Как COVID-19 повлия на градската среда и как да адаптираме Пловдив към новото нормално?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:13 / 18.05.2021
2439
Как да изградим градове, адаптирани за промените, наложени от пандемията, ще обсъждат на дискусионен панел “Бъдещето на градовете след ковид", в който ще проведе на 4 юни в Пловдив. Панелът ще даде дискутира въпроси свързани с нуждата да преосмислим най-важните градски проблеми, които бяха засилени от въздействието на  пандемията – публичните пространства, градското планиране, сградите, мобилността в градовете, образованието, културата.

Събитието ще се проведе върху инсталацията градска всекидневна, която е добре позната на жителите на града, след като през февруари бе поставена на Главната улица и провокира жителите по въпроси, свързани с личната отговорност към градската среда. Инсталацията ще бъде разположена на ул. "Отец Паисий", срещу ArtnewsCafe, а началният час на събитието е 19,00 ч. Организатор на дискусионния панел е сдружение БГ Бъди активен,  като той програма на БГ Бъди активен _Място България и се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола и в партньорство с Община Пловдив, Общинска фондация “Пловдив 2019".

Пандемията от коронавируса постави множество въпроси пред начина ни на живот. Ограниченията и необходимостта от спазване на дистанция промениха част от навиците ни, а оказва се, не само тях. Очакванията са градската среда също да придобие нов облик, повлиян изцяло от част от досегашните мерки. От тротоарите и паркингите до отворените пространства, общите помещения като стълбища и асансьори.

Темите, които ще бъдат повдигнати, са свързани с изграждането на здравословна градска среда, приобщаващи градски пространства; мобилност и достъпност, туризъм, култура; дигитални иновации; спорт и благосъстояние на гражданите. 

Сред поканените ще бъдат арх. Любо Георгиев от “Визия за София"; Калоян Карамитов от “София план"; Боряна Герасимова от Re:Gena; Симеон Малинов от “София план" г-н Кирил Велчев, изпълнителен директор на Фондация Пловдив 2019; г-жа  Гина Кафеджиян - eксперт събития и проекти на Фондация Пловдив 2019; представители от сферата на урбанизма; ландшафтни архитекти; активни граждани на Пловдив и други експерти по темите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).