Каква е истината с наказваното детенце в ДГ "Мир"?

Автор: Диана Бикова
Коментари (7)
11:01 / 06.11.2019
17827
Вътрешна проверка на общинския отдел "Образование" ще трябва да стигне до истината за случая с наказвано 5-годишно момченце в ДГ "Мир" в "Западен". Инспекцията започва днес и ще продължи до края на следващата седмица и ще трябва да изясни къде се генерира напрежението и да се вземат адекватни мерки в интерес на децата, каза пред репортер на Plovdiv24.bg ресорният заместник-кмет Стефан Стоянов

Напрежението в детската градина е от миналата седмица, а в общината са постъпили жалби от родители и от персонала, обясни той. Стоянов е категоричен, че е недопустима подобна ситуация в детско заведение. 

Неофициално е разговаряно с всички, но се очаква официалната позиция на директорката Светлана Джаникян. Тя е на поста от месец и половина, заела го е след конкурс. Зам.-кметът заяви, че е недопустимо директорката да разчиства сметки, както твърдят много родители. "Ако е допусната такава грешка от новия директор, ще се вземат необходимите мерки" - каза Стоянов. 

"Има притеснителни сигнали, има оплакване от едно от семействата, че дете е било наказвано, и то системно, което е абсолютно недопустимо. Не е възможно в XXI век, в образователна институция да бъдат унижавани децата. Не е редно по никакъв начин" - категоричен е зам.-кметът.

Наказваното дете е проявявало агресия към останалите в групата, твърдят родители. "Ако някое дете е по-буйно, това не е аргумент да бъде наказвано и да бъде лишавано от нормално пребиваване в детската градина" - допълни Стоянов.

Педагогическият персонал е преминал специално обучение за работа по Монтесори методиката, която се прилага в ДГ "Мир". Помощният персонал не е изкарал пълни курсове, но са правени различни работни групи, допълни зам.-кметът.

"Независимо в коя детска градина, нямаме право да унижаваме децата, нямаме право да ги наказваме по такъв начин, за какъвто се говори в част от жалбите. От друга страна, директорът и старшите учители са длъжни да осигурят максимално добра среда за работа: спокойствие, колегиалност, максимална комуникация с родителите. Очевидно имаме проблеми и в двете посоки" - каза още Стефан Стоянов.

Цялото изявление на заместник-кмета Стефан Стоянов гледайте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)

Още по темата (257):
26.04.2024 Обновената ДГ "Десислава" бе открита с официална церемония
26.04.2024 Обновиха ДГ "Еделвайс" в Пловдив
21.04.2024 Читателка: Тази е една от най-добрите детски градини в Пловдив!
19.04.2024 Ето я най-новата детска ясла с млечна кухня в Пловдив
05.04.2024 Родители са притеснени от случващото се в детска градина в Пловдив. Директорката: Всичко е наред
18.01.2024 Родители: Бутафорно откриха детска градина, която не работи!
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).