ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Илко Илиев: Нека областният да отговори защо мери с двоен аршин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:41 / 04.05.2011Коментари (8)4045
© Plovdiv24.bg
Във връзка с отговора на областният управител Иван Тотев по повод изявлението на председателя на ОбС Пловдив Илко Илиев, в което вчера съветник №1 определи като грешка връщането от губернатора на решението за концесията на Стара Гребна база и на Наредба 2, касаещо частта"Синя зона, паркинги и гаражи", вижте интервюто на репортера на Plovdiv24.bg  с председателя на ОбС Пловдив Илко Илиев.
 
Г-н Илиев, как ще коментирате отговорът на областния управител Иван Тотев на вашето изказване, че във връщането на тези две решения, не съзирате проява на разум?

Бях учуден от отговора на областния управител. На вчерашната пресконференция, аз се опитах деликатно да обясня, че във върнатите решения има неща, които ни притесняват. Той вместо да се вслуша в това, което казах, започна да говори за съвсем други неща. Затова реших днес да кажа мнението си много по-категорично.

Какво точно искате да кажете?

В решението за концесията на Стара Гребна база прозира частен партиен интерес. Там има човек от пария ГЕРБ, който е в ръководството на един от спортните клубове. Освен това - очевидно е, че общината е ощетена от връщането на това решение. Очевидно е, че цялата спортна общественост в града застава точно на обратната на областния управител позиция - ние имаме няколко внесени декларации от спортните клубове, техни представители присъстваха и на сесията на ОбС и ясно казаха позицията си.

В тази връзка, първият въпрос, който задавам на Иван Тотев е: да обясни, защитава ли този частен партиен интерес и какви са му мотивите? Защото ние не виждаме разумни мотиви при връщането на това решение. В крайна сметка, ако  спортните клубове не са доволни от това състояние на нещата, ако общината не е доволна, ние питаме кой ще е доволният? Чий интерес защитава тогава областният управител?

Ще припомня, че на сесия в зала, ние приехме всички предложения на ГЕРБ за тази концесия на Гребната база. Защо тогава г-н Тотев я върна? Решението за тази концесия не е било взето на тъмно, както твърди той. Зам.председателят на ОбС Сузана Николова, която е член на ГЕРБ, участваше в контактната група, която изработи това решение.

Г-н Илиев, кой е вторият ви въпрос към областния управител на Пловдив?

Ще припомня, че точно преди около година, областният управител дойде в общината и каза, че не е съгласен въпросът със "синята зона" да се реши с публично-частно партньорство, защото това партньорство предполага частни интереси. Ние се съгласихме на 100% с неговото мнение. И въпреки това той върна това предложение. Същевременно с това обаче - необяснимо за нас - той допусна в община Асеновград, където кметът е от ГЕРБ, да се случи точно обратното, а именно дейността на "синя зона" да стане публично-частно партньорство. Тъй като г-н Тотев не върна предложението на Асеновград, то тогава питам: В такъв случай, има ли ГЕРБ частни или партийни интереси там? Това са въпроси, на които той трябва да отговори.

Какво ще предприемете?

Каня областния управител на сесията на градския парламент, която ще се проведе на 12.05.2011г., за да се обоснове и защити своята позиция пред принципала на Пловдив Общинския съвет.

Г-н Илиев, имате ли готовност да коригирате тези две предложения в Наредба 2, за които вчера областният управител, както и общинския съветник  Александър Държиков казаха, че не са законосъобразни и са във вреда на пловдивчани? Става въпрос за маршрутките и за забраната на случаен превоз в района на Централните гробища?

В писмените мотиви на областният управител за връщането на това предложение, нито едно от тези две неща не беше споменато. Общината и областната управа  са сериозни институции. Те не си говорят просто ей-така. Ние комуникираме само по официален път. Така че, да направи разумните си аргументи, както трябва.

Това малко ми заприличва на филма на ГЕРБ за изборите в "Източен", когато целият Общински съвет каза, че това е недопустим филм, а от партията сами си направиха официална прожекция на филма, за да се похвалят с него.

Затова искаме отговор от областния управител защо мери с двоен аршин по отношение на Пловдив и Асеновград и с какво Асеновград  е по-различен от Пловдив?








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Отдавна са ми омръзнали тези взаимни нападки! Илко не вдява ли, че Наредба №2 не е никак доизкусурена, не отговаря в някои пунктове на интересите на пловдивчани, а в други издиша в отношение прилагането на закона. Почтените хора си признават кусурите, а не тръгват да се занимават като махленска свадлива клюкарка с кусурите на представителя на държавата Тотев. Лично аз ще гласувам на изборите против това противно ООД на ВМРО в нашия град - ВМРО - НИЕ си е чиста проба ООД на Славчо, на Илко, на Бойко Ватев, Камен Шишманов и д-р Учкунова! В нашия обществен живот това стана повсеместно явление - която и партия да хванеш, или движение - все ООД се получава. Не знам какво и как, но нещо трябва да се направи против тези изопачени дивотии! ГЕРБ нямат кадри - там са се наместили все некадърници, малко са уважаваните професионалисти и интелигенти при тях. БСП са до един продажници от друго ООД. Пълен Абсурдистан сме!
-2
 
 
Нека да говори с имена.Кои интереси защитава Тотев? Защо е нужна тази концесия? При един мащабен проект за гребната база този парцел самостоятелно ли ще си стои?Вие и Синята коалиция защитавате частни интереси.Нека да си припомним от кого се държи ресторант "Гребеца"-Тони Симидчиева-СДС
-3
 
 
Забележете следната разлика в изявленията на Илиев и Тотев: първият си говори просто ей така, докато вторият привежда в обясненията си членове от законите... Да, вероятно Тотев мери донякъде с двоен аршин, но му дават много основания да го прави. От една страна - законно неизпипаните идеи на МВРО, от друга - той не иска да допусне да се дадат концесии на определени хора за дълъг период от време, не и докато ГЕРБ не си възстанови властта в Пловдив. Последното няма да отнеме много време и спокойно Тотев може да протака няколко месеца. На пръв поглед това не е добре за Пловдив, но в действителност може да се окаже, че е от огромна полза за града. Мишоците от МВРО вече напускат кораба и гледат за позледно да налапат каквото могат...
+2
 
 
Следващият път да изберем на Бойко пионката щото той не е ченге
+1
 
 
Така е в политиката-требе да се правиш на интересен и много загрижен за да излъжеш някои да гласува за теб.Срамувам се,че допуснахме да ни управляват цели 4 г. ЗКПЧ и ченге...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели "Букър"
Лято 2024
"Уроците на Блага" с Кристален глобус
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: