ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът назначава 13-ия си заместник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 27.09.2010Коментари (8)22211
© Plovdiv24.bg
Днес най-вероятно ще стане известно името на новия заместник-кмет по европейски и социални политики, след като Ганчо Колаксъзов изпълни кметската заръка и подаде оставка в петък. Очаква се новата кандидатура да е пак от средите на БСП. "Крайната дума обаче имам аз, никой не може да ми се качва на главата", зарече се Славчо Атанасов пред репортера на Plovdiv24.bg.

Това ще е 13-ият заместник-кмет, който ще стъпи на "Стефан Стамболов" 1 от началото на мандата. Първо бяха шестима: Георги Григоров отговаряше за икономиката, Димитър Цветков - за реда, сигурността и транспорта, Марта Божикова - за евроинтеграцията, Петко Атанасов - за общинската собственост, Георги Шопов - за образование, култура, туризъм и спорт, Красимир Ангелов - за социалната политика.

След по-малко от година си тръгнаха първите трима - веднага, щом ГЕРБ и ВМРО развалиха достлука, постигнат около общата кандидатура на Славчо Атанасов за кмет, хората на Бойко Борисов напуснаха местната власт. Дойде ред най-сетне и за кадрите на БСП, които поради волята на пловдивския избирател близо двайсет години оставаха все настрани от властта. Александър Константинов пое дейностите на Григоров, а Ганчо Колаксъзов - на Божикова. Мястото на Цветков бе дадено на Руси Панчев, когото кметът наричаше личен свой избор, но не беше тайна, че кандидатурата му беше особено симпатична на "Атака", която по онова време под местното лидерство на напусналия после партията Тодор Христев също беше част от управляващото мнозинство.

Заявка за участие във властта дадоха и други три партии с по двама представители в местния парламент, като се събраха в групата ССД-ЗС "Ал. Стамболийски"-Граждански съюз за нова България. От техните редици беше излъчен седмият заместник-кмет Георги Титюков, който оглави специално обособения поради своята важност ресор на спорта.

Междувременно Георги Шопов сгази лука, като не спази срокове за ремонти в Стария град, и макар първа дружка на кмета, без да му мигне окото, Славчо Атанасов го уволни и назначи на негово място Петя Гогова.

Това лято вся особено напрежение сред администрацията. Като антикризисна мярка бяха обявени съкращенията за по-малко от месец на Руси Панчев и Красимир Ангелов. Веднага след тях си тръгна и Петко Атанасов, станал национален лидер на ВМРО-НИЕ, а за неговото място специално от София пристигна Александър Долев, на когото преди близо три години Славчо Атанасов посвети кметската си победа.

Нито един от заместниците, с които влезе в управлението на града, не е вече около него. На ход е 13-ият заместник.  


Още по темата: общо новини по темата: 6
05.10.2010 »
05.10.2010 »
04.10.2010 »
25.09.2010 »
24.09.2010 »
23.09.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
дано да се кандидатира пак за кмет много ще ми е интересно да видя какъв вот ще събере това НЕЩО
+3
 
 
Още цяла година с тоя смотаняк като кмет ще ни се види като век.Все пак бих дал на "тавариша" един практически съвет: Тъй като не върши никаква работа,да сложи портрета си в общината,да не му се налага всеки ден да виси по цели 8 часа там - портретът ще го замести изцяло.
+4
 
 
всичко в пловдив е цъфнало и вързало,та само за нов заместник е проблема....
+6
 
 
Не мога да използвам други изрази за Главчо освен:1-Политическо предателство 2-Пълна административна и мениджърска некадърност. В следствие на това Пловдив продължава да тича назад...
+3
 
 
Е не може да не споменаваш името му, че е смешен спор няма. Обаче виж как звучи.....ФляФчо Смотанасов.
+6
 
 
Нека се порадва на последните си дни в политиката и да продължава да се прави на кмет смешника на който вече и името няма да напиша, защото той е обида за цял Пловдив след като дапусна комунистите в местната власт!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: