Каназирева: Общината пропиля 15 години, без да се погрижи за онкоболните

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:10 / 06.02.2014
3041
Предложението за преобразуване на общинската част от Транспортна болница от публична в частна за пореден път доказва безхаберието на управляващите спрямо здравеопазването, коментира една от темите на днешната сесия председателят на ППГОС "Обединение за Пловдив" Дани Каназирева

Очевидно е, че общината пропиля цели15 години, без да реши проблемите на Комплексния онкологичен център, счита съветничката. Тя напомня, че Първа база на Онкодиспансера се помещава в старите сгради на УМБАЛ "Св. Георги". Болните се лекуват тук в абсолютна мизерия, а медицинският персонал работи в първобитни условия. В същото време от документите е видно, че още през 1998 г. е взето решение за настаняване на Онкодиспансера в свободните блокове на Транспортна болница. 

"Именно за тази цел с последващо решение на Министерския съвет част от държавния имот е прехвърлена безвъзмездно за стопанисване на община - Пловдив, която трябваше да го завърши. Ако бившите и настоящият кметове бяха наистина загрижени за здравето на болните, както и за доброто управление на общинската собственост, както те обичат да декларират , пациентите на диспансера отдавна щяха да се лекуват в нормални условия", категорична е адвокат Каназирева.

На днешната сесия съветничката ще пита кмета Иван Тотев, а също така и неговия предшественик Славчо Атанасов дали има проект за преустройство на общинската част от Транспортна болница за нуждите на Комплексния онкологичен център. Ако такъв проект има, защо досега не са потърсени начини да бъде реализиран? Каназирева възнамерява да припомни на Тотев предизборното му обещание, че ще реши проблемите с базата на Онкодиспансера, и ще иска кметът да отговори, как и кога ще стане това.

"Не съм против инвеститорите, но кметът трябва да обясни защо и при какви условия се готви да предостави общинския имот на частна фирма? А също така с какви средства ще реализира проекта за разширение на Комплексния онкологичен център във Втора база, съществуващ само като идея. Кредит ли отново ще се тегли, по европейски програми ли ще се кандидатства или и това обещание ще остане на хартия", недоумява Дани Каназирева.

Председателят на групата "Обединение за Пловдив" ще настоява да получи информация в какво състояние е общинският имот на ул. "Колхида" и дали за него са правени разходи със средства от градския бюджет. Недопустимо е почти напълно завършена сграда да не се използва в продължение на 15 години, това говори за безстопанственост, за каквато в напредналите държави наказват, коментира Каназирева.


Виж коментарите (0)

Още по темата (194):
27.01.2023 Д-р Йорданова от КОЦ-Пловдив: Само когато лекарят и пациентът "играят" заедно, лечебните начинания са успешни
08.11.2022 Лекар от КОЦ-Пловдив за новия линеен ускорител: Лечението е абсолютно
безплатно
01.11.2022 Д-р Славея Измирлиева, КОЦ Пловдив: Прецизността на изчисленията с този скенер е много висока
14.10.2022 Д-р Измирлиева, онколог: Всяко ранно откриване на карцинома на гърдата би довело до излекуване
27.09.2022 Новият линеен ускорител в КОЦ Пловдив - с нови планиращи системи за бързо започване на лечение
27.09.2022 КОЦ Пловдив вече разполага с линеен ускорител от последно поколение
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).