ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Илко Илиев: Връщането на решенията за Гребна база и Синя зона е грешка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:36 / 03.05.2011Коментари (14)3021
© Plovdiv24.bg
"Смятам, че с двете върнати решения, свързани с концесията на Стара Гребна база и Синя зона, паркинги и гаражи, обласният управител допусна грешка". Това каза на току що приключилата пресконференция председателят на ОбС Илко Илиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Нито веднъж досега, като председател на ОбС, не съм изказвал възражения по повод върнати от областния управител предложения. Много пъти той е връщал решения, за които е бил прав. Много пъти, ние сме му писали писма и след това г-н Тотев се е убеждавал, че е сбъркал и не е продължавал да обжалва. Това също е факт и трябва да го отбележим", каза още Илиев. Той беше категоричен, че сега прави тези възражения, защото според него в мотивите на Иван Тотев за връщането на тези две решения, няма проява на здрав разум.

На пресконференцията стана ясно, че по повод връщането на решението за концесията на Стара Гребна база, огромна част от спортните деятели, над 90%, са взели категорична позиция по въпроса, а именно че този проблем трябва да се реши в интерес на спорта.

"Мисля, че по този начин с връщането на това решение, се бетонира едно положение, в което няма изгода нито община Пловдив, нито спорта в града", категоричен беше Илко Илиев.

По повод на второто решение, касаещо Наредба 2, частност "Синя зона, паркинги и гаражи", председателят на ОбС Пловдив каза, че е смаян от решението на областния управител . 

"Това връщане на решението от страна на Тотев означава, че ние няма да можем ефикасно да експлоатираме тази синя зона. Чакахме това решение, за да се въведе смс-паркирането, да се въведат талоните, а сега работата на общината в тази връзка ще бъде изключително затруднена", аргументира несъгласието си Илиев.

Той припомни, че преди време е имало възможност да се привлекат частни инвеститори в тази дейност.

"Тогава ГЕРБ и Атака обявиха своята категорична позиция против това и поискаха това да е задължение на община Пловдив. Ние тогава се съгласихме с техните искания", поясни Илиев и допълни, че ако Тотев върне в съда решението от Наредба 2, то това означава, че общината  тази година няма да има Синя зона, смс-паркиране и талони, изключително необходими за града.

"По този начин виждам единствено да се пречи на града", завърши още Илко Илиев.

Очаквайте коментара на областния управител Иван Тотев!



Илко Илиев: Смаян съм как областният спъва развитието на Пловдив


Още по темата: общо новини по темата: 20
03.12.2015 »
02.12.2015 »
06.03.2014 »
11.10.2011 »
09.09.2011 »
08.09.2011 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само искам да попитам, кой според вас стои зад това име, или просто наистина си е обикновен гражданин ?
+2
 
 
Най-голямата грешка беше избора на ЗКПЧ-то и останалите "айдуци" ама наесен ще я поправим.../Моля дежурния клакьор Димо Димитров да не се обажда-отдавна е разконспириран/
+4
 
 
Ей,то само си мерите п***ките,как за толкова години не се намериха свясни общинари които да не забравят за какво сме ги избрали,г-да всички сте там да работите преди всичко за града и после да защитавате измислените ви политически пристрастия.Явно ни чакат "тежки" 6 месеца предизборни маневри ,а града може да изчака "новите"управници да ни "оправят",ама като гледам кандидатите /и силната подкрепа от София с вечното противопоставяне/няма как нещо хубаво да се направи в нашия град.Ще стане-"ама друг път".....
+5
 
 
Какво за Небет тепе, кой е виновен, тези малоумници от общината не закъсняха ли с 16 мин. това е недопустимо, един от вариантите за развитие на града е туризма, е те какво направиха за 4 год. освен, че нищо, даже направиха обратното, не мога да си представя да подготвяш проект над година и да закъснееш да го внесеш, мисля си че е и нарочно, знам ли, др обяснение нямам.А относно заема, защо не направиха един проект, виж какво се случва в Бургас, улиците се оправят с европари, защо като може така трябва да теглим заем, отговора е прост, защото трябва да краднат нещо, и второ са ампотенти да напишат и спечелят един проект, нясно ли си че сме на опашката ако не и последни по спечелени проекти, тези са най-големите некадърници които историята и виждала.Замисли се, КЪДЕ СА НАПИСАНИТЕ ПРОЕКТИ, И КОЛКО СМЕ СПЕЧЕЛИЛИ.Виж почистването на Марица, ще се дадат 3,5 млн. а след една година ще избие наново, така се управлява града ни, а на тебе май ти харесва ?? Дано си от общината, че ако гражданин на Пловдив мисли като тебе, жално за градани ни.
-4
 
 
То да беше само за това. Ами парите от боклука, спрените заеми, спрения проект "Небеттепе"!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: