Инспекторатът погна районите в града, от "Западен" първи се "опариха"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:46 / 16.11.2010
4692
На главния инженер на пловдивския район "Западен" е съставен констативен протокол от създадения наскоро общински инспекторат, който тези дни инспектира чистотата и възстановяването на настилките по районите след ремонтни или инвестиционни действия, научи Plovdiv24.bg.
 
"При проверката ни в "Западен" се натъкнахме на нерегламентирано сметище за строителни отпадъци, което се намира точно зад новия параклис в района. По-голямата част от терена е частна собственост, но има и общински дял, а главният инженер дори не е обърнал внимание на отпадъците, въпреки че те се намират буквално на метри от сградата на районното кметство в "Западен", разказа директорът на пловдивския инспекторат Сияна Кехайова.

Тя уточни, че констативният протокол изисква до края на седмицата строителните отпадъци да се премахнат, издирва се и собственикът на частния дял, който ще получи същото предупреждение. В противен случай според действащите наредби глобата е между 500 и 2000 лева. Ако в началото на следващата седмица мястото не бъде разчистено, може да се наложи да се стигне и до персонална глоба за кмета на Западен Здравко Димитров отново в същите граници, предупреди началничката на общинските инспектори. Тя подчерта, че иначе са спазени предписанията, направени миналата седмица на няколко строителни обекта в същия район. Съставени са и един акт и един констативен протокол на 2 колбасарски фирми, които нерегламентирано изхвърлят отпадъците от производството си в казаните за битови отпадъци.

Проверки от страна на общинския инспекторат текат и в район "Северен", предстоят и в "Южен" и в останалите райони, но няма да предупреждаваме за дните, уточни Сияна Кехайова. Само за периода от 2-и до 11-и ноември служители на инспектората са съставили 238 констативни протокола и 25 акта по основните наредби, действащи на територията на Община Пловдив. Най-много са актовете по Наредбата за опазване на околната среда и са за замърсяване от строителни фирми и граждани.

Виж коментарите (2)

Още по темата (19):
02.12.2011 Освободиха шефката на пловдивското ФБР
20.12.2010 10 лв. глоба за хвърлен фас, пластмасова чаша за кафе или хартийка
11.12.2010 Сияна Кехайова поведе целия Инспекторат на проверки из Пловдив
01.12.2010 Нов телефон за сигнали на граждани започва да работи от днес
22.11.2010 Общинският инспекторат погна амбулантните търговци
09.11.2010 От общинския инспекторат ще санкционират дори при хвърлен фас или билетче
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).