятани за баламурници, а може би те са си просто такива. Защо не обвините отново бабите които хранят котки за поредната изцепка? Между другот Минков направил ли е прогнозно проучване с реални резултати за това колко ще се замърси въздуха при поголовното изсичане на дървета в участък натоварен с двойно повече движение или по-скоро запушен участък където двойно повече коли бълват пушек в статично положение? Не е направил, защото не е необходимо, гражданите са баламурници, както вече казахме, те могат да дишт двойно повече мръсотия и затова никой няма да е отговорен, както и за всяко друго действие и бездействие на Община Пловдив които причиняват в последно време направо страдания на хората.
+2
 
 
Ужасно! Но това си го очаквахме. Няма една работа да е завършена като за свят!С кои очи слаФчо ще застане пред пловдивчани и ще прави отчет?Та то всичко се вижда! Ако има малко срам, да не говорим въобще за достойнство- да си ходи! Не може да се справи!Срамота! Това е подигравка с пловдивчани и съсипия на най - красивия град в България!Ужасно!Каквото и да кажем, все ще е малко!
на 20.11.2009 г.
+2
 
 
Отново прах в очите на пловдивчани Ще залъжем за трудности ще откраднем покрай това нещичко а дай боже нещото да се построи ще се бием в гърдите колко сме велики Аз лично няма да честитя на никои управник дори нещата да се правят в срок защото това им е работата а винаги ще бъда в опозиция защото гласувам за тази власт и искам тя да ми слугува както е по бЕлИЯТ СВЯТ
0
 
 
Аз, между другото, не можах да разбера проблем с КОЕ финансиране няма. Общината няма пари да плати на строителя, или строителя няма пари да си довърши работата?
0
 
 
хахахахаха. пълен та*ак е тая управа. меланж от воеводи и учителки. хахаха
0
 
 
От коментари май нужда няма. Къде са сега господата от ВМРО, да вземат да ни обясняват колко кадърен бил Славчо заедно със свитата му от бездарници? Как се затварят ДВА големи булеварда в Пловдив и по средата на работата все се оказва, че нещо не е наред и тези булеварди си стоят затворени. Боже, опази Пловдив втори път от такива управници...
+4
 
 
Винаги съм бил горд, че съм от Пловдив. Вече започвам да се замислям. Май само историята ни остана. Това не са управници, това са идиоти. И не за друго, а защото нас ни имат за такива. Какви са тези смешни оправдания? Ами ако не бяха започнало да паркират колите? Може би тогава щяха да им стигнат парите? Или свършиха, защото през това време, когато не се премести и едно листо на този участък, са вървели надници на работниците? Да спират да се оправдават с тези спрели коли, защото и малко дете ще може да им даде идеи как да се справят с това, след като си насрочат ден, в който да сложат последния слой асфалт. Отново, както всичко друго в града, нещата се правят половинчато. След като асфалтираха пред кооперацията ясно си личи, че заустеното платно е с не повече от метър по-широко само от едното преди това. Тоест над 10м по-тясно от общата ширина на двете платна. Толкова ли не можаха да се преборят с онези бараки и да ги разкарат навреме? Винаги почват да строят преди да са си свършили всички подготвителни работи, същото стана и с бул. България, там пък не можаха да изчакат да минат сроковете за обжалване.
0
 
 
Да вземат парите от комисионните коита са раздали на тъпите архитекти които твърдяха че новата кооперация няма да пречи.Тези архитекти да си заврът дипломите там от където АКЪЪЪТ.Да си върнат парите който са взели и пари тогава ще има. А моста ще пане от това че не изчистено коритото на реката,а финансирането на този проект го има
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: