"Инфра-Смарт Консулт": Наетите от нас лица нямат право да нарушават закона!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:25 / 18.04.2015
6396
След серия от статии в Plovdiv24.bg, касаещи неправилно паркиране пред СОУ "Черноризец Храбър", днес даваме думата и на фирмата-изпълнител:

ДЗЗД "Инфра-Смарт Консулт" е изпълнител по договор за изпълнение на обществена поръчка с предмет "Проучване за планиране на градски транспорт в град Пловдив" по проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив", изпълняван от община Пловдив в качеството й на бенефициент по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013". 

В изпълнение на Дейност № 1 от договора "Набиране и актуализация на данни" изпълнителят има задължение да извърши проучвания относно транспортни натоварвания на ключови кръстовища /30 броя/.

Проучването има за цел да предостави данни, които да помогнат по-добро планиране на транспортната система на града и да се създадат по-добри условия за жителите на града.

За съжаление до ДЗЗД "Инфра-Смарт Консулт" достигна оплакване на гражданин за неправилно паркиран автомобил от лице, което е било наето за извършване на въпросните проучвания от ДЗЗД "Инфра-Смарт Консулт". 

В изпълнение на задачата ДЗЗД "Инфра-Смарт Консулт" е наел лица, които да извършват проучванията на определените ключови кръстовища, тъй като за извършване на проучвания в такъв обем е необходим и съответно по-голям екип. 

ДЗЗД "Инфра-Смарт Консулт" не е давал указания относно придвижването от и до местата за проучвания или необосновано разрешение от какъвто и да било вид за нарушаване на Закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му.

Изпълнението на възложени задачи в изпълнение на договор, сключен с община Пловдив, не дава основание да бъде използвано като оправдание за извършване на такива нарушения. 

Всяко едно лице в качеството му на управляващ личния си автомобил носи лична отговорност за спазване на законите на Република България и в частност на Закона за движение по пътищата.

Съжаляваме за възникналия инцидент. ДЗЗД "Инфра-Смарт Консулт" се извинява за причиненото неудобство и Ви уверява, че е предприело съответните действия в пределите на задълженията си като изпълнител по горепосочения договор. 

Дадени са указания на всички лица, които участват в изпълнението на договора - пряко или непряко - при изпълнение на задълженията си да действат разумно, като се съобразяват не само със законите, но и като пазят и уважават правата на гражданите. 

С уважение: Екипът на ДЗЗД "Инфра-Смарт Консулт"

Виж коментарите (2)

Още по темата (2375):
27.04.2024 Наглеци и некадърници
26.04.2024 Баровци с лъскави коли газят закона в "Капана", заканиха им се лошо
23.04.2024 Пловдивчанин: Безцеремонен тип се направи на мутра, балъците си чакаме
22.04.2024 Счупени чистачки до "Гербера" 2
21.04.2024 Сигнал: Пълен ужас до зала "Строител"
21.04.2024 Читателка: Май законът не важи за всички
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).