ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Областта победи Общинския съвет по казуса с облигационния заем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:13 / 23.08.2011Коментари (27)4890
© Plovdiv24.bg
"Има решение на казуса с облигационния заем, който Община Пловдив имаше намерението да изтегли", съобщи днес на изнесена пресконференция областният управител на града инж. Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Административният съд изцяло се позовава на мотивите на Областна администрацията и отхвърля решението на ОбС-Пловдив за изтеглянето на облигационния заем в размер на 8 мнл.евро. В този смисъл, областна администрация изцяло печели и със съдебни, и с юридически аргументи това защо трябваше да се случи този заем, както  и неговата законосъобразност", заяви още Тотев. Той припомни, че "желанието на Община Пловдив за поемането на  нов облигационен дълг и последващите решения на ОбС Пловдив от януари и февруари тази година, на които решения обаче областна администрация се противопостави по всички законни начини, доведоха до това, че делото бе предоставено за решаване пред Административния съд в града".

Стана ясно, че от вчера има решение на съда и мотивите, с които институцията взима решение, са абсолютно същите, с които областна администрация оспорва решението на градския парламент като незаконосъобразно. 

Според думите на Тотев, основен акцент в мотивите на съда за отхвърляне на решението е, че с обявлението в самия ден на общественото обсъждане, се губи смисъла от думата обществено и това обсъждане не е такова. 

"По този начин обществеността на Пловдив не може да бъде запозната с намеренията за какво точно ще бъде поет този дълг, което противоречи естествено и на Закона за поемане на общински дълг. Така ние излизаме като победители в този казус и аз смятам, че от тук нататък тази тема не би трябвало да бъде коментирана от Община Пловдив. Това решение на съда доказва, че действията, предприети от кмета Славчо Атанасов за поемането на този общински дълг, са били незаконосъобразни от началото до края на казуса по него", заяви още областният управител.



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 15
11.03.2011 »
09.03.2011 »
09.03.2011 »
09.03.2011 »
11.02.2011 »
28.01.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Rezonе, не си прав. Целият кредитен ресурс и всички скътани пари на Пловдив трябва да се запазят непокътнати, 1) за да се използват от следващият кмет за СЪФИНАНСИРАНЕ на изключително мащабни европроекти, които се готвят и които ще имат десетократно по-голям ефект от 8 милиона евро, както и за 2) директно финансиране на далеч по-удачни инвестиционни решения и при 100 пъти по-добро управление. 8те милиона евро облигационен заем ще станат 500 милиона, когато това е дела на съфинансиране на общината като бенефициент в тези проекти. Точно така направи Бургас, който трябва да ни е за пример. Ако Славчо Атанасов ги изхарчи тези пари сега ПРЕДИЗБОРНО, глупаво и дори малоумно, както най-добре го може, блокира страхотни проекти после. Ако Славчо Атанасов имаше капацитет да изхарчи честно, почтено, целесъобразно тези пари, не само правителството, но аз и стотици други милеещи за града пловдивчани щяхме първи да го подкрепим, да му помагаме безплатно, да го защитаваме. Ако той беше добър кмет, ГЕРБ първа щеше да го подкрепи за втори мандат. В края на мандата не се правят харчове и не се залагат финансови капани за следващите кметове. Във Варна така искаше да направи техния кмет Кирил Йорданов, като обвърже Общината с договори за стотици милиони левове за години напред. Собственият му общински съвет, където кметът има мнозинство, го провали - и с пълно право. Славчо Атансов имаше своите шансове като кмет и всъщност изкара огромен късмет със софийските бали. Но се провали.
-1
 
 
Браво Резоне, каза им цялата истина!
0
 
 
И аз не долюбвам маминия , макар че нищо не ми е направил човека.Просто - много настървено иска да става кмет и да помага на града, което само по себе си буди много въпроси и е подозрително!Но нека не изместваме темата и да оценим направеното от областната администрация цитирано в горната новина-Браво!!! И пак да Ви кажа:За областен -става , за кмет -НЕ!Даже и членове на ГЕРБ няма да гласуват за него!...Цветанооов голяма , поредна грешка в Пловдив допускате!
-1
 
 
Още 2 месеца, ако трябва да бъдем по-точни. Заема не трябваше да бъде изтеглян в никакъв случай, а г-н Атанасов заедно с некадърния му екип от малоумници, начело с Петя Гогова и Шопара Кошински, които не можаха да усвоят нито един проект и града изгуби 45 млн.лв. безвъзмездна помощ трябва да си ходят незабавно, направо една фадрома на Чистора ЕАД да ги загребе и на Шишманци да ги пуснат по поточната линия. Друг е въпроса дали следващия кмет ще дойде с екип от качествени експерти, които да заменят досегашните празни картуни в общината!
+2
 
 
Това със сополите,за съжаление е вярно.Както и това,че Иванчо завърши с тройки престижното училище по автотранспорт.
+5
 
 
Искам да обърна вниманието на горещите защитници на така неречения инженер Тотев. Не е инженер, защото е с купена от майка му диплома, завършил е Техникума по автотранспорт или известното шофьорско школо. Спря парите на Пловдив от софийския боклук - известен факт. По негова лична молба спряха, всъщност провалиха европроекта за Небет тепе на сума 6 млн. евро. Проектите на други общини, закъснели с повече от 16 минути не бяха спряни - също известен факт. В условията на яко окастрения бюджет за града облигационният заем беше изключително нужен. За тези, които надигнаха вой по заема ще им напомня: Задълженията на община Пловдив за погасяване на взети кредити са под 3% от бюджета на града ни, докато за Варна е около 18% от бюджета им, а за София да не говорим - около 25% от бюджета им. Това е вашият любим Иван Тотев - с всички сили пречеше на сегашната община Пловдив, за да се бори за мястото на кмета.
-5
 
 
Така и трябваше да стане, беше очевидно, че това искане не е законосъобразно! В случая съдът е отсъдил непредубедено.
-3
 
 
За какво обсъжане може да става дума, ако то е обявено в същия ден???
+5
 
 
Тоя малкия се доказа като ИБРИКЧИЯТА на Борисов! Няма място на кметското място. Браво РЕЗОНЕ хората не знаят! Тоя малкия е мамин син! Добре че мама спонсорира та го изстрелват нагоре. От малки ги познавам с брат му! И като си спомня как ходеха със суполите на носа чак ми се гади!
0
 
 
Интересно ми е така хипотетично, ако Иванчо Розин Тотев стане кмет, дали няма също да поиска облигационен заем, даже в много по-голям размер? Много си плитък, малкият!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: