ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев: Ако Ягодово стане част от Пловдив, още догодина започваме да инвестираме там
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 03.07.2012Коментари (37)8698
© Plovdiv24.bg
"Пътят Ягодово - Пловдив ще бъде асфалтиран и осветен още през другата година, ако селото бъде присъединено към Община Пловдив", заяви в интервю за Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев. Градоначалникът е убеден, че ползите за жителите на селото, които на 29 юли трябва да решат чрез народното допитване дали да се присъединят административно към Община Пловдив, ще са големи и ще подобрят чувствително живота на ягодовци.

Припомняме, че сагата с референдума на Ягодово е на път да приключи. За преимуществата, както и за недостатъците от превръщането на селото в евентуален квартал на града по примера на Прослав и Коматево, репортер на Plovdiv24.bg разговаря с кмета Иван Тотев

- Г-н кмете, съвсем наскоро предстои народно допитване по темата. Какво е вашето мнение?

- Ягодово и в момента е част от Пловдив, тъй като жителите му ползват обществените услуги, предоставени от община Пловдив. Веднага ще дам примери за това: голяма част от хората в селото работят в града, а техните деца посещават пловдивските детски градини и училища. В този смисъл Ягодово само административно не е част от града ни и затова според мен най-естествено ще е жителите на селото да изберат присъединяване към Община Пловдив. Ще ви дам и друг пример. През зимата машините за снегопочистването и зимно поддържане работиха денонощно в града, в "Коматево" и в "Прослав", но в Ягодово не беше така - снегът беше изчистен само до табелата в началото на селото и в община Пловдив получихме множество сигнали и оплаквания за това.

- Ако в края на месеца присъединяването на Ягодово стане факт, как мислите да подобрите живота на хората там? Какви инвестиции в дългосрочен план може Община Пловдив да направи в тази насока?

- Инвестициите ще бъдат значими и няма да са по-малки от тези, които сме заделили и за другите квартали на Пловдив. За да стане още по-ясно, ще поясня, че "Коматево" и "Прослав" се разглеждат от общината Пловдив като част от нея, а не отделно. Само за тази година сме планували модернизация на парка в "Коматево" и реконструкция на ул. "Енос", която от 30 години не е ремонтирана. Проектираме за подмяната на паважа на цялото Коматевско шосе. На следващата сесия на ОбС ще осигурим 80 000 лв. за изграждането на футболно игрище с изкуствена трева в двора на училището в "Прослав". Всичко това нямаше как да се случи, ако двата квартала не бяха част от града ни.

- Ясно е, че финансирането на евентуалните инвестиции в Ягодово трябва да се включи в капиталовата програма на общината за следващата година, а селото все още не е част от града ни. Въпреки това какво могат да очакват ягодовци, ако на референдума в края на месеца решат да се присъединят към Пловдив? 

- Още в първата година на присъединяването пътят Пловдив - Ягодово ще бъде преасфалтиран и осветен. Ще инвестираме и в осветлението на самото село и в тази връзка припомням, че само за тази година сме заделили 1.5 млн.лв. за подмяна на осветителните тела в града, а това са инвестиции, от които без да е част от Пловдив, Ягодово не може да се възползва. Нека припомня и за спечеления проект на общината за саниране на 24 пловдивски градини и 4 училища. Защо вътре да не бяха включени и училището и забавачката в Ягодово?! 

- Г-н кмете, какви са негативите за община Пловдив от евентуалното присъединяване на селото към града?

- Чисто икономически разходите, които общината ще направи за селото, по никакъв намчин не са измерими с приходите, които ще получи. Данъците и таксите, внесени от ягодовци, са много по-малко в сравнение с това, което общината ще е задължена да даде за подобряване инфраструктурата на Ягодово, включително субсидии за градския транспорт, за детските градини, които за Пловдив тази година възлизат на 10.5 млн.лв. 

Въпреки че сметките във финансово положение няма да са толкова положителни за Пловдив, ГЕРБ като политическа партия обеща, че ще предприеме всички стъпки за подобряване живота на жителите на селото, което според нас ще се случи с присъединяването му административно към града. Ще си изпълним ангажиментите и Ягодово още другата година ще бъде включено в капиталовата програма на Община Пловдив. 


Още по темата: общо новини по темата: 110
21.11.2012 »
29.07.2012 »
29.07.2012 »
29.07.2012 »
29.07.2012 »
28.07.2012 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мария Дафова съгласна съм с вас кв.Кичък Париж също е изоставен ..
0
 
 
Гледам и се усмихвам.Да ви кажа ли аз като запознат защо се създадоха община Родопи и Марица,Създадоха се за да изпреварим Варна по население.Всеки запознат ще ви го каже.Когато двата града станаха с по 350 000 жители,нашите преобщиха двете общини за,да ги изпреварим.Около Варна няма толкова села.Останалото е бла ,бла.Така направихме и София столица.Заради Панаира и обещание за трамваи.Помнете историята.
+3
 
 
Много пъти съм съм казвал и писал ,че общините Марица и Родопи са изкуствени общини,създадени териториално на база на бившите АПК Тракия и НПК Г.Димитров и трябва се закрият или прерайонират.Естественото място на села като Войводиново, Ягодово, Крумово, Труд, Първенец, Марково,Скутаре и др. е в община Пловдив.Така Пловдив се разширява териториално и може да се развива, да привлича инвеститори предоставяйки им терени за изграждане на производсвени мощности, логистични складове и пр.Осигурява се работа на пловдичани вкл.и на живещите в селата.А сега какво? Пловдив е ограничен до табелите, инвеститорите го заобикалят(Сваровски отиде в В.Търново след като общината не можа да му осигури терен).В същото време сегашните общини Марица и Родопи(особено Марица) се облагодетелват от възможността да предоставят терени на инвеститори,определени хора(в общините) да си пълнят гушите,а селата да нямат канализации и нормални пътища.Нужно е ново териториално деление а не работа на парче както казва СМ по долу.Проблема обаче има и политическа страна.Свързан е с интереса на партийте в тези общини, имащи определено влияние в тях, което ще загубят или най-малко ще намалее(кметове,депутати и пр).И тук най-много ги стяга чипика.
0
 
 
АКО ши*аните ГЛАДНИ ЗА МРЪВКА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА,НЯКОИ ПО МЕТЪР ВИСОКИ И МИНИМУМ В ГЛУТНИЦА ОТ 10, * УЛИЦА ДАМЕ ГРУЕВ,РОДИЛЕН ДОМ,КИНО ВЪЗСТАНИК* НЕ СТАНАТ ЧАСТ ОТ ПРЕМАХВАНЕТО ИМ , ДОТОГАВА КМЕТЕ АЗ НЯМА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯ КЪМ ТЕБ!
на 04.07.2012 г.
0
 
 
Алармирам!!!!!Днес бях свидетел ,че светофара на сточна гара(първия като слезните от бетонния мост) не работи синхронизирано! На ляв завой за Аксентий Велешки светеше зелено както и на тези за направо към моста!Кмете оправяй нещата!!!!!
+1
 
 
А, за кв. Прослав никой не се сеща да пооправят нещо! Изоставен и забравен от всеки.Сякаш е откъснат от всякъдее...А мога да предложа цяла переспективна програма за благоустрояването на квартала ни!!!Г-н Тотев, Вие постоянно оповестявате, че има пари винаги и за всичко, нооо... кметицата ни на район- запад постоянно казва;... Няма пари; за нищооо!!!ЕЕЕ,... това пък е куриос за смях... ха ха ...
+3
 
 
Тотев, кога оправи Пловдив та тръгна Ягодово да оправяш? Цялата Родопска яка трябва да мине към община Пловдив. Както е поставен въпросът за Ягодово по същият начин трябва да се реши и за останалите селища. Стига сте работили на парче
+7
 
 
От Сточна гара до Ягодово се стига по-бързо отколкото до Прослав и Коматево.Ягодово трябва да е квартал като тях.
-2
 
 
Гергов нали е от там..ще измислят нещо :)
+3
 
 
Кмете оправи си отвратителните пътища !!! Ягодово тръгнал да оправя !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: