ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът обясни къде ще отидат милионите, които Пловдив ще получи
Автор: Мария Морунова 13:17 / 23.06.2015Коментари (29)8565
© Plovdiv24.bg
От средствата, които община Пловдив ще получи по ОП "Региони в растеж", могат да се финансират проекти като надграждане на Транспортния проект с още интелигентни кръстовища например. Това заяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

През 2013 г. Общината подписа договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за 1.5 млн. лева по ОП "Регионално развитие", които са използвани са подготовка за следващия програмен период, за част от нея.

"Говорим за готовност за саниране на училищни сгради, на детски градини, за инвестиции в социалната зона от бул. "Мария Луиза" до река Марица от Интегрирания план за градско развитие, включително и бреговете на реката, отделно мерки в зони като кв. "Гладно поле" - зони за икономическо развитие, в обществената зона между Сточна гара и Централна гара", коментира кметът.

Отделно се мисли за надграждане на Транспортния проект на Пловдив с допълнителни информационни системи, за които допълнително ще се решава каква част от парите да отидат.

"42 кръстовища към момента по Транспортния проект са т. нар. интелигентни, Общината с парите от "Региони в растеж" може да увеличи тези кръстовища с още 20, например. Това вече е дебат. Какви точно проекти ще бъдат финансирани ще реши оценителната комисия, която Пловдив ще създаде", каза още градоначалникът.

Той обясни, че оценителната комисия трябва да се води по няколко критерия, спуснати от ОП "Региони в растеж", а именно до 40% от парите да са за мерки за енергийна ефективност, минимум 5% за културна инфраструктура, 5% минимум за социална инфраструктура, 20% извън трите зони за въздействие на Интегрирания план за градско развитие.

Чрез оценителната комисия община Пловдив ще предложи пакет от предложения, които ще залегнат в инвестиционната програма за следващия програмен период и тази програма в месеците август или септември, когато са сесиите в МРРБ, Управляващия орган в лицето на министерството ще одобри вида на инвестиционната програма.

"Чак тогава ще можем конкретно да кажем какви проекти ще изпълняваме по ОП "Региони в растеж", допълни Тотев.

По думите му за реализацията на различните проекти ще могат да се ползват и допълнителни финансови инструменти за съфинансиране, като фонд ФЛАГ, тъй като парите по "Региони в растеж" няма да са достатъчни.


Още по темата: общо новини по темата: 24
13.09.2017 »
04.07.2017 »
18.04.2017 »
25.01.2016 »
12.01.2016 »
15.10.2015 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пропуснах , стойте , чакайте и когато ПАК се разочаровате от "постигнатото" ...Пак стойте и чакайте новите обещания и ще преуспеем !!!
0
 
 
евро пари ....евро пари??Няма ли най-накрая да започнем да обработваме,произвеждаме,преработваме,открием фабрики и т.н. Реално седим на 1 място бе хора,кой нормален човек нарича това развитие? ...Замислете се Замислете се дали ако устискаме още няколко години да живеем по-този начин и инвестираме където трябва,дали няма да е по-добре за общото благо....И Факторът сме ние(народа) не някоя институция на която чакаме !?
0
 
 
То обещаното не е като даденото може, но да не си останем само с надеждата.... ;)
0
 
 
Отделете част от тях за антипаркинг колчета, че новите велоалеи взеха да приличат на новички паркинги.
+5
 
 
Как каде в джобчето няма нужда от обесненя. :)
+4
 
 
Абе, Кмете... ами за проекти, за проекти.....как забрави за проектиране пешеходни пътеки на вело-алеите, проектиране за по бързо течение на река Марица и обратно спрямо ситуацията, проектиране влиянието на валежите при смяна на 1 000 000 отводнителни шахти в града с нови, проектиране , проектиране влиянието на разтителността в коритото на р. Марица върху финансовото състояние на др. Дим. Пейчев /"Трак-я РМ"/и, и, и, и и ииии ако все пак не стигнат милионите ами вдигни с още 30% Данък сгради, такса Битови отпадъци и данък МПС та дано се сдобием с някой проект да окосите тревата и в нашата градинка, че е пълно с кърлежи и комари!
+3
 
 
Защо бул. Васил Априлов винаги го отлагат? Това е най-натоварената артерия в Пловдив
на 23.06.2015 г.
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+11
 
 
И за пешеходни подлези, кмете! Особено в широкия център по кръстовищата Руски/6 септември, Васил Априлов/6 септември, за реконструкцията на бул.В.Априлов при кръстовището с Пещерско шосе, подлез при Държавна болница, бул.Източен/Мария Луиза, Източен/Хр.Ботев, колелото при Панаира на бул.България/Цар Борис Трети, бул.България/ул.Победа...и други.
+11
 
 
Със една дума чакаите и може да видите
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: