Иванка Киркова: Скъпи ученици, погледнете училището си с нови очи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:36 / 15.09.2023
2140
Поздравителен адрес от началника на Регионално управление на образованието - Пловдив по случай новата учебна година

Уважаеми директори и учители, скъпи ученици,

15 септември е! Нашата нова учебна година! Ново начало, с нови надежди, към нови хоризонти! Поздравявам Ви по случай началото на учебната 2023/2024 година! Нека бъдем горди и заедно да работим за напредъка на българското образование и духовност! Този ден ни напомня, че бъдещето ни е в знанието и паметта.  Този ден събира в едно силни емоции и огромна общност от хора – малки, по-големи или вече пораснали, които здраво са свързани с обща кауза помежду си – образованието, което е най-важният фактор за стабилното бъдеще на поколения напред.

На прага сме на поредната нова учебна година –  каква ще е тя едва ли някой може да се наеме да прогнозира, защото въпросите са много, отговорите се променят постоянно. Именно в това динамично време – време за размисъл, време за преосмисляне на посоките и ценностите, време за градеж – училището е натоварено с една от най-отговорните задачи за обществото – да съхрани традициите на българското образованието и да развие уменията на децата за предизвикателствата на съвременността.

Всяка година през този месец на изобилие и златен плод училищата се възраждат за нови знания, приятелства и приключения. Изпълнен с трепет и вълнение е 15 септември, събрал в себе си енергията на младостта, силата на знанието и възрожденския порив към духовно израстване и просвещение. Въпреки предизвикателства пред образователната ни система, сърцата ни преливат от вяра в добрите резултати, стремеж за развитие и желание за нови хоризонти.

Гледам оптимистично в бъдещето на нашето образование, в бъдещето на България. Вяра ми дават хилядите учители, за които професията наистина е призвание и кауза, осъзнат житейски избор за реализация. Нашата образователна система е основен фактор за духовното, стопанско и политическо възраждане на нашия народ. Нашите общи усилия днес ще дадат на Родината ни нови поколения, способни да я водят напред в един свят, в който знанието е най-големият капитал. Вярвам в желанието на учителите да инвестират време, енергия, знания и идеи в класните стаи. Вярвам във високия професионализъм, искреност и отговорност на педагогическата колегия към всички ученици. Вярвам в силата им да създават личности, лидери на новото време.

Особено вълнуващ е днешният ден за първокласниците, пристъпващи за първи път през прага на училището, за да го нарекат родно и да съхранят спомена в сърцата си.

Мили първокласници, поемете ръката на учителите! Те ще ви водят уверено през чудния свят на знанието, за да ви разкрият възможности и да развият вашите дарования. Бъдете смели, любознателни и трудолюбиви, за да постигнете мечтите си!

Скъпи ученици, погледнете училището си с нови очи, вижте нови перспективи, открийте нови приятелства! Първият учебен ден е първата стъпка от Вашето развитие. Бъдете позитивни, мечтайте, облегнете се на вашите учители и родители, за да имате здрава опора при изкачването на личните си върхове.

Уважаеми родители, училището може да даде много на учениците, но то не може да замени здравата семейна среда, в която личният Ви пример, отговорното отношение към работата на децата в училище дават шанс младите да се изградят като специалисти и граждани и да получат добро възпитание. С Вас имаме обща мисия – да образоваме децата, да бъдат знаещи, можещи, добри и креативни хора. Само заедно можем да постигнем това. Подкрепяйте децата си и възпитавайте у тях уважение към учителя. Това е начинът да успеем в партньорство да изпълним своята мисия.

Уважаеми колеги, Вашият труд утвърждава високите стандарти на образователната система в област Пловдив. Призванието да си учител е най-висшето, най-трудното и най-благородното! Неуморността и всеотдайността Ви формират решителни и целеустремени млади хора. Нека новата учебна година Ви донесе професионално удовлетворение, мечтани успехи и творческо вдъхновение, за да продължите да разпалвате с лекота огъня на знанието в нашите възпитаници. Отстоявайте истината! Свободата на личността го изисква всекидневно, неотменно и последователно.

След два дни е Вяра, Надежда и Любов! С Вяра ще Ви посрещам! С Надежда ще Ви напътствам! С Любов ще Ви обгръщам!

На добър час!

С уважение,

Иванка Киркова

Началник на Регионално управление на образованието – Пловдив

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов
Официално: "Рогошко шосе" е отворено за движение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).