ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Илко Илиев: Думите и обещанията на ГЕРБ трябва да имат покритие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:18 / 26.08.2011Коментари (34)4933
© Plovdiv24.bg
Като своеобразен преглед на заглавията в медиите и обещанията на ГЕРБ за Пловдив, протече днешната пресконференция на председателя на ОбС Илко Илиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Съвсем наивно си помислих, че след като разбрах от медиите за вчерашното посещение на министъра на финансите Симеон Дянков на Римския стадион в Пловдив, то тогава областният управител Иван Тотев ще се възползва от възможността да го попита какво стана с парите, които правителството дължи на Пловдив за приемането на балите софийски боклук. Оказа се обаче, че темата на разговор е била как вицепремиерът е обещал още пари за Пловдив", искрено се учуди Илиев, като се позова на заглавията на публикации в някои медии, като не успя да прикрие иронията в гласа си. 

Поради причината, а именно, да не би да е пропуснал като информация някой от евентуалните траншове към Общината, съветник №1 е помолил да му се изготви бърза справка от финановите експерти на Община Пловдив с мотива - "Да не би тази сутрин да са преведени някакви пари". Справката е показала обаче, че такова нещо няма.

По време на брифинга, Илко Илиев направи бърза хронология на неспазените обещанията за превеждане на суми към Пловдив.

"На 18 март 2011 г. Иван Тотев каза: "Държавата се ангажира в лицето на областната администрация да инвестира между 10 и 13 млн.лв. - като подарък за пловдивчани и милеещите за спорта.  В същият ден Симеон Дянков казва: Потвърждавам думите на Иван Тотев. Държавата ще инвестира 12 млн.лв. за довършването на многофункционалната спортна зала. На 25 август Иван Тотев пак казва: Строежът на Колодрума стартира до октомври - държавата дава за залата 12 млн.лв.

На 15 юни 2011 г., Иван Тотев обявява след заседание на Министерски съвет: 2 млн. и 50 хил.лв. - по 950 хил.лв. за двата стадиона - "Локомотив" и "Ботев" и 150 хил.лв. за изграждане на Електронно табло на Гребния канал. На 25 август 2011 г. - Иван Тотев в интервю: "Наскоро бяха отпуснати пари за осветлението на стадион "Локомотив", за реконструкцията на стадион "Ботев" и за информационното табло на Гребния канал"

На 24 юни 2011 г., Иван Тотев, след среща между него, министър Росен Плевнелиев и кмета Славчо Атанасов заявява: 50 000 лева ще бъдат отпуснати за финансиране на експертизата на състоянието на стадион "Пловдив".

На 8 март 2011 година Менда Стоянова обеща да бъдат отпуснати от парите за боклука 3 милиона и половина за ремонт и пребазиране на Местни данъци и такси в нова сграда. След това имахме още една среща с нея, на която обещанието беше потвърдено. Беше необходимо да вземем решение в Общински съвет, което направихме, след което изпратихме на Дянков специално писмо с всички документи. След това стана ясно, че чакаме първи септември, когато правителството започва отново да работи, за да променят онова решение с парите, което е на копието в кметския кабинет. Още чакаме, парите щели да дойдат на траншове включително и догодина", изброи неспазените обещания Илко Илиев.

"До сега държавата е дала на Пловдив нула лева и нула, нула стотинки", беше заключението на съветник №1, направено предвид горните обещания.

"Започвам да си мисля, че арабите са измислили цифрата нула, за да може да се опише какво правителството на ГЕРБ е направило за нашия град", заяви още, не на шега, председателят на ОбС Пловдив и продължи: "Призовавам ГЕРБ да се държат като управляващи, а не като евтини циркаджии. Тяхната дума трябва да има покритие". 

По отношение на Римския стадион и усвояването на европроекти, Илко Илиев не се стърпя и отново напомни това, за което още вчера Plovdiv24.bg писа:

"Проектът за Римския стадион е спечелен от Областна управа и дори не от този областен управител. Община Пловдив не може да даде средства за възстановяване на обект, който не е нейна собственост и за проект, по който не е страна. В същото време трябва да се знае, че общината е подготвила близо 30 европроекта на стойност 200 милиона лева, които според нас, ще се реализират в близките една-две години".


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Илко, Илко, показахте среден пръст на ГЕРБ след изборите а искате пари и подкрепа..... ами търсете я от червените боклуци. Един синдикален дом 4 години го мотате. Ако го нямаше тези бали с боклук с какво щяхте да се извинявате а?
0
 
 
,, Киберг", ти си прекалено умен , за да се изказваш и пишеш толкова просто.
-2
 
 
Още от януари тази година, чакаме 4 млн. лв. от Дянков, които са за спечелени проекти на Община Пловдив за саниране на детските заведения в града. Даааа светлина не се виждаааа!!
+2
 
 
Констатациите на Илко Илиев са сигурно верни, но от статията става видно, че поне за спортната зала и за обещаните 3.5 милиона лева все още не е изтекъл срока на обещанието им... Всички се надяваме, това което са казали да стане факт! Вярвам, че това ще е така, още повече, че и Бойко Борисов го каза на няколко пъти!
-1
 
 
Нито Чомаков за 2 мандата,нито Гърневски или предишния кмет направиха и частичка от това,което сега направи Славчо.Ако не е така,отговорете,но с факти и аргтументи.Този и този направи това и това...Ако пак ще говорите за диалекти и външен вид,значи не коментирате работата на кмета,а вида му.Той обаче не работи като модел и това не би трябвало да ви занимава толкова,освен ако не сте безумно повърхностни.ГЕРБ не трябва да спират държавните пари за Пловдив,защото не са техни,а на всички нас-в това число и пловдивчани.Ако обичате града си,не бихте подкрепяли подобни политически шмекерии.Не е важно кой от коя партия е,а какво прави за града,в това число и Менда,за която лично гласувах.
+9
 
 
"...Илко Илиев: Думите и обещанията на ГЕРБ трябва да имат покритие..." И не само техните, г-н Илиев, и не само техните... !!!
+3
 
 
А вашите (на ВМРО-БНД, впоследствие ВМРО-НИЕ, а в действителност ВМРО-НИКОИ) думи и обещания отпреди 4 години имат ли покритие? Не гледай сламката в чуждото око, а гредата в своето, (не)уважаеми "войводо"! ГЕРБ не са стока, но пък вие (НИЕ) сте пълна скръб! Разяснявам какво значи НИКОИ - Национален Идеал за Комунистическо Обновление на Икономиката...
+2
 
 
Торбалан брадясал вие некадърници престанете да коментирате герб гледайте вие за 4г. какви ги надробихте,че нещо невижадам да коментирате новината,че Пловдив е на път да изгуби 50мил. защото в общината е пълно с некадърници ХАЙДЕ ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ВИ ТЪРПИМ НЕЛЕПИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ И ПОСЛЕ ШУТА КЪМ БЮРОТО ПО ТРУДА НЕКАДЪРНИК!!!!!
+5
 
 
Робинзон , не разбра ли че още пари , които да приберете в джоба няма да получите ! Сигурен съм че Пловдивчани могат да изчакат още два месеца , за да може тогава парите да бъдат вложени по предназначение . А арабите нулата са я измислили за да се опише количеството свършена от вас работа , нещастник !!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: