ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Не е допустимо само 10% от парите за хазната да се връщат в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:46 / 27.12.2010Коментари (12)2552
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив и пловдивчани плащаме в държавната хазна над 1 млрд. лева годишно, а получаваме едва 10% от тези пари като държавна субсидия, каза на пресконференцията в общината днес кметът на града Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Държавната субсидия за града ни за 2011 година е 84 млн. лв. Последните три години Пловдив получава по около 100 млн. лв. годишна държавна субсидия.

Дълбоко възмутен от този факт, пловдивският градоначалник не можа да скрие вълнението си от тегленето на новият заем на Община Пловдив. Размерът на новият облигационен заем ще е съобразен с започващите инфраструктурни обекти, които не могат да бъдат завършени с бюджета на Общината за 2011 година , нито с бюджета за 2012 година, казват  според Славчо Атанасов неговите финансисти. За сравнение град Варна също преди два месеца изтегли заем в размер на 2 млн. лева. В момента текат усилени преговори с държавна, но не българска банка за отпускането на облигационен заем с максимален размер от 9 млн. лева. Комисия в Община Пловдив ще направи списък с започнатите и недовършени инфраструктурни проекти, сред които са 3 детски градини и много пътни проекти. 

Зам. кметът Александър Константинов каза, че като задлъжнялост сме далече от някакви критични нива. Като съотношение на теглене от бюджета в София заемите им надхвърлят 20% от бюджета, във Варна около 9 %, а в Пловдив едва 3%. Догодина този процент за нас ще е около 8. 

Условията с банката ще бъдат договорени с обществена поръчка. Естествено, ако се появи друга банка , даваща по- добри условия ще подпишем с нея, каза още  Славчо Атанасов.


Още по темата: общо новини по темата: 15
23.08.2011 »
11.03.2011 »
09.03.2011 »
09.03.2011 »
09.03.2011 »
11.02.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всичко това,което изброи за София,на 80% се или ще се финансира от европейски програми и фондове за развитие,какво е виновен ББ,че 60-70% от бизнеса в страната е съсредоточен в София(от където идват многото пари от местни данъци и такси),както и че в екипа на Слаф няма един кадърен да направи проект и да го защити.Аз не започавам нищо без да имам ясно финансиране,Слаф толкоз ли е прост та да го прави? Абсурдните "причини" за теглене на заема,че нямало как да бъдат финансирани проекти и ремонти с бюджет 2011 и 2012,ами как тогава прави сметка да ги връща тези пари? Истината е една,за оставащите 10 месеца от мандата да се осигурят пари за определени фирми (Гергов на пр.)щото Слаф трябва и след мандата нещо да получава от някой.
0
 
 
Това не означава, че одобрявам Главчо Атанасов - намирам го за изключително вреден за Пловдив - от най-гадния и мазен вид политици на прехода, парвеню, нагаждач, евтин популист, евтин селски патриот, некомпетентен, некадърен, болнав, некултурен, мърляв селски бек, изключен от ВМРО, който си направи собствена клиентелистка партия за обслужване на интересите на местните олигарси и въобще на всеки, който плаща, БАЙ ГАНЬО БАЛКАНСКИ. До момента преките, косвени и пропуснати ползи от неговото антикметуване възлизат на минимум половин милиард лева, а вероятно много повече. Много трудно може да се изчислят също така загубите от въвличането на Пловдив в монополни зависимости от престъпни групи, както и тоталната разпродажба на общинска собственост, при което общината остана без нищо, оглозган кокал. Харесвам ограниченията, наложени му от Дянков, но не по-малко се дразня от грубата селска проява на бате бойко към провинцията - да лети с хеликоптер за да реже по три-четири ленти дневно ОТ СТАРИ ПРОЕКТИ, ЗАПОЧНАТИ ПРЕДИ НЕГО, а тихомълком да концентрира целия инвестиционен ресурс на държавата в София.
0
 
 
Държавната субсидия за всички общини е еднаква - прави се на база на едни и същи ЗАКОНОВИ принципи. Това важи за всички общини, не само за Пловдив, но и за София, Варна, Бургас и т.н. Така, че Главчо не е преебан, а е в същата ситуация както кмета на Русе, Видин, Стара Загора, Хасково и т.н. По-богатите общини издържат бедните и тези, които въобще не могат сами да се издържат - като Родопи, Садово и Куклен, например (което поставя въпросът кому са нужни такива кухи общини - освен на една шепа местни крадливи политици). Друг е въпросът, че под една или друга форма София получава огромно скрито финансиране за строителство и издръжка на стотици и хиляди "национални" институции, стадиони, училища, университети, институти, болници, дворци на културата, поне 10 театри, опери и балети, зимен дворец на спорта, дворец на децата, поне 10 зали, поне 10 музея и т.н. Дори Варна има държавни Фестивален комплекс, Зала Черно море и Дворец на спорта и културата. А бившият пожарникар, охранител, полицай и кмет на София бате бойко от град Бянкя премина всякакви граници - в момента българските данъкоплатци в най-голямата световна криза и изтънял бюджет строят на столичани нова напълно излишна спортна зала за 100 милиона, напълно излишен музей ("българския Лувър") за 20 милиона, безумно скъпо околовръстно шосе, ремонтират пътя към летището и ще им построят нов национален стадион, понеже стария национален стадион им правел задръствания в центъра. Над 70% от евросубсидиите по програма Транспорт и Околна среда също отиват в София - за метрото, околовръснити магистрали и подходи към София и за техния завод за боклука. Нищо, че в България има цели 6 евро-региона за развитие - Бате ви бойко инвестира смело всеки лев и всяко евро единствено и само в София. ЖП-линията Пловдив-Свиленград така и няма да бъде завършена - пренасочиха част от парите за софийското метро - защото проекта за метрото бил напреднал, видите ли. И Дянков няма никаква вина за всичко това, той се опитва да пази държавата от прекомерни разходи - виновния на 100% е неговия началник - бате бойко.
-1
 
 
Досега след 1989г. не си спомням да сме имали по-добър кмет.Естествено не е идеален,но никой не е направил повече от него.Славчо проекта Модър-Царевец,мост над Марица до жп линията,спортната зала и градският стадион ще ти осигурят нов мандат.Високата къща е държавно собственост,залата попадна в мафиотски ръце,но.....
0
 
 
не разрешавайте шайката бандити, наричящи се ВМРО-НИЕ или Царацовската група да тегли заем и да краде като за последно. Тези хора искат единствено да се докопат до нашите пари, да подпишат едни договори с едни комисионни, а следващите да се оправят. Вън на крадците-царацовци, комунисти и тютюковци,
Пловдив е само наш! Вечно наш!
на 27.12.2010 г.
+3
 
 
Оставяме кмета на страна, но ако наистина само 10% от каквото плащаме се връща - струва ми се доста малко... За да имаме база за сравнение би било добре да видим какви са процентите за 10те най-големи града по население примерно. Ако някой има линк, бих се радвал да го видя.
+3
 
 
Вярно е, Славчо, не е допустимо. Ама не е допустимо и да имаме кмет като тебе или като Марко Тотев! Правиш крачка вляво и пропускаш напред да мине способният кандидат за кмет, а тебе вече те видяхме, че си нефелен във всякакъв смисъл на думата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: