ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: Интересите на пловдивчани се продават срещу договорки в гетата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:05 / 10.08.2015Коментари (6)3766
©
Интервю на Дани Каназирева във връзка с гетата:

- Защо от десетилетия не могат да се наложат редът и сигурността в етническите махали на Пловдив, които са се превърнали в истински гета?

- В гетата цари пълна анархия, защото в тях не се прилага законът. Много хора питат кога и у нас ще стане като в Румъния. Както каза и бившият румънски министър на правосъдието Моника Маковей, не ни трябва промяна в конституцията, трябва ни прилагане на действащото законодателство. Защото закони имаме, но няма воля те да се налагат.

Беззаконието в гетата е умишлено, властта е подарена на местни мутри, които уреждат гласове за изборите. Това е цялата схема.

Всички виждаме как преди избори се използват общински и държавни фирми, като ВиК например, да чистят мазетата на блоковете в махалите, за да се печелят гласовете там. На хората от гетата директно се заявява, ако спечелим, няма да ви бутаме къщите, но ако дойдат другите, те ще ви ги съборят. Не е ли факт безконтролната продажба на цигари без бандерол там? Тези квартали трябва да станат като всички други квартали - с правила и контрол.

- Толкова ли са важни тези гласове от гетата?

- В Пловдив се намира една от най-големите махали с етническо малцинство на Балканския полуостров. До този момент няма кмет на града, който да е независим от ромските гласове. И Чомаков, и Славчо Атанасов, и към момента Тотев разчитат на гласовете от гетата, не само за да дойдат на власт, но и после в Общинския съвет, за да прокарват своите решения.

- Продължава ли това договаряне под масата с бароните от гетата, според Вас?

- Разбира се. Аз отсега ще Ви кажа, какво ще стане в навечерието на тези местни избори. Проформа малко преди вота ще бъдат бутнати две-три постройки в Аджисан махала, в Столипиново, в Шекер махала, колкото да се хвърли прах в очите на пловдивчани. Ето, ние вече спазваме закона. Ще се направи, за да се привлече т.нар. антиромски вот и гражданите отново да бъдат подведени. Само че пловдивчани трябва да знаят, че интересите на Пловдив вече са договорени и продадени. Разбирателството вече е постигнато.

- Толкова рано преди изборите?

- Сделката е сключена отдавна, още през февруари, когато в Панаира се учреди новата ромска партия Движение за благоденствие и възход. Тя изцяло ще обслужи онези, които сега управляват Пловдив. Още тогава интересите на Пловдив бяха спазарени и продадени. За повечето наши съграждани не е тайна също, че към 17 часа в деня на вота се отива с парите край ромските секции и в края на гласуването окончателно се накланят везните към този който плаща.

Но искам да кажа нещо много важно - ние не делим хората по етнически признак. Законът е еднакъв за всички. Както шумните рождени дни на Античния театър, така и ромските сватби в гетата трябва да спазват обществения ред. Без компромиси!

До момента никой не е поискал да приложи закона и да въведе ред. Казах вече каква е причината - това е цената за купуването на едро на гласове и за осигуряване на мнозинства в Общинския съвет. Никой не си задава въпроса как така ДПС винаги е във властта, без никога да са печелили избори в Пловдив. И при Иван Тотев Пловдив се сдоби със заместник-кметове от ДПС в районите "Централен" и "Северен"?

- Така ли става "отблагодаряването" за изборните услуги и следизборното "разбирателство"?

- Ето ви примерите. Първият съветник от ДПС е председател на фондация "Рома 1995" и за куриоз е избран в комисията по конфликт на интереси. Общинският съвет избра точно него, за да му плати 750 000 лева за извозването на няколко деца до училища извън квартала. Можеше и общината да свърши това, но тогава съветникът от ДПС нямаше получи парите. Още 390 хиляди се озоваха в ръцете на същия съветник по проекта "Образование - равен старт за всички", вместо да отидат в училище "Панайот Волов", където се реализират дейностите. Като бонус корпоративното мнозинство в Общинския съвет предостави на фондацията и помещения на ул. "Елба" само за 50 стотинки на квадрат.

Вторият съветник от ДПС получи бивша общинска детска градина с площ от 5 дка в "Столипиново" отново за 50 стотинки на квадрат. Същият съветник беше построил незаконно фитнес в този имот, но вместо да бъде санкциониран, получи още един подарък. В момента в бившата детска градина се организират сватби. Всеки друг пловдивчанин щеше да бъде сериозно наказан за такова нарушение. Така се купува мнозинство.

Абсолютно същите бяха схемите и при Славчо Атанасов, и при Иван Чомаков.

- Как "Съюз за Пловдив" ще избяга от тази клопка?

- Най-важното е да сложим край на мръсните и срамни коалиции, които разпределят властта зад гърба на пловдивчани. "Съюз за Пловдив" е сигурно единствената организация, която никога не се е договаряла в гетата и затова нямаме нито един глас там. С представители на малцинствата ще разговаряме, само когато става въпрос за прилагането на закона и за образование.

С цялата си отговорност заявявам, че при успех на "Съюз за Пловдив" ще съм абсолютно безкомпромисна в налагането на закона и реда, в изчистването на черните дупки на Пловдив. Ще дам нужното спокойствие и сигурност на пловдивчани, които живеят и в "Изгрев", и в район "Северен", и в "Централен", където са големите гета. Да не говорим за района около "Скобелева майка" с денонощната проституция и особено около Централна гара, където хората си ограждат имотите с бодлива тел срещу криминалните набези и търговията с плът.

- Казват, че е невъзможно да се почистят махалите. Непосилно ли е това за местната власт?

- Няма нищо невъзможно. Както можем да спазваме правилата, щом минем границите и стъпим в чужбина, така можем да ги спазваме и тук. Просто санкциите трябва да се налагат безкомпромисно и на всички. Като юрист Ви казвам, че санкцията освен наказанелен има и превантивен характер. Санкцията има възпитателен характер. Когато се налага, тя възпитава не само пряко санкционирания, но и останалите членове на обществото. Нека приложим и тук "теорията на счупените стъкла", която се прилага с успех от всички цивилизовани държави. Когато в един квартал един прозорец бъде счупен и остане непоправен, той създава чувство за несигурност и липса на правила. Скоро и останалите прозорци ще бъдат счупени, кварталът ще се замърсява, беззаконието ще царува.

- Очевидно е, че МВР не се справя в тези махали. Как тогава Вие ще можете?

- Нито общината, нито МВР поотделно могат да се справят с дребните кражби, с битовата престъпност, с вандалските прояви. Смятам, че в Пловдив липсва нормална и ефикасна комуникация между органите на МВР и общинската администрация. В цял свят полиция и местна власт действат ръка за ръка, те са естествени съюзници. Трябва да си взаимодействат, да работят в синхрон.

Затова "Съюз за Пловдив" иска да успее тези местни избори, за да покажем друг модел на поведение и да дадем на града изцяло нов модел на управление. Прилагане за закона, установяване на видеонаблюдение, организиране на патрули, безкомпромисно налагане на санкции, работещо осветление, поддържане на чистотата - това искат пловдивчани. Пловдивчани заслужават управление, което действа в техен интерес, а не се договаря зад гърба им.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Гнусните политици затова бяха против задължителното гласуване. Сега могат да купуват избори. Трябва да се въведе образователен ценз. Нямащите задължителното образование за страната да намат право на глас.
на 10.08.2015 г.
0
 
 
Г-жо Каназирева, а Вас защо Ви изключиха от ГЕРБ? С кого се бяхте позаиграли? Вашите коментари в момента звучат като Ганьо Сомовите, че всички са маскари. Редно е да покажете доказателства, а пък може и да Ви повярвам. Единственото, което ми е харесвало у Вас е, че се обличате доста добре и най-добре в Общинския съвет.
+2
 
 
Не мога да разбера тая с какви очи изобщо се появява в медиите. Кандидат-кмет който очевидно нарушава изборният кодекс като започва предизборната агитация 3 месеца преди разрешеното, очевидно потъпквайки закона. Перфектно говори как ще си върши работата ако (боже опази) стане кмет
+1
 
 
Може ли тази госпожа да обясни как ще управлява Пловдив законно след като тя най-безцеремонно нарушава закона?!? Предизборната кампания НЕ МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ ПО-РАНО ОТ 30 ДНИ преди датата на избора, в този случай 25 септември.И ВТОРО МНОГО ВАЖНО НЕЩО: КОЙ Я ФИНАНСИРА???? ТО НЕ БЯХА БИЛБОРДОВЕ /ПО 3000-4000 ЛВ. ВСЕКИ/ ТО СА СТАТИИ ВЪВ ВСИЧКИ МЕДИИ ПРЕЗ ДЕН - КОЙ??? КОЙ??? КОЙ Я ФИНАНСИРА!
+5
 
 
Време е отново за ежеседмичното проветряване на устата! Започва да става по - често преди избори и после отново заглъхва!
+8
 
 
Данче, а колко сигнала си внесла в Цацаратурата по тия схеми? Защо ли си мисля, че тия схеми са ставали с твоето мълчаливо съгласие и едва сега нещо излиза наяве ? Като вкарваш заучените фрази, че "трябва да се спрат договорките", ти отдавна си изпуснала срока да ги спреш. Сега недей пробутвай претоплените манджи. Куха кифла!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: