ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Калуди Клудов си тръгва от Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:16 / 05.08.2010Коментари (7)3801
© Plovdiv24.bg
Световноизвестният български тенор Калуди Калудов се прибира в родния си град Варна и ще обмисли предложението на новия директор на Държавната опера Пламен Тасев да остане солист. Това обяви самият Калудов по повод решението на Министерство на културата (МК) да бъде отстранен, защото не се е справял добре като ръководител на ОФД Пловдив.

Известният тенор изрази недоумението си, че оценката на МК за работата му като директор е направена от комисия с неизвестен състав, без да има одит, без поискана документация и без да е воден разговор с него. Той дори разкри, че е имало заплахи от министъра на културата Вежди Рашидов, че ще "дръпне шалтерите" и на театрите заради недостига на средства.

Калудов обясни, че не бяга от отговорност, дори е писал писмо до премиера Бойко Борисов с копие до министъра на културата, в което се казва, че е скандално Община Пловдив да изпълни поставеното условие за общинско финансиране на ОФД с близо 250 хил. лева субсидия и, въпреки това, се решава филхармонията да бъде закрита.

По повод обвиненията в лошо управление, Калуди Калудов обясни, че е писал писмо с обяснения за цените на билетите, които некоректно са цитирани от културното ни министерство. Истинската стойност е 57 лева, а не 217 лева, както са оповестили от ведомството. За атаките относно използването на фондации, тенорът уточни, че това е ставало в неработни дни, а средствата са влагани за ремонти и разходи на ОФД и нито един лев не е използван с користни цели.

Кметът Славчо Атанасов обяви, че Община Пловдив е единствената в цяла България, която изпълнява и задълженията на държавата. Общината дава 17 млн. лева без държавно участие за строителството на най-модерната оперна сграда в България и дори на Балканския полуостров след Атинската опера. Атанасов обяви, че в сравнение с Пловдив, Община София не е дала нито лев на Софийската опера. По данни на кмета тя изцяло се субсидира от държавата.

На раздяла Славчо Атанасов връчи семейната си икона на Св. Георги и символът Пловдив на Калуди Калудов с думите, че рано или късно тенорът ще се завърне победоносно в града под тепетата.


(C) ПОТВ


Източник: Дарик


Още по темата: общо новини по темата: 34
02.12.2010 »
11.10.2010 »
06.10.2010 »
12.08.2010 »
06.08.2010 »
04.08.2010 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
СТОЛИЦИ Намислихме с Тити и Мама да посетим нашата Столица голяма. Ядохме в МОЛ-а понички и сладолед и като видях, че всичко е наред казах им така: "Кажете ми вие двама - искате ли да отидем в Морската ни Столица засмяна?" - "Добре, ми рекоха те, но преди да идем на море да видим Старата Столица искаме, но да покажем на Тити и Преслав, и Плиска! "Така каза Мама и с момчето минахме през всичките ни столици, та чак до Морето! Върнахме се вкъщи спокойни, засмени - стоварвам багажа, но гледам Евгени: "Теноре, чу ли тази новина голяма - В Културната ни Столица Опера вече няма.."
-1
 
 
Пламен Тасев е един достоен човек. Винаги е действал в защита и полза на музикантите. Дано да излезе нещо от цялата работа. За министъра - не е посещавал театър или концерт от... Всъщност май никога.
+4
 
 
Аз предлагам да се направи подписка и да се внесе при кмета, с искане такива концерти да се забранят да се правят на централния площад. Както в София забраниха да се правят пред Ал. Невски. Нищо че тук няма църква. Ето, дадоха им терен в София до летището, да направят и тук така - до летището в Крумово, там да се правят. Който иска ще иде.
+4
 
 
Снощи чалгата победи операта и така спечели битката за душата на Пловдивчанина! И така със светлинна скорост около ценителите на хубава музика в Пловдив се увиват мощни чалга-лияни, който ги задушават и убиват. Кмета да не се прави на луд, а да каже защо се направи концерта до операта?
+3
 
 
Защото турчинът - мнистър на културата трябва да си ходи. Затова. Този се оказа един много долен тип, не знам кой и кога реши че турчин може да е министър на културата. Уважавах този човек въпреки всичко, но вече не, от цървул чипик не става.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: