ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев – момчето, което не си отива
Автор: Любомир Минчев 08:44 / 12.11.2019Коментари (34)84926
©
Разочаровани са онези, които си мислеха, че Иван Тотев ще си тръгне с наведена глава от общината. След два успешни мандата няма нужда да си гледа върха на обувките. Като кмет придаде значимост дори на табелката пред кабинета, където пише "кмет“ с някакво име. Вчера я снимаха симпатизанти на Здравко Димитров с името на техния човек. Кефеха се хората. Един друг пък се молеше: Искам да му видя стола. Вероятно е службогонец някакъв.

Няма значение. И табелката и столът имат друг живот след Иван Тотев. Защото и Пловдив има друг живот.

Не съм броил битките му за тези осем години, вероятно и той не ги знае колко са, но в крайна сметка големият победител е Пловдив. Другият Пловдив, който Тотев построи. В словото си вчера пред общинската сесия новият кмет Здравко Димитров каза, че поема един бързо развиващ се град. Не каза, че това е градът на Тотев, но се подразбира. Или както обичат да се изразяват политическите джуджета – "Моделът Тотев“. Вече и те разбраха какво означава този модел – бурно икономическо развитие, инвестиции, променена градска среда, Европейска столица на културата.

А битките са ясни – вътрешнопартийни срещу предателите и службогонците, битки срещу олигархични кръгове, чиято алчност срещна твърдостта на един пловдивски кмет. Това бяха битки за Пловдив, които Иван Тотев спечели. Затова той не си отива. Няма как да си отиде, когато неговият Пловдив е пред очите ни.

Дори пред съда Иван Тотев не гледаше в обувките си.Защото знаеше, че това не е негова лична битка, а за Пловдив. И добре видя кои се отдръпнаха, кои си тръгнаха, кои пресметнаха, че да си до него в този момент е опасна близост. И кои в крайна сметка бяха около него само за личния си интерес. Сега сигурно ще се завърнат, ще се пишат и партийни дисиденти, но след четири години никой няма да помни имената им. Такава е съдбата на предателите.

Иван Тотев не си отива. Няма нужда да маха за сбогом. Огледайте се и вижте новия Пловдив. Той има самочувствието да каже: Аз бях много добър кмет! И го казва. Защото е наясно с всяка секунда борба през тези осем години. Има самочувствието да каже, че оставя един развит и подреден град. И го казва с удоволствие.

Такива кметове не си отиват.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тотев е най-успешният кмет на Пловдив! Това е! Допусна грешки, но това е съвсем разбираемо, всеки, който върши работе го прави, но на него му пукаше за града и правеше това, което е добре за Пловдив, макар не винаги да съвпада с общественото мнение. Дано след като си почине няколко години, отново се кандидатира и стане кмет, дано тези, които го плюеха до тогава да им е дошъл акъла
+1
 
 
Г-н Тотев е уникален" инж". преминал през школата на доц. П. Кацарова . Изключителен специалист и конструктор на аероплани!!
на 13.11.2019 г.
+1
 
 
Здравейте, за г-н Тотев мога да кажа,че това е един от най-успешните кметове и ще си остане такъв. Още от първото му избиране Пловдив живна след което гради ни тръгна само нагоре и нагоре.Чак Софиянци завидяха.Това могат да го оценят само пловдивчани,а надявам се не само те. Защото те помнят дупката на римският,грозният площад,подскачащите плочки в тъмните улици в капана....и много други грозотии.Лошото е,че хората забравят какво беше и какво е сега за да го оценят.Браво г-н Тотев дано вашият наследник да надгради вместо да остане в застои или най- лошото да развали.
+2
 
 
Каква значимост на табелката пред кабинета, където пише "кмет" е придал Тотев? За 8 години не се появи един приемен час за разговор с граждани в този кабинет????
0
 
 
След всичко написано в статия и коментари, е важно да се отбележи едно. Нито едно решение, не е еднолично на кмета. Кметът е като президент - има някаква правомощия, но само някакви... И да - направи много. Също да - има да се прави много, но един град е като една къща, като един дом - винаги има нещо за правене. Лично за мен, единственото, което не успя да оправи, а дори стана малко по-зле е трафикът. Тези "умни" светофари, такова мамата на движенето, ама така, както и преди не беше. Но центъра? Някой да каже нещо? Градската - някой да каже нещо? Повечето булеварди? Май всичко е ок, а? Да, има да се прави, но къде няма. Нещо много просто - как за 8 години да оправи нещо, което не е пипано 30? Да ви кажа - няма как. Изисква време. Зико да се справи с трафика и да направи градският транспорт общински, Модър - Царевец и връзка на Тракия с Южен - за 4 години ще е достатъчно. И дано успее, защото както е написал авторът на статията - службогонците са страшни и наистина опасни. Фактът си е факт - както могат да те накиснат най-доверените ти хора, никой не може да го направи.
+6
 
 
Нито един предишен кмет не направи толкова много неща за Пловдив,колкото инж.Тотев.На добър път!
+7
 
 
Така е-Тотев е Господ ,особено ако се сравнява със Славчу ЗКПЧ-то.Ама няма как да е иначе-Славчо го избраха с плакатите на Герб,той стана кмет и се прегърна с комунистите.Това Борисов няма как да го прости и Пловдив потъна в пета глуха.За 4 години нищо не се направи ,освен събота пазара.За разлика от него Тотев направи страшно много-вярно не всичко стана веднага и качествено,но разликата е от земята до небето.Може и все наши фирми да са печелили поръчките-но построеното остана за Пловдив.Да видим сега Димитров какво ще направи.Пловдивчани не са 80% дебили,както смята онзи комунист нещастен,те виждат и доброто и лошото.
+7
 
 
Който не работи, само той не греши, това ще кажа на хората, които си взират само и единствено в грешките на Тотев, а и не си спомням той да е претендирал, че е безгрешен. Не съм привърженик не Герб, но няма как да не отбележа, че Пловдив наистина разцъфна при управлението на Тотев. Той винаги беше обран и нито се биеше в гърдите какво е направил, нито изпита необходимост да се защити от нападките срещу него. В крайна сметка ако всички те харесват, значи не правиш нещата както трябва. Определено той е момчето, което не си отива, защото остави трайна следа след себе си!
+2
 
 
Безспорен факт е, че Тотев направи много. Но това е по-скоро, защото предишните не направиха нищо и неговото просто изглежда много. Центърът на Пловдив стана наистина красив, но града е много повече от своя център. Основни проблеми са все още неразрешени - отводняване, задръствания, разбити вътрешноквартални улици, тотална липса на паркоместа по районите, ВРЕДНА "питейна" вода с потресаващо високо ниво ниво на варовик, неразрешени казуси за 5 от 5 стадиони в града, отвратителен масов градски транспорт, аферата със зоологическата градина, скъпоценния "Колодрум", който работи 3-4 пъти в годината, крайно некадърните и винаги просрочвани ремонти на основни булеварди, някои дори все още незавършени, абсолютно неразрешения проблем с крайно ненужните и пречещи на половин град прелези на улиците "Пещерско шосе", "Свобода" и "6-ти септември", където всеки Божи ден стават потресаващи задръствания и т.н. и т.н. и т.н. реални проблеми за всички нас, които се срещат с тях всеки ден, а на Главната ходят само уикенда. Да не забравяме и ненормално високите данъци за МПС, които са все още актуални! Та, Тотев безспорно направи нещо, но според мен нито бе достатъчно, нито до голяма степен беше правилното!
+1
 
 
Мислиш ли че човек със около 100 милиона активи ще се запознае с бай Ставри.....колкото и неговият ментор Цв.Цв. обикаля си света,гледа си живота ползва си асансьора.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: