ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Красива Марица" във фризера, чака други управляващи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:26 / 15.06.2010Коментари (9)4384
© Plovdiv24.bg
"Замразяваме проекта "Красива Марица". Явно на това управление на общината не му е до реката. Надяваме се в бъдеще все да се появи някой, който ще възприеме идеята, че тя е животоопределящ и градоустройствено определящ фактор за Пловдив", съобщи председателят на Бизнес експертния съвет /БЕС/ Димитър Язов на пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Интегрираният проект на БЕС за устойчиво развитие на Марица беше избран още през през януари миналата година за пилотно разработване и финансиране по европейската инициатива JESSIKA и безвъзмездно можеше да бъдат отпуснати 80 милиона евро. Общинският съвет трябваше да вземе решение за публично-частно партньорство, след натрупващо се забавяне лично председателят Илко Илиев обеща да внесе предложението преди Нова година. Според съветника и учредител на БЕС Любозар Фратев листът хартия се е загубил някъде из деловодството и никой сега не знаел къде е.

Междувременно предприемачите организираха и финансираха международен пленер, в който млади архитекти представиха идеите си за новото лице на Марица. Отличените проекти бяха изложени пред очите на пловдивчани за обществено обсъждане, резултатите от което вече се обобщават, но щели да чакат по-добри времена с по-адекватни управници.


Още по темата: общо новини по темата: 18
06.02.2012 »
30.01.2012 »
08.11.2011 »
12.11.2010 »
05.06.2010 »
11.02.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 16.06.2010 г.
0
 
 
Добър може да е само проект, който запазва ширината на коритото и позволява да се контролира нивото на реката така, че винаги Марица да изглежда пълноводна. Идеите на един ландшафтен инженер да превърне реката в тесен канал с велоалеи са пълна глупост, дай боже никога да не се случват. От друга страна, май желанието на някои бизнесмени да направят нещо красиво с реката се изпари. Няма какво да се оправдавате със Славчо, той наистина за нищо не става горкия, но не ми се вярва, че няма начини за кандидатстване по европейска програма. По-скоро ви липсва добре направен и технически аргументиран проект, с който да се спечели финансиране. Вижте за пример какво прави София с изграждането на своето метро.
0
 
 
По-хубаво от това няма,но ще стане тогава когато някой си напълни гушата.Това е главния проблем.
0
 
 
имаше писания разни,за проект на "р. Марица"да бъде плавателна каквато е и била,да стане като "Сена"да е чиста с красиви алеи и прочие.но явно това няма да е този век!много проекти много шум и накрая се същото:)
0
 
 
Като кършаклия мога само да съжалявам. Какво да се прави, кметът и администрацията в отпуск, е време да излязат в перманентен отпуск.
-2
 
 
Не знаех, че Мутьо Язов бил и еколог/градоустроител!
0
 
 
хахах....то не бяха конкурси,то не бяха проекти,много шум за нищо,както е казал един човек,вземайте си шапките от общината и беш на село,че за никъв не ставате
0
 
 
Отидоха май на вятъра усилията и проектите дето преди няколко месеца гледахме ... Аз и без това тайно си се надявах да се поотложат нещата, за да може реката още малко да е добро място за риболов в центъра :) С едно нормално управление на язовирите коритото би издържало дори и така обрасло. Нужно е само добра организираност и малко късмет с валежите и топящите се снегове ... Просто като застанеш там на място и веднага ти идва мисълта - как по дяволите може да прелее това огромно място дори и с дърветата, без да има вина някой човек ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: