ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
КАБ - Пловдив против махането на "Рендето" от Главната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 03.07.2010Коментари (51)23015
© Plovdiv24.bg
Протест срещу махането на т. нар. пластика "Рендето" от главната улица на Пловдив изрази в писмо до кмета Славчо Атанасов и председателя на общинския съвет Илко Илиев шефът на регионалната колегия на КАБ арх. Румен Григоров. В обръщението си той заявява, че пластиката, чието оригинално название е "Орфеева тръба", е изпълнена съгласно съгласуван и одобрен проект от НИПК-София и община Пловдив, като в нея са вложени средствата на гражданите.

"От цитираното обществено мнение и направените квалификации, определящи пластиката като "Ренде", "Стружка" и други подобни, е видно, че авторите им имат чувство за хумор, не са ангажирани с финансовите проблеми на общината (т.е. те не са данъкоплатци), че за тях няма криза", пише арх. Григоров. Той припомня, че една от атракциите на Пловдивската главна улица - хумористичната фигура на Мильо, също е била обект на критики и тотално отрицание в миналото. Подобно е било и отношението към паметника на Филип Македонски.

"Нека не забравяме, че Пловдив не е единствената и голяма любов на пловдивчани, той е такъв и за гражданите на България", казва в заключение архитектът.

Поредните квалификации срещу противниците на "Рендето" от арх. Григоров далеч не са първите. Припомняме, че преди време авторът на водната пластика заяви, че всички, които не харесват неговото произведение, не разбират от изкуство. Тогава обаче това никак не се понрави на пловдивчани, които считат, че имат правото да изразят мнението си, особено за нещо, което е част от лицето на града. Plovdiv24.bg следи темата още от самото начало. Можете да си припомните всичко около сагата в раздела "Още по темата" под статията.


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 40
21.03.2023 »
23.09.2013 »
03.07.2013 »
25.11.2011 »
24.11.2011 »
24.11.2011 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Стоя и се чудя защо коментарите ми не са активниу т. е. защо ръчичките в горния десен ъгъл са сиви, а не зелена и червена.
на 12.08.2010 г.
-1
 
 
Така нареченото "Ренде" просто не си е на мястото. Вижте околната архитектура! Остатъци от сградите на Йосиф Шнитер/ все още неразпродадени и не съборени за поредния МОЛ/ и авангардното ренде. Всяко нещо стои добре в своята среда. Не знам къде трябва да се премести, но определено не трябва да е там. Иначе - какво му е лошото? Има си архитекти в общината да си напънат мозъците и да помислят.
-1
 
 
Хахахахаха!!! Намери се най-после някой, който харесва Рендето! Добре че никой не се интересува от мнението на така наречения архитект Григоров. Бездарниците се подкрепят! Сигурно Драгнев и Григоров си падат по хитовете на Веско Маринов!хахахахахаха!!! Айде махайте я тая неграмотна тенекия!!
-1
 
 
От доста време си давам мнението за това чудо на кича без то да е махнато от там, а тогава не бе криза, такава каквато познаваме от времето на кмета на софия и на България пожарникаря борисов,славчо ти ли даде парите на данъкоплатците и ти си същия като пожарникаря не мислите за Пловдив е пловдивчани ще помислят за вас,маскари.
0
 
 
Да си го вземат и сложат пред централата си
-1
 
 
Махайте я тая грозна душ кабина или квото и да е... гнусен, отвратителен кич.
-1
 
 
Т.н.Ренде е кич в центъра на Пловдив.Вижда се дори от снимката как тече вода по Главната улица.Някои решиха ,че от Джумаята до Тримонциум трябва да се поставят паметници ,някои увековечаващи дори поробители на Пловдив.Да се греши , е човешко ,но достойният човек признава и отстранява грешката си.Вместо реставрация на уникалния шадраван ,построен преди първото българско изложение ,вместо адекватно пълнене на езерото ,отнова малко кейче ,лодки ,зарибяване на водните площи се търсят ефекти с умален Гюро Михайлов ,Рендето,нови водни площи пред Тримонциум и неизползваемост на тези до Гюро Михайлов.А колкото до написаното от Рич-Пловдив е основан около 6 000 години преди новата ера с първоначално име Кендрисас.Около 1200 години преди Христа ,с име-Евмолпиас и едва по-късно на името на родения 282 год. преди новата ера ,окупатор-Филип 2 Македонски.За съжаление днес малко кореняци пловдивчани имат спомен от някогашния Пловдив и това дава възможност на "пришълци'' да тълкуват ,преиначават историята му и да определят по техен ,понякога перверзен вкус ,бъдещето му.
-2
 
 
Аз пък недоумявам защо,след като от много време насам никой от "управниците" на града не говори за нови работни места и по-високи доходи,което е основният проблем на града,ние приемаме безропотно това,а ни занимават с главчовските си простотии и ние им се връзваме,вместо да ги попитаме защо икономиката на Пловдив е в тотален застой???
+1
 
 
Григоров , много си нагъл да се подиграваш с данъкоплатците. Уволнение за теб !!!
+2
 
 
Ако ние не разбираме, защото не ни харесва, какво ли да кажем за НЕКАДЪРНИКА и ЛАПАЧ, който го е направил...???
0
 
 
Ами г-н Григоров може ли да ни каже защо по време на криза се плаща за склуптори щедро пилеещи вода ,а не се наблегне на по-важни въпроси които да улеснят и облекчат живота на пловдивчани.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: