ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Капана" свети ретро, новите тротоари вече са изпочупени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 02.11.2009Коментари (16)10104
С шумно рекламираното от кмета Славчо Атанасов преобразяване на "Капана" в късната есен, пловдивчаните оптимисти очакваха истинска романтика - с новото ретро осветление и с новите плочки по тротоарите.

106 фенера вече светят, увери главният инженер Пейчо Михов. Минала е приемателната комисия, направени са 72-часовите проби. Около 225 хиляди лева струваше поставянето на осветителните тела и близо 4-те км кабели. 

Утре-вдругиден ще приключи и започналото още през лятото оплочване на всички тротоари в квартала,  за което общината задели 200 хиляди. Преди още свършеното от елховската фирма "СМК Инвиктус" ООД да бъде официално прието, много от новите плочки са вече изпочупени. Градската управа сега ще прави тест за качеството им в специализирана лаборатория. Почти нямало съмнение, че произведените в пловдивската фирма "Пи ен ен" пресовани плочи 30/30/3 см са достатъчно надеждни. "За да придобият максимална якост, след като бъдат залепени с варо-циментовия разтвор, е нужно да минат поне 24 часа. Качи ли се междувременно автомобил, плочките може да се счупят", обясни инж. Михов.

Има идея "Капана" да стане пешеходна зона, но, според признанието на заместник-кмета Руси Панчев, тя може да се осъществи едва когато бъдат осигурени достатъчно паркоместа. По-лесен вариант за пазене на тротоарите са предпазните колчета.

Репортерска проверка по обед почти не можа да открие покачила се върху новите тротоари коли, само някакъв бус, разтоварващ стока, си беше превишил правата. "Вижте каква порнография са прехвалените тротоари", колкото с възмущение, толкова и с горчива ирония, коментираха придобивката собствениците на магазин.

Още през лятото читатели на Plovdiv24.bg. предупредиха, че работата не върви добре. От фирмата изпълнител тогава гарантираха, че спазват технологиите и всичко ще е тип-топ, когато свършат. Тротоарите и сега изглеждат ужасно, сякаш майсторите са си оставили ръцете. С цимент, който най-вероятно ще се орони още тази зима, е наплескано около шахтите и бордюрите. Не е ясно дали от направената инвестиция пловдивчани ще са с поне 400 хиляди лева по-щастливи.



(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 24
18.03.2016 »
30.11.2015 »
05.07.2014 »
09.06.2014 »
05.06.2014 »
09.05.2014 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Никога не се бори с прасе-и двамата ще се окаляте,но на него ще му хареса!
на 03.11.2009 г.
0
 
 
Прекрасни снимки.....Чувствам се точно с 400хиляди лева по-щастлива!
Сподели какво ново....
на 02.11.2009 г.
0
 
 
Точно така!Виновни и единствено виновни са само работниците!Да се изправят пред наказателен взвод,като преди това си изкопаят сами гробовете!След разстрела да се обесят!А за по-сигурно,след това да се хвърлят в гребната база!
0
 
 
На сн.#7 ясно се вижда,че тротоара не е нивелиран и при първия дъжд ще се образува локва!Кмете,къде е контрола върху работата на хората,които ще получат нашите пари?!
Сподели какво ново....
на 02.11.2009 г.
+1
 
 
Не са виновни калпавите работници!Вината е на тези,които трябва да осъществяват контрол!На първо място това са съответните лица от ресорния отдел в общината!Не да пият кафета и да се занасят с по-младите колежки от офиса по цял ден,а постоянно да контролират обектите,за които отговарят!Вложени материали,спазена технология,професионална подготовка на изпълнителите!В една Испания,където съм от почти 7 години,всички тези строителни работи ги изпълняват нискообразовани мароканци,португалци и негри!Значи не е там проблема!Само че,тук има малка подробност-ако не изпълниш работата качествено,си заминаваш!Просто няма работа за такава фалшива фирма!Свидетел съм много пъти как се прави изкоп,ние полагаме кабели и най-късно на другия ден е зарито.Минава се с машина за утъпкване,след което се полага 10-20 см бетон.След втърдяването му се прави хастар и се полагат абсолютно същия тип плочки,които е имало преди това!След това почти не личи,че е правено нещо.С така положения бетон никога не съм виждал надигнати от кореновата система на дърветата плочки!Ако така се изпълнява и у нас,мисля че и стези плочки ще бъде достатъчно здраво!стига да не минават отгоре танкове или "Краз"!А по отношение на осветителните тела,не съм ги виждал,но ако наистина са в стил "ретро",изобщо не са скъпи!Например ако са изпълнени от чугун и са в малка серия!Доколкото си спомням,англичаните казват-"Не съм толкова богат,че да си купувам евтини неща!"Веднъж добре направено нещо,макар и по-скъпо,ще служи много повече време отколкото ерзаца!Естествено всичко трябва да е прозрачно като планинска вода!Ех,май трябва да се събудя!
+1
 
 
мога само да кажа НА АУДИТОРИЯТА,че е така защото управниците ни избират най евтините оферти на фирмите,а евтиното знаете излиза скъпо не може с трици мишки да ловим г-н Михов или правете нещата качествено или си отивайте защото всичко от нашия джоб излиза, ние нямаме намерение да плащаме двойно за вашите простотий и некадърност!
+1
 
 
Незнам кое е изпочупено, но като гледам как са си оставили ръцете по тротоарите ме е яд, че може да има толкова некадърни хора...
+1
 
 
Апропо, от кога "романтика" има нещо общо със "сиво"?
+1
 
 
Ретро романтика и градска атмосфера от Община Пловдив???!!? Някой бил е спохождан от подобна еретична мисъл? Небесносини стълбове с висящи по тях ръждясали табели и знаци, в това е стихията на овластените селски момчета.
+2
 
 
Защо ли Община Пловдив прави една купища глупости с парите от нашите данъци? Първо, преди всеки човек да започне да харчи 425 хиляди лева за нещо, то той трябва да е наясно какво по дяволите иска да постигне. Трябва да има точна визия за РЕЗУЛТАТА, да знае към какво се стреми, трябва да има концепция за всичко, не само за нещото, но и за заобикалящия го свят. Защото няма смисъл да слагаш нови плочки, ако ще бъдат по-грозни от предишните, по-натрошени и генерално състоянието на тротоарите ще се влоши, отколкото да се подобри. Трябва ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА ЗНАЕШ дали ще се паркира ли върху плочките, ако е така - да издържат, примерно, джип Кайен. В такъв случай се редят малки плочки, каквито има примерно в MacDrive или дори павета, примерно цветни. А ако не е така, трябва да предвидиш и осъществиш малки оградки, колчета и колченца, така че джиповете Кайен дори да не си помислят да паркират там. Трябва освен това Общината да има МЕХАНИЗЪМ ЗА КОНТРОЛ НА ПУБЛИЧНАТА СИ СОБСТВЕНОСТ, какъвто има, примерно, в Ню Йорк. Мислите ли, че в Ню Йорк някой може да строши общинските плочки и да ги замени с някакви по свой вкус пред сградата си? Защото В ПЛОВДИВ АБСОЛЮТНО ВСЕКИ МОЖЕ ДА РАЗБИЕ НЕ САМО ПЛОЧКИТЕ, НО И ЦЯЛАТА УЛИЦА и после да я "възстанови" както и когато си иска. При това не в същия вид, а с възможно най-некачествените кръпки и плочки. Също е важно Общината да се отчита пред данъкоплатците за похарчените пари и сама да дава оценка на политиките/инвестициите си (успешни, неуспешни, в срок, еди къде си сгрешихме, другаде уцелихме в десятката и т.н.). Сега в нашия град цари пълен хаос - точно както в главата на Главчо Атанасов, нашия любим кмет. И добрите желания или стремежи, ако въобще ги има, биват буквално удавяни в посредственост и опорочавани.
+1
 
 
Капана трябва да е пешеходна зона. Този квартал не е практичен, той просто е създаден за търговска зона, има много потенциал да се превърне в уникално романтично местенце. Направете голям паркинг на мястото на 2-3 сгради и затворете целия квартал. И не ми разправяйте "не може", защото всичко е въпрос на воля, лигльовци.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: