ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Граждани спряха изграждането на нова спортна площадка в "Северен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:54 / 07.06.2011Коментари (30)10084
Около 20-на недоволни жители се бяха събрали да протестират на съоръжението.
Красимир Куманов за спортната площадка в "Северен"
Граждани от "Северен" спряха изграждането на нова спортна площадка в района, предаде репортер Plovdiv24.bg. Около 20-на недоволни жители се бяха събрали да протестират на съоръжението, в близост до кметството на "Северен". 

Междублоковото пространство между ул."Седянка " и бул. "България"№ 108-112 е дадено от община Пловдив на концесия за 10 години на фирма "Зидар 2000". Според живеещите наоколо, там ще бъде построен снек-бар и платено футболно игрище. 

"Ние сме против изграждането на тази площадка, защото досега сме поддържали и облагородявали сами намиращата се в близост детска площадка, ограденото игрище и тревната площ, върху която посадихме нови дръвчета", аргументираха протеста си гражданите. В мотивите на жителите на района се включва това, че 3 часа през деня спортната площадка ще се заплаща срещу ползване. Те заявиха още, че при опита си да получат повече информация, от централната община им е заявено, че не са ответна страна и нямат право да се бъркат.

"Имаме договор с общината за даване под наем на площадката, сключен юли месец миналата година, а решението е гласувано на сесия на общинския съвет още тогава. Вече близо 1 година плащаме наем за мястото и изкарваме разрешителни. В момента, в който започнахме да строим с нужното разрешение, хората започнаха да протестират", каза Красимир Куманов, управител на фирма "Зидар 2000". Той уточни, че работното време на площадката е от 07:00 до 22:30 часа.

"5 часа през деня ползването на съоръжението е безплатно: сутрин от 07:00 до 10:00 и след обед от 13:00 до 15:00 часа", поясни Куманов.Той беше категоричен, че часовете са заложени още в конкурсната документация, одобрени са и фигурират в договора, който фирмата е подписала с Община Пловдив. 

"За да се избегнат тези недоразумения, накарахме фирмата концесионер да разлепи договора си с общината на площадката, за да може гражданите да се запознаят с него", каза кметът на район "Северен" Ина Филипова.

При създалата се обаче ситуация на граждански протест, изпълнителят не може да работи на мястото. Управителят на фирма "Зидар 2000" беше ясен, че община Пловдив трябва да им осигури свободен достъп до спортната площадка, за да могат да продължат да извършват строителните дейности, заложени в договора.

Куманов ще напише официално писмо до кмета Славчо Атанасов, в което ще опише случая и ще чака да се вземе решение по казуса.

Чуйте прикачения звуков файл!



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 25
21.10.2021 »
12.02.2014 »
12.02.2014 »
12.02.2014 »
11.02.2014 »
29.01.2014 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
тук е пълно със мишоци който разбират от всичко.Първо се осведомете тогава пишете мишки
на 08.06.2011 г.
+1
 
 
Да се изгради площадката е много хубаво но към нея има и снек бар със 75 места точно под прозорците на блока Паркинга пред блока минава към въпросната площадка За сега разрешителното е без алкохол и цигари но знаем как става след 2-3 месеца да се извади ново и то коренно различно Концесията е за 10 години а след това концесионера придобива право на собственост не само на терена на въпросната площадка но и на градинката до нея декар и 350 квадрата и тогава може да строи каквото си иска Сега недоволните да кажат дали гражданите имат право да протестират Зад цялата игра стоят кмета Атанасов и заместника му по спорта Титюков Чисто новият тротоар и велоалея на булеварда до подлеза в близост до площадката е разкопан според думите на работниците да се захрани площадката с ток И това ако не е да се налапаме преди да ни свърши мандата а след това съдете защо се протестира Тук малко е изопачена истината Площадки да но без снек барове със осигурени отделно паркоместа и най малко за 30 години на концесия
+2
 
 
Ползването на площадката става платено, което не е хубаво. Но ако общинарите са умни могат да се договорят с фирмата-концесионер децата да ползват площадката срещу полезен труд, например почистване на междублоково пространство. Служител на общината им дава купон при свършено полезно нещо, с който те ползват площадката вместо да плащат. Това за всички ще е добре ;)
-3
 
 
това се казва малоумна работа те им правят площадка те протестират бас държа че половината незнаят за какво става въпрос ама за мизерията протестират..... да не говорим че денонощно в района ще има охрана какво по хубаво от това ......... ГЛУПАЦИ
+4
 
 
Кой от коментиралите е виждал въпросното игрище и зелените площи около него преди започването на строежа?!?! Ако площадките около вашите блокове са били "неподдържани", "пълни с кърлежи" и "нас*ани от кучета", разбираемо е да се радвате на чуждия човек, който ви облагородява гледката, НО тази не беше една от тях...
+2
 
 
Нека се изграждат повече такива спортни площадки, че да има къде да спортуват и изразходват енергия малчуганите, а не да ходят и да се чудят какво и къде нещо лошо да се направи.
-2
 
 
Абе кви простотии за оная площадка до ресторант Х..... П..... ли става въпрос???? Ходя редовно и мястото там е жив т..ак!!! Кво са направили живущите не ми става ясно, но по-добре да се облагороди мястото, ще се оправят и дупките около обекта, че сега там е като след бомбандировка.А ако наистина деца се допускат безплатно, не ми става ясно за какво по дяволите ревът. Дано само не бъркам мястото
+5
 
 
За недоволните мога да им кажа само едно - като искате спортни площадки хващате се два пъти седмично почиствате площадките, обезпаразитявате си ги, косите тревата, боядисвате съоръженията, а не да ми пустеят, да си разкарвате насраните песове, да си хвърляте фасовете и боклуците от прозорците и в тревата с човешки ръст да ми твърдите, че си играят деца, ами то аз моето дете не го пускам и сега на тези пезстопанствени площадки да го хапят комари и кърлежи, Вие ако имате по 100 деца пускайте си ги, аз нямам нищо против да има площадка - хубава поддържана, за децата е достатъчно по 5 часа на ден да играят на площадките, все пак има и други игри, а и вашите деца по цял ден като безпризорни обикалят улиците ли къща нямате ли!? Големи философи иначе, да има след вас някой да ходи и да чисти, пръста си за нищо извън входната си врата не мърдате ама иначе можете да критикувате. Процедурата за спортните площадки беше публична като сте искали да бяхте си основали дружество и да кандидатствате съсобствениците от блока.
+3
 
 
Стига лъжете и манипулирайте. Децата от кварталите играят безплатно. Идете ги питайте по готовите площадки доволни ли са. По цял ден играят на супер модерни и обезопасени игрища. Да те не могат да си позволят да си плащат и ако не бяха тези инвеститори, които се набутват стотици хиляди за всяка площадка, никога нямаше да имат възможност да играят. Преди реконструкциите площадките бяха жалка гледка и ОПАСНИ за ДЕЦАТА.
-3
 
 
на кой общински умник му дойде тази откачена идея да дават спортните площадки на концесия? Сега за да си играят на тези площадки децата ни ще трябва да плащаме. Явно този който ги е разрешил тези концесии ще си напълни гушката от концесионерите. Народа никой не го пита, него го питат само по изборно време, когато му пъхат за да мълчи кебапче в устата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: