ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Колите с инвалиден стикер могат да паркират навсякъде безплатно? Нищо подобно!
Автор: Диана Бикова 09:01 / 07.06.2022Коментари (2)22592
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg твърди, че инвалидите имат право да паркират безплатно в "синя зона" освен на инвалидно място, но и на най-близкото свободно такова съгласно Европейски регламент. Твърди още, че с решение на Административния съд община Пловдив е осъдена за взетото решение инвалидите да плащат на общо основание.

"Здравейте, любима медия. Инвалидите имат право да спират на инвалидно място или на най близкото свободно място безплатно. Това гласи Европейският регламент и решението на Административния съд, с което община Пловдив е осъдена за незаконното си решение. Всеки инвалид с поставена скоба трябва да съди общината, която не спазва Европейската директива и решението на ВАС. Граждани, отстоявайте правата си, така се гради цивилизовано общество. Хубав ден на културните и съвестни хора".

Темата за паркирането на автомобили с инвалиден стикер отново стана актуална, след като община Пловдив засили контрола и проверките в "синя зона" в опит да пресече случаите на злоупотреба. В редакцията на Plovdiv24.bg се получиха десетки сигнали от инвалиди, които заявяваха, че са били таксувани или глобени неправомерно, защото инвалидното място било заето от друг автомобил със стикер и те паркирали на съседното.

Според действащата Наредба за организация на движението и паркирането на територията на община Пловдив автомобил с инвалиден стикер има право да престоява безплатно в "синя зона" до 3 часа на специално обозначено място. Ако въпросното е заето и се паркира на друго място, се дължи такса на общо основание.

Наредбата беше приета в началото на 2022 г., но беше оспорена в съда от фондация "Гринберг", тъй като текстовете не били съгласувани с Агенцията за хората с увреждания (АХУ), която осъществява изпълнението на държавната политика за интеграция на хората с увреждания и в случая е следвало да даде задължи­телно становище по него. В резултат на това АС-Пловдив обяви разпоредбата за незаконосъобразна и осъди община Пловдив да плати на фондация "Гринберг" 630 лева разноски по де­ло­то. Срокът за обжалване на определението изтича на 10 юни, но към настоящия момент жалба срещу решението не е подавана.

Съвсем скоро предстои наредбата да бъде качена на сайта на община Пловдив за ново обществено обсъждане. След това документът ще бъде внесен за приемане от Общинския съвет, коментира за Plovdiv24.bg зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.


Още по темата: общо новини по темата: 262
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
29.06.2023 »
27.06.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абсолютно се съгласявам с baionzi - юристите на Община Пловдив са невероятно некадърни. От години следя строителството и транспортните проекти, и мога да заявя, че няма случай, в който отчуждителните процедури да са проведени навреме, в срок и адекватно...Заради некомпетентност и слабоумие не направиха още преди години отчуждаването на имотите, свързани с разширението на бул. Южен, сега се оправдават, че цените на имотите се били повишили...Същата работа и на ул. Царевец - 10 години не им стигнаха за отчуждаване, и сега вместо да свържат ул.Модър с бул. Свобода ( или поне с Пещерско шосе ), ще направят това "недоносче" само до бул. Хаджи Димитър. Само още един ( от многото ) пример - незавършеното продължение на бул.Северен, който така и не си изпълнява първоначалната цел да помогне за извеждането на трафика към бул.Карловско шосе. На Голямоконарско шосе е същата хава, същото мотаене с отчуждаването...А бе некадърници от класа, ще доживеят пенсионирането си с нищоправене....
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 07.06.2022 г.
+3
 
 
Глей кви наредби приемат и тва е община с юристи на заплати ужас ужас
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: