ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът се срещна с представители на японска неправителствена организация
Автор: Васил Динев 14:52 / 04.09.2019Коментари (0)2539
Променихме Пловдив със силата на културата, стартирахме важни инфраструктурни обекти, изградихме положителен имидж на града в международен план, създадохме много приятелства. Това заяви кметът Иван Тотев по време на официална визита на председателя на японската неправителствена организация EU JAPAN FEST Макаказу Токура. Той е и председател на Борда на директорите на японската корпорация Sumitomo Chemical и зам.-председател на Борда на съветниците на Японската бизнес федерация "Кейданрен“. Японската делегация в Пловдив е представена от най-високото ниво на управление.

Традиционно всяка година представители на организацията посещават градовете, носители на титлата Европейска столица на културата. EU JAPAN FEST е основана и работи единствено с градовете Европейска столица на културата за проектите с фокус японска култура и инвестират над 150 хиляди лева. В нея има над 40 члена, като те са управляващи на едни от най-големите японски корпорации като: Mitsubishi Corporation, Toyota Group, Sumitomo Mitsui Financial Group, Hitachi Group, Daikin, Yazaki Corporation, SHISEIDO, Panasonic, Canon и мн. др.

Кметът Иван Тотев отбеляза, че Пловдив е единственият български град, който е побратимен с японски град – Окаяма. Той изказа голяма благодарност за възможността български художници да посетят за изложби Япония през последните две години. Кметът подчерта, че Пловдив е един от най-старите градове в света, където непрекъснато се разкриват археологически разкопки. Едно от най-красивите места по отношение на културно-историческото наследство е Голямата базилика и разкритите 2000 кв.м. мозайка, с които Пловдив кандидатства за включване в световното културно наследство на ЮНЕСКО, обясни градоначалникът.

"Чувствайте се като у дома си и знайте, че тук ще намерите много приятели“, обърна се Иван Тотев към Токура и водената от него делегация. Гостът изказа благодарност и възхитата си от атмосферата в града. "Потопихме се в други времена“, сподели той и допълни, че харесва съчетаването на традициите и новостите, които открива тук.

"Благодарение на EU JAPAN FEST артисти от Япония и Европа ще обменят опит за създаване на нови творби“, посочи Макаказу Токура и обеща да разказва за красотата на Пловдив, за да знаят повече хора в Япония за Пловдив.

До 7 септември делегацията ще бъде в града под тепетата. В програмата им е включено посещение на изложбата "+7 часа" в СКЛАД, посветена на японско-българското сътрудничество; на концерта на детските хорове на стълбите на Каменица с участието на хор "Детска китка“; хор "Сан-ин“, момчета и момичета "Малък Феникс“ (Йонаго, префектура Тотори) и детски хор "Токорозава Фени“ (град Токорозава, префектура Сайтама). Ще присъстват и на Международен младежки концерт с японски и български детски хорове в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Освен богатата културна програма предвидено е и да посетят забележителностите в Пловдив, Стария град, творческия квартал "Капана“, изложбата в Археологическия музей. Членовете на делегацията, водена от Макаказу Токура, ще бъдат и официални гости на празника на град Пловдив на 6 септември и на церемонията на едноименния площад.

На днешната среща в заседателната зала на община Пловдив присъстваха още изпълнителният директор на фондация "Пловдив 2019“ Кирил Велчев, артистичният директор Светлана Куюмджиева, заместник-директор "Международна дейност“ Виткор Янков и заместник-директор "Маркетинг, реклама и търговска дейност“ Радост Иванова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: