ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Нов боклук ли? Само при авансово плащане!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:21 / 14.07.2010Коментари (19)3463
© Plovdiv24.bg
Особено важна ще е позицията на областния управител Иван Тотев на днешното заседание на Министерския съвет, което ще решава за какво да се отпуснат първите 4-5 милиона от тазгодишните 15 млн. лв. за софийския боклук, подчерта Славчо Атанасов пред журналисти, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Според него джентълменски ще постъпи правителството, ако остави общината сама да преценява към кои от договорените обекти приоритетно да ги насочи, но ако парите бъдат изпратени целево, градската управа ще се съобрази с решението. 

Сред тазгодишните обекти е почистването на Марица, реконструкцията на Синдикалния дом, разширението на крайречните булеварди, подлезът "Модър-Царевец", разплащане на извършени още миналата година ремонтни дейности в детските градини.

Последната бала от 100-те хиляди тона софийския боклук е била приета на сметището в Цалапица още на 17 май, факт е, че все още пари за 2010-а не са постъпили в общината, за догодина остават още 10,7 млн. лв. Междувременно още миналата есен София се примоли Пловдив да приеме още 30 хил. т и започнаха преговори по въпроса. Правителството обеща 8 млн. лв., от които 5 млн. лв. за Раковски, за да се удовлетворят претенциите им и да не се създават проблеми с пускането в експлоатация на екозавода.

"Нов боклук ли? Този пък само ако околните села са съгласни и ако предварително преведат парите", категоричен е кметът, взел си поуката, че парен каша духа.


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
а още боклук а в предизборната си кампания каза ще няма да приема чужд боклук нищо де станалото станало важното е сега тези средства които ще получи Пловдив да се изразходват правилно и да не се окрадат
+1
 
 
Все ми се струва, че на наш слафчо ще му дадат пари, ама ще са целево. Което е и правилно за момента де!
0
 
 
Нека некомпетентните да не се обаждат. Съдът отхвърли исканията на така наречените собственици и в момента Община Пловдив си остава съсобственик на завода с частно лице 50 на 50%. Дори няма юридическо споразумение коя половина принадлежи на общината ни, и коя на частното лице. Така, че фантазиите на the_plovdivian и тези , които го слушат какви ги дрънка, могат да почиват и да не се стараят. Гигов и Търев отдавна са аут в тази история, защото и малкото пари, които е трябвало да внесат за покритие на акциите си, и това не са направили.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-2
 
 
Момчета - защо приемаме софийските боклуци на сметището в Цалапица, а София не желае да се договори с първия частен завод за боклуци в България в Шишманци, в който по думите на нашия антикмет всяко болтче е собственост на Община Пловдив? Отделно - София се договори с още няколко града да и приемат боклуците и скоро ще видим лесни пари през крив макарон. Най-лесните пари, които някога Пловдив е печелил, е от приемането на софийските боклуци. За да ги попилеят Чомака и Главчо Атанасов с нищожна полза за нашия град. Не се притеснявайте - никога повече няма да имаме шанса да печелим толкова лесно такива големи суми.
0
 
 
Момчета - досега в Пловдив се изсипаха поне 130 милиона лева от разни подаръци и заеми. Вие лично какво разбрахте от това, как ги почувствахте ползите? Къде са тези пари? Ако държавата даде пари, примерно 100 милиона лева, на един пловдивски глупак и крадец и той си ги открадне, вас какво ви грее това? Ако пловдивският свинар Гергов или пазарджишкия Чичо Митко си купи хеликоптер с тези пари, каква ще е ползата за вас лично? Да се дадат пари на Главчо Атанасов е все едно да изливаш вода в бездънна каца - по-добре да ги бяхме подарили на гладуващите деца в Африка!
+3
 
 
Както казах в едно мое предишно изказване свързано с тази тема:- парен каша духа.Само така Славчо,никаква милост и отстъпление.Слагай нож-а до врата за да те уважават.То се видя,че в България това е единственият начин да си вземеш своето.
+3
 
 
Абе вие се бъзикате, но извозването и преработването на боклук е ужасно доходоносен бизнес и ако нашата община си беше изиграла добре картите, можеше със завода в Раковски да правим бизнес.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: