ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева поиска одитори да влязат в Онкодиспансера
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 18.10.2011Коментари (2)4140
© Plovdiv24.bg
Контролът над всички общински здравни заведения трябва да стане много по-строг, а в Онкодиспансера трябва да бъде направен и пълен одит, смятат в "Съюз за Пловдив". Тази мярка се налага заради лобистките интереси, които управляващите от години прокарват в системата на здравеопазване.

Много са смущаващите факти около Онокологичния диспансер, натрупали се през последните години. Срещу бившия управител д-р Никола Ананощев имаше проверки от прокуратурата. За миналата година здравното заведение излезе на изненадваща печалба от над 2 млн. лв. Няма как на място, където от години болните се оплакват от недостиг на лекарства, това да не породи много въпроси. 

"В диспансера се работи и с техника втора ръка, а така се прави компромис със здравето на много тежко болни хора. Вместо това трябва да се инвестира в апаратура, дори е уместно да бъдат похарчени общински пари за подобряване на базата в това лечебно заведение", смята кандидатката за кмет Дани Каназирева

Тя има и лични наблюдения върху начина, по който се работи в Комплексния онкологичен център, както е новото наименование на диспансера. "Участвах в една от конкурсните комисии в това здравно заведение. Всъщност се явих само на едно заседание, защото бях потресена от факта, че дори там при обществени поръчки се правят опити за печелене на комисиони. Това за мен е грях към всички хора, на които се налага да се лекуват от онкологични заболявания", категорична е Каназирева. 

Пълен преглед на всички кадрови назначения от последните години е другото нещо, което новият кметски екип трябва задължително да направи в Онкодиспансера. Публична тайна е, че в това здравно заведение са приютени на какви ли не постове всякакви близки до кметския екип хора. За начало за икономически директор там беше назначена балдъзата на кмета Вася Данкова. Пак в Онкодиспансера беше прибрана на работа уволнената уж с гръм и трясък заради гафа със загубата на общинска фирма "Ритон" някогашната главна юристка на общината Зорница Нейкова. След като се вля в мнозинството зад досегашния градоначалник, с поста административен директор се сдоби и някогашният син лидер, сега човек на ДПС, Николай Караиванов

"Очевидно е, че последният критерий за подбор е кой може да свърши работата", коментира Каназирева. Крайно време според нея е да се реши и проблемът с Белодробна болница. Здравното заведение има страшно много дългове, защото
лекува хора от цяла Южна България, за което никой не плаща, а финансирането от здравната каса е крайно недостатъчно, тъй като се работи по много малко клинични пътеки. Това води до системни загуби, които бюджетът на община Пловди просто няма как да поеме. 

Невъзможен е и вариантът да бъдат връщани пациенти, защото става дума за хора с много опасно заболяване. При това положение най-логичният вариант е болницата да стане държавна, за което бяха правени опити. "Няколко депутати, областният управител и трима министри на здравеопазването се упражняваха по темата, но за две години така и не направиха нищо. За мен това е абсурдно - или искаш да решиш един проблем, или не. Във втория случай просто го отлагаш във времето", е мнението на Каназирева. 

Ако стане кмет, тя ще намери начин да накара държавата в лицето на здравния министър или друг неин представител най-сетне да каже в прав текст дали ще поеме финансирането на Белодробна болница. 

"Ако стана кмет, ще направя сериозни усилия, за да може този казус един път завинаги да бъде разплетен, и то в полза на работещите в лечебното заведение и на пациентите. Те ще имат изцяло моята подкрепа и защита. Най-малкото, което мога да гарантирам, е че като кмет ще застана плътно зад болницата пред кредиторите й с цел да не се стигне до отнемане на имуществото на здравното заведение", каза в заключение Каназирева.



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кака Златка започна да се обажда за какво ли не независимо дали е компетентна по даден въпрос или не. Абе на тази русата няма ли кой да и запуши устата. Караиванов какво и мълчиш.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Поскъпване на хранителните продукти
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Правят чисто нова улица в Пловдив до меката на шопинга
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: